Χ.Μεγάλου στο Bloomberg: Η Πειραιώς κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών – Θετικό μομέντουμ για την οικονομία

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία το σχέδιο «Ηρακλής», σημειώνοντας ότι  βοηθά αποφασιστικά το τραπεζικό σύστημα να απαλλαγεί από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο της ευρωζώνης δημιουργούν ένα πολύ θετικό μομέντουμ για τη χώρα», σημείωσε.

Σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε ότι στους μετόχους της περιλαμβάνονται αρκετά αμερικάνικα χαρτοφυλάκια αλλά και άλλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές «με τους οποίους διατηρούμε ανοιχτό διάλογο και λαμβάνουμε υπόψιν μας τις απόψεις τους», τόνισε.

Σημείωσε ότι η επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία οδήγησε στη  θετική ανταπόκριση της αγοράς με την μετοχή της  να έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή του έτους άνω του 250%.