Χ.Α@16/10: Στο ΠΙ και ΦΙ – πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάντα να εξετάζεται πως διαμορφώνεται το ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ της κάθε εταιρείας που σας ενδιαφέρει και πως το ΠΑΘΗΤΙΚΟ της. Κι αυτό γιατί στο ΠΑΘΗΤΙΚΟ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, ενώ στο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ μπορείς να ζωγραφίζεις αγγέλους και αγγελάκια.

  • Πρωτίστως βλέπουμε την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση. Κι αυτό γιατί μπορεί να διαβάζουμε για αύξηση κερδών, πωλήσεων, ενεργητικού, μείωση δανεισμού και γεμάτα ταμεία, αλλά ταυτόχρονα η αποτίμηση να τα έχει υπερ-προεξοφλήσει. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει από την…ανάποδη.

ΕΚΘΕΣΗ Alpha Finance – ΤΕΝΕΡΓ: Οι επιδόσεις της Τέρνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις μας και το επενδυτικό της σχέδιο παραμένει χωρίς αλλαγές προσφέροντας ισχυρή δυναμική ανάπτυξης. Εξακολουθούμε να έχουμε θετική στάση έναντι της εταιρείας, για τη μετοχή της οποίας δίνουμε τιμή-στόχο 9,5000 ευρώ με σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ.

ΚΟΥΕΣ: Οι αναλυτές της ΒΕΤΑ δίνουν τιμή στόχο στα 9,7000 ευρώ, το συγκαταλέγουν στα TOP PICKS τους, με Ev/Ebitda στο 5(!), ενώ είναι ένθερμοι υποστηρικτές του από πολύ χαμηλότερα. Η σύσταση του ομίλου από τον μ/μ έγινε με αναπροσαρμοσμένη τιμή στα… 0,9000 ευρώ.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΔΥΟ στην πρώτη 5άδα, ΤΡΕΙΣ στη 10άδα και η 4Η στη 13άδα των ΤΟΠ σε κ/φση. Πριν λίγους μήνες τις έψαχνες με το φακό… Έτσι είναι οι αγορές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εμφανίζουν αρνητικές αποδόσεις σε εβδομάδα, μήνα, δίμηνο, 3μηνο, 6μηνο αλλά και 12μηνο. Όσοι επένδυσαν κεφάλαια στη μετοχή τους, υπέστησαν διπλές συνέπειες. Οι επαγγελματίες επενδυτές υπολογίζουν πολύ το λεγόμενο Κόστος Παραμονής και δεν διστάζουν να αποχωρήσουν όταν δεν βλέπουν φως. Ακόμη κι αν χάνουν. Άλλωστε, μετά το να ξέρει κανείς να κερδίζει το πλέον σημαντικό στην αγορά είναι το να ξέρει και να χάνει…

ΟΤΕ: Αναλυτές έχουν δώσει τιμή στόχο για την μετοχή τα 16,0000 ευρώ που θα αποτιμούν τον όμιλο σε 7,7 δισ. ευρώ. Και ποιός δεν θα ήθελε να επαληθεύονταν… Θα τράβαγε πάνω όλη την αγορά. Κάτι που ήδη το πράττει, χωρίς μάλιστα καμμία βοήθεια από την άλλη μεγάλη δύναμη του Χ.Α.

ΠΑΛΑΒΑ, ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: Στη διαμόρφωση του ΓΔ η μετοχή του ΟΤΕ συμμετέχει σε ποσοστό 10,46% και η ΕΕΕ στο 8,62%. Στην αντίστοιχη τώρα του FTSE25 o OTE διαμορφώνει το 12% και η ΕΕΕ το 21,7%.

  • Γνωστά αυτά, αλλά κάποιοι πρέπει να τα υπενθυμίζουν για να συναισθανόμαστε που κινούμεθα… Το ξεχνάμε, βλέπετε… Δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, λένε. Αμ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η τράπουλα είναι στημένη στον κορυφαίο δείκτη του Χ.Α.

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: Με ποσοστά μεταξύ των 4,50% και 5.50% βρίσκουμε τις 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ αλλά και τις μετοχές των ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤC, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ. Στη διαμόρφωση του FTSE25 τα ποσοστά τους ποικίλουν, μεγάλες οι αποστάσεις. Π.χ ο TITC συμμετέχει με το μικρό 3,14% και η ΑΛΦΑ με 8,92%. Η ΠΕΙΡ με 3,22% και ο ΟΠΑΠ με 7,65% ενώ η ΕΤΕ με μόλις 5,7%. Τρεχαγυρευόπουλος δηλαδή.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ με τις 880 και τις 900 μονάδες σε καθημερινή βάση, τι να κάνουμε και εμείς… Να τα ξεχάσουμε αυτά που έχουμε μάθει 35 χρόνια στις αγορές;

  • ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ λοιπόν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 900 μονάδες ο ΓΔ. Γιατί, απλά δεν είναι στις 850, 860, 880, 900 αλλά ούτε και στις 1000 ή στις 1500 μονάδες.

ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΗΓΕΤΙΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ διαπραγματεύονται σε επίπεδα είτε 3000 είτε 4000 είτε 5.000 είτε 6000 είτε 7000 μονάδων, ακόμη και σε 12.000 ή 15.000 μονάδες.

  • ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΠΑΝΤΩΣ, ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ μας καταλαβαίνουν.