Χ.Α: Πως μπαίνει σε νέο bull market – Οι πρώτοι μεγάλοι στόχοι για τους 3 βασικούς δείκτες…

Stock market graph on background with desk and personal computer. Double exposure. Concept of financial analysis.
  • Θετική έκπληξη θα χαρακτηρίζαμε τη χθεσινή συνεδρίαση, με το ΓΔ να κλείνει με άνοδο 2,59%, στο υψηλό ημέρας και με αυξημένο μάλιστα τζίρο 88εκ. Και το πιο θετικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η επιστροφή και των 3 βασικών δεικτών σε υψηλότερα καθοριστικών επιπέδων, κάτι το οποίο επαναφέρει πλήρως το θετικό σενάριο. Ένα θετικό σενάριο το οποίο φυσικά έχει ως μεγάλο στόχο τη διάσπαση των γνωστών αντιστάσεων στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. Αντιστάσεις στις οποίες και πάλι προσφάτως κόλλησε η αγορά (και είχαμε το πρόσφατο γύρισμα των τιμών), ουσιαστικά για 4η φορά τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο ήλθε η χθεσινή αντίδραση, η οποία αναζωπυρώνει το θετικό σενάριο.
  • Και για να μείνει ζωντανό το θετικό σενάριο της διάσπασης των αντιστάσεων στις 900 μονάδες (που θα φέρει την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων). Πάμε να δούμε ποίοι είναι οι πρώτοι μεγάλοι στόχοι για τους 3 βασικούς δείκτες:
  • Ξεκινώντας λοιπόν με το ΓΔ, το πιο θετικό της χθεσινής ημέρας ήτανε η επιστροφή υψηλότερα των 870 – 875 μονάδων (έκλεισε στις 883,96 μονάδες). Και τα το πρώτο ζητούμενο για το Χ.Α. είναι ο ΓΔ να παραμείνει υψηλότερα αυτών των επιπέδων. Και με βάση αυτήν την παραμονή, η αγορά αναμένεται να επιχειρήσει και πάλι, να διασπάσει τις αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες.
  • Πέραν του ΓΔ. Πολύ σημαντικό για το Χ.Α. είναι να μείνει ο τραπεζικός δείκτης υψηλότερα των 850 – 860 μονάδων, με το δείκτη να επιστρέφει χθες οριακά υψηλότερα αυτών των επιπέδων (στις 865,30 μονάδες, +4,53%). Αυτή η παραμονή θα είναι ένα πολύ θετικό βήμα, με επόμενο στόχο την επιστροφή υψηλότερα και των 880 – 890 μονάδων. Μια επιστροφή που θα μας έκανε να μιλήσουμε για το πλήρες θετικό σενάριο για τις τραπεζικές μετοχές. Με στόχο σε αυτήν την περίπτωση τις 1.000 μονάδες του τραπεζικού δείκτη. Ένα θετικό σενάριο για το δείκτη, που φυσικά έχει σχέση με το συνολικά θετικό σενάριο για το Χ.Α.

  • Τέλος, όσον αφορά τον FTSE 25. Ο δείκτης είχε καταφέρει προσφάτως, έστω και οριακά. Να παραμείνει υψηλότερα των 2.160 – 2.170 μονάδων. Και αυτή η παραμονή (μετά τη χθεσινή άνοδο, έχει και μια μικρή απόσταση ασφαλείας) θα είναι ο στόχος από εδώ και πέρα. Μια παραμονή, η οποία μαζί με την κίνηση των άλλων δύο δεικτών που αναφέραμε παραπάνω. Θα αυξήσει τις πιθανότητες την επόμενη φορά να έχουμε διάσπαση των 900 μονάδων ….. Με το Χ.Α. να μπαίνει σε ένα νέο bull market.  

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).
http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html
Print Friendly, PDF & Email