ΧΑ-02.01.2021- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου

ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ξανά και ξανά αναλύσεις – αναφορές και υμνολογίες για τα χαρτιά της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης. Ολα καλώς καμωμένα στα Υψηλά Πατώματα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
 • Και ας οφείλουν, όχι απλά τα μαλλιοκέφαλα τους οι περισσότερες, ενώ έτσι και γνωρίζεις να ερμηνεύεις τις ίδιες τις λογιστικές καταστάσεις τους, τότε καταλήγεις στο απόλυτο χάος! Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Βέβαια, εμάς ποσώς μας ενδιαφέρουν οι εκθέσεις, οι τιμές στόχου και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα χρηματιστών, αναλυτών, κονδυλογράφων και λοιπών τρεφομένων από την γνωστή – κλειστή “κλίκα” του Συστήματος. Την δουλειά τους κάνουν, από αυτήν άλλωστε τρέφονται και καλοζούν. Εις βάρος των αφελών ασφαλώς…
 • ΕΚΕΙΝΟ που μας ενδιέφερε μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν να μην την πατάνε οι αδαείς, οι ευκολόπιστοι και καλοπροαίρετοι των επενδυτών. Τώρα πια, αν δεν έχουν βάλει μυαλό, δικό τους το πρόβλημα.
ΕΙΔΟΣ εν ανεπαρκεία, εν εξαφανίσει από τους προαναφερθέντες όλες οι μετοχές που δεν ανήκουν στην ανωτέρω συνομοταξία.
 • Καμμία αναφορά αυτά τα χρόνια, αλλά και πιο πριν, σε όλες εκείνες τις μετοχές που χάρισαν απίστευτα κέρδη στους επενδυτές που έχουν πιάσει τοι νόημα για το πως να βγουν κερδισμένοι και όχι μαδημένοι από το ελληνικό χρηματιστήριο…
Απλά, που και που και για ξεκάρφωμα, σου πετάνε και καμιά μικρομεσαία, γιατί με μικρή δεν πρόκειται να ασχοληθούν ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Πόσο μάλλον με καμιά μικρούλα.
 • Βλέπετε, αυτές δεν κάνουν δώρα και δωράκια, ούτε βγάζουν προμήθειες. Οπότε, τι να κοιτάξουν; Την τσέπη τους ή το όφελος του επενδυτή κι ας είναι και πελάτης τους;
ΚΑΙ δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά τις αφορίζουν χωρίς καν να ξέρουν περί τίνος πρόκειται, τις θάβουν με τα τρολάκια που διαθέτουν για να φοβίζουν τον κόσμο και πόσο μάλλον τον κοσμάκη. Ομως αυτές θα τους εκθέτουν στο ταμπλό κάθε χρόνο, συνεχώς και αδιαλείπτως…

Μεγάλα παιδιά είμαστε, οι επιλογές μας καθορίζουν και την χρηματιστηριακή τύχη μας.


PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Την σνομπάρουν σε αναφορές, αναλύσεις κλπ, αλλά κι αυτή όχι μόνον τους σνομπάρει αλλά παίζει μαζί τους σαν την γάτα με το ποντικάκι. Δεν χρειάζεται να σας γράψουμε, ποιά είναι η γάτα. Στα μείον (μεγάλο προτέρημα για μας όμως) το ότι δεν μοιράζει μαρουλάκι.

 • ΚΑΙΡΟ ΜΕΖΖ: Το απόλυτο κερδοσκοπικό χαρτί του Χ.Α για την προσεχή τριετία. (Α) Λίγα βάζεις, πολλά βγάζεις (Β) Λίγα βάζεις, λίγα χάνεις…

ΚΟΥΙΖ: Ποιο είναι το ελκυστικότερο με κριτήριο την μελλοντική του απόδοση χαρτί του κατασκευαστικού κλάδου με ορίζοντα 2ετίας; Βοήθεια: Σε λίγο θα χρωστάει στις τράπεζες κάτι ψιλά…

 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Εφέτος θα είναι η χρονιά τους… Υπό συνεχή παρακολούθηση, με στάθμιση μάξιμουμ 15% στα χαρτοφυλάκια μας.

ΔΕΝ χρειάζεται κανείς να είναι μάγος, για να επιλέξει τα Top των Tops σε απόδοση στο Χ.Α το τρέχον έτος. Απλά, θα πρέπει να ανατρέξει – σχεδόν αποκλειστικά – στα χαμηλά πατώματα.


 • ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εξι οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Κέκροπα (+10,79%), Άβακα (+2,24%) και Ιντρακάτ (+1,88%), κινητικότητα λόγω ικανοποιητικής μερισματικής απόδοσης για την ΑΤΡΑΣΤ (+8,91%)…

 • Δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Centric (+7,79%, με αισθητή αύξηση των συναλλαγών), Ικτίνος (+6,11%), Εβροφάρμα (+3,70%), Q&R (+2,96%), Intralot (+4,03%)…

Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Doppler (+6,43%) και CPI (+5,26%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Performance (+6,11%), Entersoft (+0,78%), Epsilon Net (+0,43%), Profile (+0,20%) και Quest (+1,46%).

 • Το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 23/12 για την Fieratex (+6,06%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την Ιντρακόμ (+2,20%), σε υψηλά 74 μηνών η Ίλυδα (+2,08%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Pasal (+4,35%), επέστρεψαν οι αγοραστές σε MIG (+2,15%) και Cenergy (+3,97%), ενώ σε νέα υψηλά 147 μηνών έκλεισε η Byte (+6,80%).

Πέντε ανοδικές συνεδριάσεις αλλά χωρίς “πειστικό bid” για την Ναύπακτο (+4,20%), αύξησε συναλλαγές η Ελινόιλ (-1,91%), πέντε οι ανοδικές συνεδριάσεις για την Δομική Κρήτης (+7,98%) που δείχνει να “βρίσκει βήμα”, ενώ η Sato (+18,18%) έκανε υποτυπώδεις συναλλαγές και άλλαξε τιμή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.