Χ.Α: Σχόλια, παραλειπόμενα και τα επόμενα (24+25/2)

MERIT- REPORT 23/2: Τα αποτελέσματα των ΟΤΕ και ΕΛΠΕ ήταν λίγο πολύ εντός των εκτιμήσεων. Για τα ΕΛΠΕ προβλημάτισε ελαφρώς η εικόνα δ’ τριμήνου, καθώς λόγω της υποχώρησης των περιθωρίων διύλισης, η κερδοφορία εμφανίστηκε μειωμένη και χαρακτηριστική της επιρροής της συρρίκνωσης των περιθωρίων στην τελική γραμμή και στις ταμειακές ροές, αν συνεχιστεί η τάση αυτή.

 • Δεν μπορούν να αποκλειστούν πιέσεις στον τίτλο αφού βρίσκεται σε ζώνη δίκαιης αποτίμησης σύμφωνα με την μέση τιμή των αναλυτών (8,48 ευρώ/μτ Bloomberg).
 • Συνολικά, αναμένουμε μια ανοδική συνεδρίαση με στόχο την είσοδο του Γενικού Δείκτη στην περιοχή των 850 – 870 μονάδων.

ΛΑΜΔΑ@7,3900 ευρώ: Η μετοχή της ήταν η μοναδική από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE25 που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ συμπλήρωσε και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Τα 7,5000 ευρώ είναι η επόμενη τεχνική αντίσταση και το ημερήσιο “stop long” στα 6,5300 ευρώ, με ενδιάμεση στήριξη στα 6,9800 ευρώ (HΛ.ZAX.)

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ: Στο Δημόσιο επιστρέφει ως γνωστόν με μεγάλη καθυστέρηση ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με κοινή υπουργική απόφαση ανακαλείται η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ 17 εκατ. μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97%) και 3,63 εκατ. μετοχών της ΕΥΑΘ. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν προς πώληση μετοχές που αντιστοιχούν στο 24% της ΕΥΑΘ και στο 11% της ΕΥΔΑΠ (Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ κατέχουν το 61,03% της ΕΥΔΑΠ).

 • Η «επιστροφή» του πλειοψηφικού πακέτου στο Δημόσιο έρχεται σε εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ. Οπως είχε ορίσει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, η μεταβίβαση του τελευταίου πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ επρόκειτο να αποξενώσει το Δημόσιο από την Εταιρεία, αναιρώντας τον κοινωφελή χαρακτήρα της, παραβιάζοντας τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για προστασία της υγείας των πολιτών.

FOSUN (14%@FF GROUP κι άλλα τινά): Στην εξαγορά του Lanvin, του παλαιότερου οίκου μόδας στον κόσμο, προχώρησε η Fosun, o μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα, ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο. Η Fosun θα τοποθετήσει άμεσα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του brand name της Lanvin, που ιδρύθηκε το 1885 και είναι ταυτισμένη με τη γαλλική αλλά και την παγκόσμια μόδα. Στην Ελλάδα, οι Κινέζοι που φέρεται να ενδιαφέρονται εκ νέου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν μερίδιο 14% στα Folli-Follie, είναι ιδιοκτήτες των Club Med, ενώ συμμετέχουν στην κοινοπραξία της Lamda για το Ελληνικό.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ψηλά έβαλαν τον πήχη για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Αμοιβάδα» ( Amoeba) οι τέσσερις επενδυτές, οι προσφορές των οποίων αξιολογήθηκαν, ως καλύτερες, από τις UBS και Τράπεζα Πειραιώς.

 • Σύμφωνα με πληροφορίες του Χρ.Κίτσιου στο euro2day, η υψηλότερη προσφορά αποτιμά το προς πώληση χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» εταιρικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, στα 360 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 22,5% της ονομαστικής του αξίας (1,6 δισ. ευρώ).

Η παραπάνω προσφορά έχει κατατεθεί από την Kildare Partners, fund που εξειδικεύεται σε real estate επενδύσεις. Ακολουθούν οι προσφορές των Davidson Kempner και Bain, που αποτιμούν το χαρτοφυλάκιο στα 320 με 330 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή της Apollo ανέρχεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ (19% επί της ονομαστικής αξίας).

