Χ.Α: Στο Ελλαδιστάν, τα ελεύθερα, τα άριστα και μη υποταγμένα μυαλά είναι persona non grata!

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ (από έναν… ονειροπαρμένο)

  • ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ, ποια εικόνα θα εμφάνιζε το ελληνικό χρηματιστήριο αν το διοικούσαν πραγματικοί επαγγελματίες, γνώστες και εραστές της μετοχικής ιδέας. Αντί αυτών τι έχουμε; Δημόσιους υπάλληλους σε νοοτροπία, μη τυχόν και χαλάσει η ζαχαρένια τους, μη τυχόν και γίνουν δυσάρεστοι στους εντολείς τους.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους στις σωστές θέσεις θα διαπραγματευόντουσαν στο Χ.Α τουλάχιστον 200 υγιείς εταιρείες, ενώ θα υπήρχε συνωστισμός για την είσοδο περισσοτέρων. Οι ενεργοί επενδυτές θα ήταν τουλάχιστον 100 χιλιάδες ενεργοί, στη χειρότερη των περιπτώσεων. Η δε ψυχολογία της αγοράς και κατ’ επέκταση της Οικονομίας θα ήταν απείρως καλύτερη.

  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, όλα τα σαπάκια θα άνοιγαν μία φορά το 5ήμερο με auctions, αποτελώντας μία ξεχωριστή Ενότητα. Και με σαφή προειδοποίηση αποβολής τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όχι πάντως μεγαλύτερο της τριετίας.

ΓΙΑ ΝΑ αποχωρούσε μία εταιρεία από το ταμπλό οικειοθελώς και όχι γιατί δεν θα πληρούσε τους όρους διαπραγμάτευσης στο Χ.Α θα έπρεπε να καταβάλει στους μικροεπενδυτές μετόχους της τουλάχιστον την Λογιστική Αξία τους, χωρίς πολλά φρου φρου κι αρώματα και τις γραφικές παρλαπίπες των “νομοπαρασκευαστικών” επιτροπών.

  • ΔΕΝ ΘΑ είχε ξεφτυλιστεί η ελληνική αγορά και δεν θα εμφάνιζε εικόνα ερειπίου γιατί αυτά τα άτομα θα είχαν πετάξει εδώ και έτη πολλά τις τράπεζες σε επιτήρηση και δεν θα επέτρεπαν επ’ουδενί την συμμετοχή τους στους Δείκτες, που θέλουμε δεν θέλουμε αποτελούν την προς τα έξωθεν καλή μαρτυρία, τον καθρέπτη της πραγματικής εικόνας μίας αγοράς.

ΞΕΡΟΥΜΕ πολύ καλά τι γράφουμε και δεν έχουμε αμφιβολίες γι αυτά. Έχουμε μιλήσει με όλους σχεδόν τους αποδεδειγμένα επιφανείς οικονομικούς παράγοντες και γνωρίζουμε άριστα τις δικές τους απόψεις. Αλλά στο Ελλαδιστάν, τα ελεύθερα, τα άριστα και μη υποταγμένα μυαλά είναι persona non grata!

μ/μ

*****