Χ.Α: Σπάει το φράγμα των 1400 μονάδων – Η κίνηση δεικτών και μετοχών

Στη ζώνη των 1.400 μονάδων και σε νέα υψηλά 13 ετών κινείται η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το αρνητικό πρόσημο αγνοείται μέχρι στιγμής τον Φεβρουάριο, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να έχει ήδη στην «πλάτη» του ένα 5ήμερο ανοδικό σερί και κέρδη άνω του 3% σε αυτό το διάστημα.

O Γενικός Δείκτης κερδίζει το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων -για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου του 2011– συνεχίζοντας απνευστί την ανοδική πορεία, η οποία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2023.

Ο τραπεζικός κλάδος αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών Και οι 4 συστημικές τράπεζες συνεχίζουν την άνοδο τους με νέα υψηλά.

Κατά τουλάχιστον 1,5% διευρύνεται και η μετοχή της Ελλάκτωρ, ενώ οι μετοχές των Titan, Quest, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Mytilineos εμφανίζουν κέρδη,

Η προσοχή μας σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αφού το επόμενο διάστημα θα επικυρωθούν και τυπικά απο το δημόσιο πολλά από τα έργα στα οποία έχει κερδίσει από τους διαγωνισμούς.

ΜΕΖΖ: H προσοχή μας μεταφέρεται στο ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ αφου σας έχουμε ενημερώσει οτι το συγκεκριμένο ΜΕΖΖ έχει και την καλύτερη μερισματική απόδοση.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.