Χ.Α: Σε κάποιους θα το είχαν σφυρίξει τα αγγελούδια…

ΕΚΕΙΝΟ που παρατηρούμε στις μέρες μας είναι μία έλλειψη προβολής του πλέον χαρμόσυνου νέου προκειμένου περί του Τραπεζικού Κλάδου. Αυτού δηλαδή, της αύξησης των τιμών των Ακινήτων και η εκτιμώμενη περαιτέρω άνοδος τους. Και η οποία παράμετρος θα βελτιώσει χρηματοοικονομικούς δείκτες-κλειδιά του κλάδου.

ΑΠΛA, αναλογιστείτε τι κατέθεσε εγγράφως προ ολίγων εβδομάδων η διοίκηση της Πειραιώς… “Κάθε αύξηση της τιμής των ακινήτων κατά 1% θα ενισχύει τον ισολογισμό μας κατά 200 εκατ. ευρώ”. Και μιλάμε για μία τράπεζα που αποτιμάται αυτή την περίοδο σε 650 με 700 εκατ. ευρώ.

ΕΝΑ άλλο σημαντικό νέο είναι η αναδίπλωση της τακτικής τους στο θέμα διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων και στο νέο τρόπο προσέγγισης της… κόκκινης πελατείας τους.

H AIΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εισόδου της μετοχής της Eurobank και του σχετικού rebalancing από αύριο κιόλας στον δείκτη τoυ MSCI έπιασε εξ απήνης την αγορά, εξ ου και το +6% της μετοχής στα 0,7500 ευρώ με το σχετικό “νταβαντούρι” στο αυριανό κλείσιμο. Κι αν βλέπετε σήμερα τι γίνεται, φαντασθείτε τι έχει να γίνει αύριο.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, ότι σε κάποιους θα το είχαν σφυρίξει τα αγγελούδια…

μ/μ

Print Friendly, PDF & Email