Χατζηδάκης για Rocket: Η καλύτερη απάντηση στους στους μυθοπλάστες του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση της Rocket για τη δημιουργία 500 νέων θέσεων μισθωτής εργασίας από τη διεθνή αλυσίδα διανομής φαγητού Rocket χαιρετίζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως η παραπάνω εξέλιξη συνιστά «την καλύτερη απάντηση στους μυθοπλάστες του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως παρατήρησε, η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: «Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος εργασιακός νόμος για τις πλατφόρμες».

«Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα ‘τεκμήρια’ και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι – ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε για να καλήξει: «Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους».