Χ.Α: Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι, στοχεύοντας και σε τετραψήφιο δείκτη…

Η ζώνη των 800 μονάδων στον ΓΔ είναι σημαντικότατο επίπεδο στήριξης, όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και τεχνικά

  • Η εβδομάδα έκλεισε με κέρδη πάνω από το 2%, με το εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα να συντηρείται. Οι όγκοι σε χαμηλές πτήσεις, παρόλα αυτά θα χρειαστούν αν θέλουμε να περάσουμε από το 2175 επίπεδο που είναι και η κύρια αντίσταση μας.

Η ζώνη των 800 μονάδων στον ΓΔ είναι σημαντικότατο επίπεδο στήριξης, όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και τεχνικά. Σημαντική η κατοχύρωση το 870 από τον τραπεζικό κλάδο με το κλείσιμο να τον βρίσκει στο 880 επίπεδο. Το παλαιό 900 είναι κοντινή αντίσταση, με το 938 να παραμένει το stop μας στο short στην παρούσα.

Σημαντική η ανάκαμψη των ομολόγων, μετά από την σημαντική πίεση που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα. Το Ελληνικό δημόσιο μέσα στην εβδομάδα διενεργεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων 52 εβδομάδων 625 εκατομμυρίων.

H εμφάνιση ρυθμίσεων κόκκινων στεγαστικών σε σημαντικό ποσοστό λίγο πριν από τον πλειστηριασμό, δείχνει ότι μπορεί να έχουμε καλυτέρευση στο μέλλον. Κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τον τραπεζικό το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, με την πώληση κόκκινων δανείων από τις τράπεζες τα νούμερα δείχνουν θα αλλάξουν σημαντικά πριν τα stress tests.

Στα ανοιχτές short θέσεις εμφανίστηκε fund και στο FOLLIE FOLLIE, μετά από τον τραπεζικό κλάδο και την ΔΕΗ.Με τον τίτλο να μην μπορεί να πάρει ανάσα το τελευταίο διάστημα.

Οι ξένες αγορές βοηθούν παράλληλα και την αγορά που φαίνεται πλέον να προσαρμόζεται σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ έχει την καλύτερη απόδοση από αρχές έτους αφού ο ΓΔ βρίσκεται με κέρδη της τάξεως του 2,38%.

Στα υπόλοιπα στατιστικά: Ο ftse25 με κέρδη 1,46%, ο τραπεζικός στο +0,38% και ο ftsem με κέρδη 6,26%. Οι επιλογές μας με κέρδη 7,53% υπεραποδίδοντας από τον ΓΔ κατά 5,15%. Long. λίγο κάτω από το 50% των επιλογών μας (excel).

Greek Market WEEKLY Overview

Πρωταθλητές παραμένουν η ΔΕΗ με 41%, ΚΡΙ ΚΡΙ με 26% και νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ακολουθούν το ΚΟΥΕΣ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ με κέρδη κοντά στο 19%.

Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στοχεύοντας και σε τετραψήφιο δείκτη. Η αγορά στην παρούσα κινείται οριακά πάνω από τα 50 εκατομμύρια ενώ θα θέλαμε αύξηση πάνω από τα 70 αν θέλουμε συνέχιση της κίνησης και αύξηση του ενδιαφέροντος.

Η διόρθωση δημιουργεί ευκαιρίες για αυτούς που έχουν μείνει εκτός αγοράς ενώ μπροστά μας θεωρητικά έχουμε καλυτέρευση των μακροοικονομικών δεδομένων για την Ελληνική οικονομία. Οι οίκοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις το επόμενο διάστημα γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στις προσδοκίες και θα προσεγγίσει περισσότερους επενδυτές.

Στην πραγματική οικονομία την διαφορά την έχει κάνει ο τουρισμός ενώ πλέον το
ενδιαφέρον των ξένων στον συγκεκριμένο κλάδο δείχνει να αυξάνεται κατακόρυφα. Οι αποδόσεις των ομολόγων πλέον έχουν κατέβει σε επίπεδα που αρκετές Ελληνικές εταιρίες μπορούν να δανειστούν πλέον σε λογικά επίπεδα γεγονός που θα της βοηθήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού αλλά και σε νέες επενδύσεις.

