(2) Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (8/5/2020) – ΜΕΡΟΣ Β’

  • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 2,16 +2,69
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,92 +1,45
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,86 +1,40
ΙΤΑΛΙΑ 1,83 +2,36

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσέξτε υψηλό και κλείσιμο στο χαμηλό… Επίσης πόσα χαρτιά δόθηκαν στο ΣΥΝ και πόσα στο ΠΛΗΝ… Τα τελευταία δόθηκαν προς το τέλος…

  • ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ η μτχ της ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ!!!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!!


  • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΠΛΑΘΡ οι πρωταγωνιστές

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ SPACE, αδύναμοι οι τίτλοι των OTE, MOH και TITC (με προσευχές να τον βγάλουν από τον MSCI, να ψωνίσουν ακόμα φθηνότερα οι φίλοι του και να τα “κονομήσουν” προσεχώς) 

_________________________________

Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (8/5/2020) – ΜΕΡΟΣ Β’

OYTE ΣE AYTO MΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ(!!!!!!!!!!!!): 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Η Κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX)στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα €36,92 δισ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν €33,78 δισ., σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 9,3% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν €42,53 δισ., σημειώθηκε μείωση κατά 13,2%.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του AXIA Numbers Απριλίου 2020, συνεχίστηκε για πέμπτο μήνα η αυξητική τάση της συμμετοχής των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη συνολική αξία συναλλαγών. Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, μάλιστα παρουσιάζουν σημαντικές εισροές τόσο κατά τη διάρκεια του Απριλίου, όσο και από την αρχή του έτους, δείχνοντας πως διατηρούν “positive outlook” για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Ενισχυμένη για πρώτη φορά εντός του 2020 ήταν η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στο τέλος Απριλίου, κατά 9,3%. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών του ΧΑ όπως εκφράζονται από την άνοδο του ΓΔ κατά 12,5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον, κατά το μήνα Απρίλιο οι ξένοι επενδυτές σημείωσαν στο σύνολό τους εκροές της τάξεως των €54,88 εκατ., ενώ οι Έλληνες επενδυτές εισροές €54,92 εκατ.

  • ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ; ΟΣΟ ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ (sic)

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τώρα που η ελληνική κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα για τον κοροναϊό, βγαίνουν στην επιφάνεια οι οικονομικές συνέπειες του lockdown καθώς η Ελλάδα είναι στο δρόμο της επιστροφής σε μια βαθιά ύφεση με την ανεργία πιθανώς να εκτοξευτεί ξανά στο 20% και ένα στα τρία ξενοδοχεία και εστιατόρια πιθανώς να μην καταφέρει να ξαναλειτουργήσει, αναφέρει το Spiegel. «Οι Έλληνες ωστόσο έχουν μια ελπίδα: Έδειξαν στον εαυτό τους και στον κόσμο ότι αντιμετωπίζουν τον ιό με υπευθυνότητα. Άρα: η χώρα είναι πιθανό να ανακάμψει γρηγορότερα από άλλες από τις οικονομικές συνέπειες που επέρχονται τώρα»

ΛΑΒΙΦΑΡΜ – 2019


ΛΥΚΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαβάστε αυτό το άρθρο του φίλου Στεφ.Κοτζαμάνη, να γλυτώνουμε και την… κούραση.

  • https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2021230/anthektikh-ston-koronoio-h-inform-lykos-.html

Η Moody’s θα επανεξετάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας απόψε. Η τρέχουσα βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα στο B1 με σταθερές προοπτικές (τρεις βαθμοί κάτω από τον βαθμό επένδυσης).


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με το νο. 2 – αργότερα