ΧΑΑ: Ο,τι δεν το σκοτώνει, το κάνει πιο δυνατό

Φτάσαμε και στην αργία του Αγίου Πνεύματος, περνώντας αυτή την εβδομάδα και τα αρνητικά νέα του msci, και την έκτακτη φορολογία των κυβερνητικών εγκεφάλων, και το τριπλό κλείσιμο της Παρασκευής, και την …προσπάθεια της κυβέρνησης να κάψει το ντήλ της πώλησης της Τενέργα, αλλά τελικά …τα καταφέραμε και …είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Περιστέρης επίτηδες διάλεξε αυτή την αργία, αφού ως γνωστόν το Άγιο Πνεύμα στην …ορατή του εκδοχή είναι …περιστέρι, για να μας δώσει το χρόνο να μελετήσουμε προσεκτικά τη συμφωνία που υπέγραψε, και από Τρίτη να αξιολογήσουμε πιο σωστά την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, το βέβαιο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη συμφωνία προσφέρει εμπιστοσύνη και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και στις σοβαρές εταιρίες του.

Τώρα θα μου πείτε πόσο μπορεί να πάρουν σοβαρά οι ξένοι το  χρηματιστήριο μιας χώρας, που η κυβέρνηση της, επιβάλλει έκτακτες φορολογίες σε εισηγμένες, και μάλιστα για …υπερκέρδη!!!

Πως προσδιορίζονται αυτά τα «υπερκέρδη», και επί τέλους ποιος επέτρεψε σ αυτές τις εταιρίες να έχουν υπερκέρδη;

Με τις τιμές των καυσίμων ψηλά, τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων είναι η αφαίμαξη των πολιτών, και με αυτή τη λογική τα 300 εκατομμύρια έκτακτη φορολογία δεν είναι παρά τα επί πλέον λεφτά των πολιτών που πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη.
Παρ όλα αυτά …το Χρηματιστήριο ΖΕΙ.

Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους διοικούντες, και  στους κυβερνώντες μπορεί ακόμα και την εβδομάδα που μας έρχεται, το ΧΑΑ να αρχίσει να …ΕΥ ΖΕΙ!!!

Του ειδικού συνεργάτη του μ/μ