Από την άλλη οι τράπεζες με σταθερά βήματα πουλάνε επιχειρηματικά δάνεια ή εταιρίες κάτι που της βοηθάει σε σημαντικό βαθμό για το μέλλον.

***************

FTASE 25
Large Cap

To εβδομαδιαίο γράφημα κράτησε μιας και η Παρασκευή μας βρήκε με κλείσιμο πάνω από τις 2062 μονάδες. Ουσιαστικό επίπεδο αντίστασης στον f25 είναι οι 2175 μονάδες με το επίπεδο να είναι και το stop στο short του ημερησίου.

Το 2097 είναι κοντινή στήριξη με το 2062 κύρια. Στο μηνιαίο χρειαζόμαστε κλείσιμο πάνω από το 2090. Εβδομάδα λήξης παραγώγων και αυτό έχει την σημασία του μιας και συνήθως το κλείσιμο δείχνει ποια πλευρά έχει βραχυπρόθεσμα το πάνω χέρι

******

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Το 811 κράτησε στο εβδομαδιαίο κλείσιμο. Μία κατοχύρωση του 822 σε
ημερήσιο μπορεί να μας φέρει στο κύριο 845-850 με το τελευταίο να
είναι και το stop loss στο ημερήσιο short.

Το 811 κοντινή στήριξη με κύρια το 800. Ο 200αρης εβδομάδας και ο 9αρης μήνα κράτησαν σαν στήριξη. Οι ημερήσιοι ταλαντωτές είναι σε ιδανικά επίπεδα για αντιστροφή. Το κλείσιμο των παραγώγων την Παρασκευή έχει την σημασία του μιας και μας δείχνει ποια πλευρά έχει το πάνω χέρι.

******

EUR/USD_spot
Daily position LONG
stop 12155

To 12450 δοκιμάστηκε δίνοντας και πάλι διόρθωση. Το 12270 κοντινή στήριξη που κατοχύρωση θα δοκιμάσει και πάλι το κύριο 12155 επίπεδο που είναι και στοπ στο Long σε ημερήσιο κλείσιμο.

Μόνο μία διάσπαση του 12450 μπορεί να δώσει και πάλι το 12540 ή το 12592

******

S&P 500_spot
Daily chart & Comments
S&P 500_spot
Daily position long
stop 2647

Αγοραστικό σήμα στο κλείσιμο της εβδομάδας με την επόμενη εβδομάδα να είναι triple witch μιας και κλείνουν τα συμβόλαια. Για ακόμα μία φορά τα Long δείχνουν να παίρνουν την μάχη κλεισίματος παρόλη την διόρθωση του τελευταίου διαστήματος.


Το 2726-2740 είναι κοντινή στήριξη στην παρούσα και μόνο μία κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει τα 2695 ή 2650 επίπεδα. Κοντινή αντίσταση το 2813 και κύρια η ζώνη του 2850.

******

DAX_spot Daily chart & Comments
DAX_spot Daily position short stop 12601

To 11800 επίπεδο κράτησε χαρακτήρα και έδωσε αντίδραση. Πλέον το 12570-12600 επίπεδο είναι κύρια αντίσταση με το 12601 να είναι και το stop μας στο short.

Το 12240 κοντινή και το 12112 κύρια στήριξη στην παρούσα. Μία κατοχύρωση του 12100
και μόνο θα μπορούσε να δοκιμάσει και πάλι το 11868.

******

US GOLD_spot –  Daily position LONG stop 1305

To 1330-1332 συνεχίζει να είναι κύρια αντίσταση σε κλείσιμο, αν και δοκιμάστηκε η διάσπαση ενδοσυνεδριακά την εβδομάδα που πέρασε.

Κοντινή στήριξη το 1316 και κύρια το 1306 επίπεδο που είναι και στοπ στο long. Κατοχύρωση του 1332 μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης στο 1362.

******

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FAST FINANCEΑ.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών. Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο. Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές που θεωρούνται αντικειμενικά αξιόπιστες, χωρίς η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. να έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών και των πηγών αυτών. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Με τη χρήση του συγκεκριμένου εγγράφου συμφωνείτε ότι η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν έχει καμία ευθύνη σχετικά με ζημιές και κόστη ευκαιρίας που απορρέουν είτε άμεσα είτε έμμεσα από την αξιοποίηση του παρόντος ενημερωτικού υλικού.