Χαρίζουν “εθελοντικά” ένα μισθό τους τα στελέχη της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank ζήτησε από ορισμένα από τα στελέχη της να παραιτηθούν οικειοθελώς από τον μισθό ενός μήνα. “Αυτό είναι ένα εθελοντικό μέτρο στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της πειθαρχίας, με την οποία διαχειριζόμαστε την εταιρεία μας”, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ομίλου Γιεργκ Αϊγκεντορφ, επιβεβαιώνοντας έτσι πρότερο δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διεύθυνση και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Ομίλου είχαν ήδη συμφωνήσει να παραιτηθούν εθελοντικά από έναν μηνιαίο μισθό. Τώρα ο Αϊγκεντορφ καλεί μια μεγαλύτερη ομάδα ανώτερων διευθυντών να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία. «Μερικές εκατοντάδες» υπάλληλοι επηρεάζονται από αυτό, όπως είπε εκπρόσωπος της Deutsche Bank στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Deutsche Bank προωθεί την εταιρική αναδιάρθρωση που ξεκίνησε το 2019, παρά την κρίση της covid 19. Η εθελοντική παραίτηση από τους μισθούς αποτελεί ένα μόνο μέρος της μείωσης του κόστους, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο. Ο μεγαλύτερος οίκος  της Γερμανίας έχει αποσυρθεί από ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς και ο επενδυτικός τραπεζικός έχει συρρικνωθεί. Ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης στον Όμιλο αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 18.000 σε 74.000 παγκοσμίως, μέχρι το τέλος του 2022.