Χ.Α: Τι μας λέτε καλέ… (16.2.2021)

Χ.Α: Τι μας λέτε καλέ… 

Το πιο hot play είναι η ενέργεια. Δίνουν τιμές στόχους ακόμα και με υποθέσεις για ζημιές το 2020 και το 2021. Παίζουν EV/EBITDA ή net debt/EBITDA.

  • Αλήθεια βρε παιδιά, αυτές οι μετοχές που παίζουν με net debt / EBITDA 1,7 φορές πόσο πρέπει να πάνε αν σηκώσουν δηλαδή δάνεια και μοχλευθούν; Στην άκρη τα p/e, αδιαφορία για το μέρισμα. Πάνε όλοι σε αυτές που θα δώσουν μέρισμα το 2023!! Και μακάρι να πάνε και να είναι όλοι happy.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε τα μερίσματα, τα κέρδη που θα βγουν φέτος και την αξία των επιχειρήσεων. Αλλά θέλουμε να αποδίδει σχεδόν κάθε χρόνο.

  • Δεκάδες οι αδάνειστες. Καλά τα turnaround stories και υπάρχουν αρκετά στο ΧΑ. Ναι, να εστιάσουμε σε αυτές που δεν επηρεάζονται από την πανδημία, αλλά υπάρχουν και άλλες.

Αλλά γι΄αυτές δεν υπάρχουν αναλύσεις. Δεν ασχολούνται οι ξένοι, δεν ασχολούνται οι αναλυτές. Ούτε αυτοί των μικρών χρηματιστηριακών. Λες και όλοι έχουν πελάτες με πορτοφόλια δεκάδων εκατομμυρίων.

  • Βρε ρίξτε μια ματιά στα κεφάλαια που έχουν οι επενδυτές σας και βάλτε τους και σε καλές εταιρείες.

Σνόμπαραν την Quest, τον Παπουτσάνη, την Κρι-Κρι, την Paperpack, την Ελβέ Ενδυμάτων, τις Εntersoft, Epsilon Net, Performance Technologies  και πολλές ακόμα. Δείτε που πήγαν και αυτές.

Και πιο χαμηλά στις κεφαλαιοποιήσεις υπάρχουν και εκεί. Αλλά και στα βαριά χαρτιά.

  • Τι νομίζετε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια γνωστοί επιχειρηματίες που επιβίωσαν και διέπρεψαν στην δεκαετή κρίση των μνημονίων; Τι λέτε καλέ…