Χαντζηνικολάου ( ΠΕΙΡΑΙΩΣ) : Η Folli-Follie απέδειξε την αποτυχία πολλών

«Η υπόθεση της Folli-Follie απέδειξε την αποτυχία πολλών πλευρών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ και πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Δευτέρα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά την αναγγελία της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Ετήσιας Συνόδου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE), τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ερωτήθηκαν σχετικά με το σκάνδαλο της Folli-Follie και πώς μπορούν να ανταποκριθούν τα χρηματιστήρια σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Η εν λόγω υπόθεση έχει εμπνεύσει έντονο προβληματισμό στην ΕΧΑΕ και αποδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη στα οικονομικά στοιχεία μιας εισηγμένης εταιρείας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο», τόνισε ο κ. Χαντζηνικολάου. Αναφέρθηκε δε στη σημασία της εταιρικής διακυβέρνησης για διαφύλαξη της εμπιστοσύνης σε μία εταιρεία, και αγορά, σημειώνοντας ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει λάβει και δρομολογεί μια σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης.

«Το θέμα είναι να δοθούν κίνητρα στους συμμετέχοντες της αγοράς προκειμένου να υιοθετήσουν τις καλές πρακτικές της εταιρικής συμμόρφωσης, να αντιληφθούν ότι η πραγματική ανεξαρτησία των μελών των διοικητικών συμβουλίων είναι προς όφελος της εταιρείας τους», είπε χαρακτηριστικά.