Χ.Α: Το επίπεδο των 800 μονάδων φαντάζει αρκετά «βαρύ»…

Η ανοδική διάσπαση των 750 μονάδων και η διατήρηση των κεκτημένων με την αποτύπωση κατά την αρχή της εβδομάδας μιας πλάγιας σταθεροποιητικής  κίνησης «χωνέματος» των όποιων ρευστοποιήσεων έδωσε το κατάλληλο δικαίωμα στο Γενικό Δείκτη να περάσει στην αντεπίθεση σχηματίζοντας στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών γωνία προσέγγισης των 780 μονάδων.

  • Τώρα εάν στις επόμενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης διέλθει μέσα στην ισχυρή  ζώνη αντίστασης των 780 με 800 μονάδων, τότε είναι πολύ πιθανό να  προκληθούν  αναταράξεις και πιθανά κενά αέρος με απότομες βυθίσεις, καθώς κατά πρώτον ο δείκτης έχει ήδη διανύσει ένα +29% δίχως σημαντικά πτωτικά γυρίσματα
  • Ενώ κατά δεύτερον, το επίπεδο των 800 μονάδων φαντάζει αρκετά «βαρύ» σε αρκετούς αναλυτές διότι αποτελεί τη γραμμή αφετηρίας αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης από καθοδική σε ανοδική και θα πρέπει να «δουλευτεί» αρκετά για να επέλθει οριστική αλλαγή σελίδας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Επίσης ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχει πλέον περάσει πάνω και από τις 1953 μονάδες παραμένοντας  έτσι χωρίς εμφανή διαγραμματική κόπωση στην ανηφορική πορεία που έχει χαράξει μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι  που τον διέπει από τις αρχές του χρόνου. Επιβεβαιωμένο πάτημα του δείκτη πέριξ των 1945 μονάδων θα θέσει ως επόμενο διαγραμματικό σταθμό τις 2055 μονάδες, περιοχή  όμως όπου αντιμετώπισε προβλήματα ανοδικής διαπερατότητας καθ ‘όλη  τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Τέλος την αναρρίχησή του γύρω από τη βραχυχρόνια γραμμή ανοδικής τάσης συνεχίζει ο Τραπεζικός Δείκτης έχοντας βάλει ως πρώτο στόχο τη κορυφή των 670 μονάδων. Κατάκτηση του εν λόγω επιπέδου με ταυτόχρονη αύξηση στο τζίρο συναλλαγών των τραπεζών θα επιφέρει έντονη εφίδρωση στους “short sellers”, καθώς το επόμενο σοβαρό σημείο αντίστασης εντοπίζεται σχεδόν 15% υψηλότερα, στις 770 μονάδες. Το μόνο ίσως αρνητικό στοιχείο στην παρούσα φάση είναι η είσοδος του τεχνικού δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) μέσα σε επίπεδα  υπερθέρμανσης, όπου συνήθως στατιστικώς επέρχεται διόρθωση.

……………………….

Απόστολος Μάνθος – Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter @ManthosChartist

  • Ευριπίδου  9
  • 6ος Όροφος
  • 105 61  Αθήνα
  • Τηλ:  (+30) 210 6829898

http://www.aenaonmarkets.com

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

  • Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.