Χ.Α: Πρωϊνά σφηνάκια σερβιρισμένα από τον ΟΑΚ (23.6.2022)

22.6.2022 – ΦΒΜΕΖΖ: Απλά θα ξαναθυμίσω ότι η εταιρία εισπράττει 20 + εκατομμύρια τον χρόνο από κουπόνια ομολόγων που κατέχει. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 18 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι ξεπούλημα των ασημικών της εταιρίας, είναι απλά η διανομή των εσόδων της εταιρίας της χρονιάς που μεσολάβησε από πέρυσί μέχρι σήμερα.

  • Δηλαδή να το πω απλά, οι μέτοχοι αποφάσισαν να πάρουν όσα εισέπραξε η εταιρία από πέρυσί. Και μένει φυσικά η επόμενη χρονιά και όλες οι επόμενες χρονιές. Έχω ξαναγράψει η εταιρία είναι CASH CAW.

Ακόμα και τώρα που το βλέπετε, αρχίζετε να αναρωτιέστε αν είναι too good to be true. Ναι είναι και το γράφουμε από το καλοκαίρι του 21. Η ίδια δε επιστροφή γίνεται γιατί είναι αφορολόγητη σε αντίθεση με το μέρισμα. Η δε απόφαση δείχνει ξεκάθαρα την εταιρική στρατηγική  ότι το χρήμα μοιράζετε στους μετόχους.

Αυτό από μόνο του πρέπει να αλλάξει την αποτίμηση της εταιρίας. Εκτός και αν θεωρούμε λογικό μια εταιρία που βγάζει 20+ τον χρόνο, και μοιράζει 18 να αποτιμάτε στα 70… Συνεπώς μην συγκινήστε με προσωρινές αποδόσεις του 20-30-40%. Πάρτε την επιστροφή σας που από μόνο του είναι 28% (σήμερα 23%) και ξαναμιλάμε κάνα μήνα μετα την επιστροφή.

**

ΚΑΙΡΟΜΕΖ, καμία σχέση με το ΦΒΜΕΖΖ. Μην σας πασάρουν το στόρι αφού τρέχει το ένα θα τρέξει και το άλλο. Το ΚΑΙΡΟΜΕΖ δεν έχει έσοδα από ομόλογα και περιμένει κέρδη από τις πωλήσεις των ομολόγων του. Αν είναι καλές θα γράψει τρελά κέρδη και υπεραξίες. Αν είναι κακές, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Συνεπώς, είναι εντελώς άλλο στοίχημα. Δεν θα πω καλύτερο ή χειρότερο, αλλά εντελώς διαφορετικό. 

**

22.6.2022- ΙΝΛΟΤ, ΑΜΚ 1.5 για κάθε μια παλιά στο 0.58. Και πάνε και πουλάνε χαρτιά στο 0.525! Τι άλλο να γράψω. Θα τα ξαναπούμε στο 0.60… 

**

ΜΟΤΟΠΕΤΡΟ μοίρασαν τα μερίσματα τους και οι μετοχές τους δεν κατάλαβαν κάτι. Όταν βγάζεις κέρδη, έτσι είναι. Εχουν υπερ-πιεσθεί για διαφορετικούς λόγους, αλλά ας περιμένουμε και τα 6μηνα τους… 

**

ΚΑΡΕΛ… Σας έδωσαν τα 11 ευρώ και στο ταμπλό στα 254. Το χαρτί μαζεύεται συστηματικά από τους Βασικούς μετόχους. Αυτοί είναι πιο έξυπνοι από όσους πουλάνε. Είμαι αγενής; Τι άλλο να κάνω όταν βλέπω να πουλάνε χαρτιά του ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου; 

**

ΤΙΤΚ… Αλλο ένα καλό στοίχημα για αγορά. 

**

ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ, Εγραφε και τα 2.06, πριν ανακάμψει κατά τι στα 2,1200. Όταν βλέπεις νεοεισαγωγές να σέρνονται, είναι συνήθως κακό σημάδι. 

**

ΦΡΙΓΟ Βond… Κολλημένο το ομόλογο στα 53-56. Πολύ καλό σημάδι, ότι δεν πήγε στα 25. Θα αναμένουμε σταθεροποίηση μέχρι τον Οκτώβριο και μετά… “Βούρ στον πατσά” που λένε και στο χωριό μου. 

Φιλικά

ΟΑΚ

**

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.