 • Πρόκειται για προσφορές εντός του εύρους, που ανέμενε, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η UBS, ως σύμβουλος πώλησης, ενώ είναι υψηλότερες από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

ANΔΡΟΜΕΔΑ: Κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ για την χρήση 2017 έναντι 0,70 εκατ. το 2016. Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν σε 3,18 εκατ. ευρώ από 1,20 εκατ. το 2016. (προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. και κέρδη από αγοραπωλησίες).

 • Την 31η Δεκεμβρίου 2017 η εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας (NAV) στα 26,8700 ευρώ ανά μετοχή, άνοδος 25%.
 • Το χαρτοφυλάκιό της ήταν επενδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, με το 94,77% σε μετοχές και το 5,23% σε ομόλογα.
 • Οι πέντε μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρείας, κατά τη λήξη της χρήσης, ήταν στις εταιρείες, QUEST, ΠΛΑΘ, ΟΤΕ , ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ COCA COLA HBC: Η Eurobank Equities έδωσε τιμή-στόχο στα 24,9000 ευρώ ενώ ανέβασε και την σύσταση σε ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ από ΠΩΛΗΣΗ. Η δε IBG τιμή-στόχο τα 29,0000 ευρώ (από 28,8000), με σύσταση “ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ”.

 

ΧΑΡΑΚΕΣ-ΗΛ.ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ:

 • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΤΕΝΕΡΓ (+2,8% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας). Η μετοχή κινείται σε υψηλά 97 μηνών και οι αμέσως επόμενες, απόλυτα θεωρητικές, αντιστάσεις, εντοπίζονται στα 5,1800 και 5,4100 ευρώ.
 • AEGEAN AIRLINES:Συνεχίζεται η πλάγια κίνηση για την ΑΡΑΙΓ. Μία κατοχύρωση των 9,2800 ευρώ μπορεί να δώσει συνέχιση στα 10,1000. Τα 8,6400 ευρώ η πρώτη στήριξη, με τα 8,4400 ευρώ το “stop” στο ημερήσιο “long”.
 • ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο τίτλος παραμένει σε ημερήσιο “long”, όσο κλείνει υψηλότερα των 1,6800 ευρώ. Κοντινή αντίσταση στα 1,9800 ευρώ.
 • ΜΠΕΛΑ: Συνέχιση κίνησης εντός στενού εύρους, με χαμηλότερες κορυφές για την Jumbo. Το άνω άκρο του τριγωνικού σχηματισμού στα 16,3000 ευρώ και το κάτω άκρο στα 15,0000 ευρώ. Διάσπαση ενός των δύο άκρων θα σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση.
 • ΙΝΤΚΑ: Η μετοχή παραμένει σε ημερήσιο “short”, όσο αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 0,9800 ευρώ, με ενδιάμεση αντίσταση στα 0,9500 ευρώ. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, η πρώτη στήριξη στα 0,8470 ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο ΓΔ κατέγραψε πτώση 0,23% στο 5ήμερο και ο ΔΤΡ άνοδο 0,49%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε 8% στα 55,7 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου τόσο ο ΓΔ, όσο και ο ΔΤΡ καταγράφουν άνοδο 5,20%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ(ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖ.): Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε σχετικά σφιχτό εύρος διακύμανσης, διατηρώντας το “Status Quo” της προηγούμενης εβδομάδας. Από τις 6 Φεβρουαρίου η κίνηση της Αγοράς πραγματοποιείται μεταξύ του κινητού μέσου των 30 και 50 ημερών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα κανάλι που χρονικά συγκλίνει προς τις 845 μονάδες.

 • Σε αυτό το κανάλι ο Γενικός Δείκτης δείχνει απρόθυμος για μια αποφασιστική κίνηση διαφυγής, προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, με τους τζίρους να φθίνουν αποτυπώνοντας αυτή την απροθυμία.
 • Η βραχυπρόθεσμη ουδετερότητα της τάσης αποτυπώνεται και στους ταλαντωτές, οι οποίοι κινούνται στο μέσον της οθόνης χωρίς να δίνουν κάποια ένδειξη κατεύθυνσης, μετά την γρήγορη αποφόρτισή τους.