Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Τρίτη 6 Ιουλίου 2021)

Μας έχει αλλάξει τα φώτα στη κυριολεξία η ΔΕΗ, τουλάχιστον εδώ στο νησί. Και το κακό δεν είναι οι συνεχείς διακοπές της, αλλά το γεγονός ότι κάθε φορά πέφτει και το internet και για να επανέλθει θέλει και δυο-τρία τέρμινα την φορά. Και μην μου πείτε για σταθεροποιητές κλπ, γιατί κι αυτοί άχρηστοι είναι.

 • Και οι λογαριασμοί της, τι πράγμα είναι αυτό; Και καλά εμείς που έχουμε το κατιτίς μας, η πλειοψηφία που υποφέρει, πρέπει να παθαίνει ηλεκτροπληξία κάθε φορά που πάει να τον ανοίξει τον ρημ-άδη(!).

ΜΗΝΥΜΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ μία ολόκληρη διετία και κανένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ της αγοράς και του θεσμού του Χ.Α δεν θεσπίστηκε. Από επιτροπές φυσικά άλλο τίποτα. Να φάνε και τα κοκόρια τους… (την συνέχεια την κόψαμε, θα μας έκλειναν και μας μέσα)…

 • ΑΠΟ τις 19 Ιουλίου στο 100% η πληρότητα των αγγλικών γηπέδων – Και γεννώνται πολλά ερωτηματικά… Πως είναι λχ δυνατόν να συμβαίνει αυτό, σε μία χώρα που οι της ΕΕ την θεωρούν επικίνδυνη λόγω του ιού δέλτα; Αμ πως…

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ εμείς εδώ θα τα βγάλουμε τα ματάκια μας, ως συνήθως μόνοι μας. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση τραγικά ολιγαρκείς… Καμμία δεν είναι σε θέση να εμπνεύσει τον λαό για ένα νέο ξεκίνημα. Να του δώσει όραμα, να πιαστεί από κάπου.

 • ΒΕΒΑΙΑ σε ένα θεματάκι, είναι ασυναγώνιστοι. Αυτοί κι όλοι αυτοί που τρέφουν με χρυσά κουτάλια. Τα ξέρετε άλλωστε καλύτερα εσείς που τα ζείτε από κοντά… Το ωραιότερο επάγγελμα μάλιστα δεν είναι υπουργός ή βουλευτής. Αλλά,… Περιφερειάρχης. Εκεί να δείτε κόλπα…

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ένα τέλος στην Ρεμούλα, τότε αυτή χώρα θα έχει πολύ άσχημο τέλος. Νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά. Η σήψη είναι παντού και εξαπλώνεται.


ANAΓKAIO KAKO:… Το κακό με τους περισσότερους ευκαιριακούς επενδυτές (sic) του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι, ότι δεν ξέρουν πότε να αγοράσουν και πότε να πουλήσουν. Περισσότερο κακό, πάρα καλό προξενούν στην αγορά όταν ο αριθμός τους αυξάνεται επικίνδυνα, πάντα προς το peak της εκάστοτε κίνησης, είτε ξεκάθαρα ανοδικής, είτε ξεκάθαρα πτωτικής. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΣΧΟΛΙΟ μ/μ: Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις kai Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

 • Τρανό παράδειγμα τα τραπεζικά χαρτιά. Μπορεί να τα αντιπαθούμε για τις τεράστιες συμφορές που έφεραν στην αγορά μας εξαϋλώνοντας τα κεφάλαια όλων σχεδόν των ελλήνων επενδυτών, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της ανοδικής διαφυγής τους για τον άλφα ή τον βήτα λόγο την αλλάζουμε την κασέτα.

ΕΚΗΒΟΛΟΣ – Υπόγα:


KAΤΩ του 1% η απόδοση του 20ετούς ομολόγου(!!) 


 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ– Μέχρι και 25.000 ευρώ το τ.μ ξεκινώντας από τις 10.000 ευρώ.
 • ΜΕΤΡΟ – Γραμμή 4
 • ΒΟΑΚ
 • ΚΑΣΤΕΛΙ
 • Ε65
 • Flyover της Θεσσαλονίκης
 • Μεγάλα έργα ΣΔΙΤ
 • Πακέτα ανάπτυξης κλπ κλπ

ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, αλλά να ξέραμε και το πότε θα ξεκινούσαν τι καλά που θα ήταν… Καλά, για το πότε θα ολοκληρωθούν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.


 • H MONAΔΙΚΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑ-ΞΕΠΑΤΩΘΗΚΕ 


ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ (όπως βλέπετε το δημοσιεύουμε, γιατί όχι άλλωστε;): Στη Βρετανία, όπου έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα, τα κρούσματα κορωνοϊου αυξήθηκαν κατά 72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα όμως, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μόνο κατά 5% (μιλάμε για 20 νεκρούς την ημέρα, δηλαδή σαν να είχε η Ελλάδα καθημερινά 3 νεκρούς ), ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊο στα νοσοκομεία είναι δέκα φορές λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη φάση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας (1.300 έναντι 10.600)

 • Φυσικά, από όλα αυτά τα νούμερα τα εγχώρια βοθροκάναλα σου μιλάνε μόνο για τον αριθμό των κρουσμάτων ενώ οι Σίες και οι Στραβελάκηδες, με βλέμμα γεμάτο πανικό, κάνουν ό,τι μπορούν για να σε πείσουν πως με τη μετάλλαξη Δέλτα “θα πεθάνουμε όλοι” ώστε, τρομοκρατημένος, να αναγκαστείς να υποστηρίξεις και τα νέα αυταρχικά και δυστοπικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως μοναδική σανίδα σωτηρίας.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο, εξάλλου. Αυτό το παιχνιδάκι τρομολαγνείας και ξεδιάντροπων fake news, ΜΜΕ και κυβέρνηση το παίζουν με μεγάλη επιτυχία εδώ και ενάμιση χρόνο. Γιατί να μην το δοκιμάσουν ακόμη μια φορά; Σώνονται οι βλάχοι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Περιφέρεια πάντα έτρεχε, αρκεί να ήξερες που να στοχεύσεις. Και πάντα έδινε κέρδη όπως και θα εξακολουθήσει να δίνει στον αιώνα τον άπαντα. Αρκεί να είσαι σχετικός με το αντικείμενο, συνετός και μεθοδικός. Και φυσικά, να μην είσαι άπληστος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.