Χατζηθεοδοσίου: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αλλά απαιτείται οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, αλλά απαιτείται οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε τα εξής:

«Αναμφίβολα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι ξεκάθαρη η στόχευση της κυβέρνησης να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την εργασία. Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αισθανόμαστε ικανοποίηση, καθώς ορισμένες από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τη «θωράκιση» των επιχειρήσεων απέναντι στην ύφεση, υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρω το θέμα της επέκτασης της μείωσης ενοικίου αλλά και την ελάφρυνση της προκαταβολής φόρου που κατά τη γνώμη μας πρέπει να μειωθεί πάνω από το 50%. Όμως για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, χρειάζεται να ληφθούν οριζόντια μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως και επιπλέον βελτίωση στο θέμα της φορολόγησης. Για παράδειγμα, είναι καθοριστικό για την πορεία της εστίασης να κατέβει ο ΦΠΑ στο 6%. Εγώ μένω πάντως στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα που δίνουν προοπτικές βιωσιμότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας μας, μετά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συζητήσουμε αύριο με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ε.Ε.Α. για συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη στην οποία θα λάβουν μέρος Πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα. Είναι ένα ακόμα δείγμα, ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τηλεδιάσκεψη στο ΕΕΑ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 22 Μαίου 2020 εκτός από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γ. Καββαθά, θα εκθέσουν τις απόψεις τους στον κ. Μητσοτάκη οι κάτωθι πρόεδροι επιμελητηρίων (με αλφαβητική σειρά):

-Αλιφιεράκης Μανώλης πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης

-Γεωργιάδης Στέφανος πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

-Γιαγιάκος Βασίλειος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων, Πρόεδρος Περιφερειακού Επ. Συμβουλίου Θεσσαλίας

-Δαμούλος Φώτης πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδος

-Δημητρίου Δημήτρης πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

-Ζορπίδης Μιχάλης πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/κης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

-Κορκίδης Βασίλειος πρόεδρος ΕΒΕ Πειραιά, Πρόεδρος Περιφερειακού Επ. Συμβουλίου Αττικής

-Κυρίτσης Αθανάσιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, Πρόεδρος Περιφερειακού Επ. Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

-Μυρσινιάς Ευάγγελος πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επ. Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

-Τοψίδης Χριστόδουλος πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επ. Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης

-Χατζηχριστοδούλου Ηλίας πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας.