Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) (15-16.10.2020)

Για να επανέλθουμε στη χθεσινή μας περί πάθους θεματολογία, και για να μην μας κατηγορήσετε ότι απευθυνόμαστε μόνο στα “αρρωστάκια” του χώρου μας που χαρακτηρίζονται από το εμμονικό πάθος, λέμε σήμερα να αφιερώσουμε λίγες γραμμές και στη δεύτερη μορφή του πάθους:

  • Στο αρμονικό λοιπόν πάθος σε αντίθεση με το… αδελφάκι του η δραστηριότητα (η ενασχόληση με το ΧΑΑ στην περίπτωσή μας) γίνεται μέρος της ταυτότητας του ατόμου και δεν σχετίζεται με κανενός είδους περιορισμό ή πίεση.
Ο επενδυτής εσωτερικεύει τη δραστηριότητά του με τη θέλησή του και συγκεντρώνεται σε αυτή τόσο κατά τη διάρκεια (προοπτικές του κλάδου, μελέτη θεμελιωδών μεγεθών, τεχνική ανάλυση με σκοπό πιθανή αγορά), όσο και μετά την άσκησή της (περαιτέρω παρακολούθηση της πορείας της μετοχής για τη λήψη επικείμενων αποφάσεων).
Αρμονικό ή εμμονικό… πάθος πάντως είχε σίγουρα η σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΟ- Λ.Παπαϊωάννου: Αν και συνεχίζουμε να παραμένουμε επιφυλακτικοί και σε εγρήγορση, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τόσο σε οικονομικό όσο και σε τοπικό γεωπολιτικό επίπεδο, σε περίπτωση μεγάλων πιέσεων, επικεντρωνόμαστε αυστηρά σε μετοχές με καλά Θεμελιώδη μεγέθη, υψηλή ρευστότητα και μερισματικές αποδόσεις αλλά και εξωστρέφεια.

  • Κυρίως όμως πρέπει να έχουμε στο αγοραστικό στόχαστρο μας μετοχές που μπορούν να απορροφήσουν πόρους από το πολυπόθητο πακέτο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας των 32 δις που αργά ή γρήγορα θα έρθει, ελπίζοντας μόνο να μην είναι πολύ αργά.

ΜΟΤΟR OIL: Συνεχίζει να καίει κόσμο και κοσμάκη. Και να δούμε, πότε θα σταματήσει το μαρτύριο τους. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να βγει και από τον MSCI στη προσεχή αναθεώρηση του, όχι ότι αυτό έχει για μας καμία σημασία, άλλα προέχουν. Εκτιμούμε, ότι θα έχει κι άλλο να υποχωρήσει η τιμή της αφού το τρίτο 3μηνο της δεν θα είναι καθόλου καλό.


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δικαιούται μία θέση στον MSCI. Τα νούμερα βγαίνουν, με την κ/φση άνω του 1 δισ. για το free float του που ανέρχεται σε 73,46%. 

TERNA ENERGY: Κι αυτή το ίδιο, αλλά αποκλείεται λόγω αξίας free Float. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρέπει να έχει free float που να αξίζει τουλάχιστον 1 δισ. (ΣΣ: Οποιοι έχουν συμμετοχή άνω του 5% σε μία μετοχή δεν πρέπει συνολικά να υπερβαίνουν το 30%)


ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ – 6μηνο: 

  • ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: 19,5 εκατ. ευρώ
  • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 2,0000 ευρώ.
  • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: 24,54 εκατ. ευρώ
  • ΣΧΕΣΗ P/BV: 0,795
  • ΒΟΟΚ VALUE: 2,5200 ευρώ
  • P/E 2020: —-
  • EV/EBITDA 2020: 6 (εκτιμώμενο)
  • ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 62,7 εκατ. ευρώ
  • ΤΑΜΕΙΑ: 11,2 εκατ. ευρώ
  • ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 51,5 εκατ.
  • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 2,10
  • ΝΕΤDEBT/EBITDA: 4
  • ΚΕΡΔΗ 6μηνου… 9.000 ευρώ και ΑΜΟΙΒΕΣ 6μηνου… 976.000 ευρώ(!!!!!)


CAIROMEZZ:


Επειδή ρωτούν ολοένα και περισσότεροι, ας επαναλάβουμε περί τινος πρόκειται (γλαφυρότατη ανάλυση από τον φίλο μου τον ΟΑΚ στον Εκηβόλο του Μιχάλη)

ΠΡΟΪΟΝ CAIRO

  • Μια απλή και αναλυτική εξήγηση για το προϊον

Σε λιγες μέρες (30.9) θα αρχίσει η διαπραγμάτευση μιας μετοχής παρακλάδι της EUROB. Θα λάβετε οσοι ειχατε προχτές μετοχές μια ΝΕΑ μετοχή ειδικού σκοπου ( ας πουμε EURO.MEZ ) για κάθε 12 EUROB. Με απλά Ελληνικά οσοι ειχατε 100.000 μετοχές θα πάρετε περιπου 8300 MEZ. Το σύνολο της αξίας ολων των μετοχων MEZ είναι περίπου 50 εκατομμύρια ΕΥΡΩ ( 300 εκ. μετοχες x 0.19 κρατήστε το νουμερακι )

  • Τι είναι αυτές οι μετοχές. Η EUROB πήρε 7.5 ΔΙΣ Κόκκινα δάνεια και τα τιτλοποίησε. Τα δάνεια αυτά αφορούσαν κυρίως ΑΚΙΝΗΤΑ. ( νομιζω ) Εβγαλε λοιπόν 3 ΟΜΟΛΟΓΑ:-

Α. Το πρώτο Ομολογο ( SENIOR ) ύψους 2.5 ΔΙΣ
Β.Το δευτερο ομολογο ( Mezzanie ) ύψους 1.4 ΔΙΣ
Γ. Και το Τρίτο Ομολογο ( Junior ) ύψους 3.6 ΔΙΣ.

  • Τι εγιναν τα ομολογα αυτά.

Το Α το πήρε η ΕΥΡΩΒ κατά 100%,
Το Β Το μοιράστηκε 5% η EUROB, 20%, η εταιρια Dovalue και 75% η εταιρια ΜΕΖ
Το Γ. Το μοιραστηκε 50.1% η ΜΕΖ και 44.9% η Dovalue.

Οπότε η εταιρια της οποίας πηρατε μετοχες εχει το 75 και 50,1% αντιστοιχα των Ομολογων Β και Γ θεωρητικά αξιας 1 Δις και 1,8 ΔΙΣ. Όμως σας ειπα ότι οι μετοχές σας αξίζουν μολις 50 εκ ευρω τωρα. ΓΙΑΤΙ ?

Η εταιρία Dovalue που ειδικεύεται στην πωληση κοκκινων δανειων θα πουλησει στην ελευθερη αγορα τα 7.5 ΔΙΣ δανεια, θα κατασχεσει ακινητα θα τα πουλαει κλπ κλπ. Από την διαδικασία αυτή θα εισπραχθουν καποια χρήματα. Ποσα είναι αυτά; Αγνωστο.

  • Από τις εισπραξεις.

Τα πρωτα 2.5 ΔΙΣ θα πανε στο ομολογο Α. Δεν θα παρει η ΜΕΖ ουτε cents.
Τα επομενα 1.6 ΔΙΣ θα πανε στο ομολογ Β- οποτε εσεις ως μετοχοι της MEZ Θα παρετε το 75%.
Τα τελευταια και καταιδρομενα 3.6 ΔΙΣ θα πανε στο ομολογ Γ και εσεις ως μετοχοι θα παρετε το 50% αυτων.

Αρα το τι αξια εχει η ΜΕΖ ( ειπαμε σημερα ονομαστικα 50 εκ ευρω ) στο ταμπλο στο μελλον θα φανει από το ποσο ακριβα θα πουληθουν τα δανεια αυτά. Αν πουληθουν πανω από 2.5 ΔΙΣ εχετε ελπιδες. Επειδή το ποσοστό είναι απαιτητικό ( περιπου το 1/3 ) μην παραγγείλετε ακομα Mercedes. Εχουμε δρομο. Από την άλλη μεχρι τωρα ειδικα τα δανεια ακινητων φαινετε να πουλιούνται σε τιμες πανω του 1/3 Οποτε αν στα 7.5 ΔΙΣ υπαρχουν αξιολογα δανεια εχουμε ελπιδα να παμε ταμειο.

Γενικα η μετοχή αυτή είναι για μεγαλα παιδια που καταλαβαινουν τις είναι ένα mezzanine σχημα. Οι υπολοιποι ας απεχουν καλυτερα γιατι μιλαμε για στοίχημα εδώ και όχι επενδυση. Και φυσικα στο πεντακαθαρο χρηαμτιστηριο μας ποιος θα εχει το προνομιο να μαθαινει πως πανε οι πωλήσεις των δανειων ? ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ. Εσεις θα βλέπετε τα πανω κατω της μετοχης και θα αναρωτιέστε τι κανει η dovaliou.



ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ στην ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

(6)

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ σε μία χρηματιστηριακή αγορά να έχει τέτοια εικόνα αποσύνθεσης. Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει απτόητο στο να… βελτιώνει την γενική εικόνα του. Μας καταπλήττει με την συνέπεια του, δεν αφήνει ρεκόρ για ρεκόρ ακατάρριπτο. Να δείτε που οσονούπω, έρχεται κι άλλο reverse split στον Τραπεζικό Δείκτη και θα ακολουθήσει άλλη μία αναβάθμιση του ξέρετε από ποιούς. (Βάλτε, όποια λέξη θέλετε)
ΣΤΗΝ Ειδική Εικόνα του τώρα με την οποία άλλωστε ασχολούμεθα εδώ και έτη πολλά (τουλάχιστον 10) και με βάση τον αριθμό των μηνυμάτων-ερωτήσεων που λαμβάνουμε να σημειώσουμε…
  1. INTΡAKOM: Μπορεί να πιέζεται, αλλά αυτό βολεύει τους αγοραστές και δη εκείνους που φοβήθηκαν ότι η μτχ θα διασπούσε τα 0,8000 και θα τους (ξ)έφευγε.
  2. ΚΜΟΛ: Ηδη αρκετοί ερωτούν αν έρχεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ στην ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ. Μακάρι να ξέραμε γιατί τότε θα είχαμε ένα “σιγουράκι” +16% με 17% προσεχώς.
  3. ΠΑΙΡΗΣ: Που ήταν κρυμμένοι τόσο καιρό τόσοι ενδιαφερόμενοι; Δεν ξέρουμε αν θα είναι ο νέος ΠΠΑΚ, αλλά μικρογραφία του μπορεί πανεύκολα να γίνει αν το θελήσει και το δουλέψει δυνατά η διοίκηση του. Φυσικά, +1500% δεν μπορεί να δώσει, αλλά δεν θα ήσασταν ευχαριστημένοι με ένα +50% από τα τρέχοντα; Πάντα το μυαλό σας, πρέπει να πηγαίνει σε…τρέλες;
  4. ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Εδώ πρέπει να γίνεται χοντρό παιχνίδι. Ισως να έχει είδηση και δεν θέλουν να βγαίνουν αγοραστές, για δικούς τους λόγους. Χαρτί για πολύ δυνατά κερδοσκοπικά χέρια και νεύρα.
  5. ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Μακάρι, όχι μόνον να αντιδρούσαν αλλά και να πήγαιναν στα ουράνια ύψη. Θα χαιρόμασταν πολύ, πάρα πολύ. Αλλά με ευχές και εικασίες δεν πηγαίνεις συνήθως στο ταμείο.
  6. ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Όποιος θέλει πουλάει και βάζει στη τσέπη απίστευτες αποδόσεις. Αφήστε να βγάλουν και οι επόμενοι. Μην είστε πλεονέκτες. Την θέση μας την ξέρετε. Ομως βλέπετε και τι εικόνα δείχνει και σήμερα. Οπότε 50/50…
  7. ΑΛΜΥ: Τι να σας πούμε; Βγαίνει νόημα; Πάντως η εικόνα της κάθε άλλο παρά απογοητευτική είναι, ίσα ίσα μάλιστα. Στο +30% από τις αρχές Ιουλίου, όταν ο ΓΔ βρισκόταν στις 650 μονάδες.

(5)

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σε ολόκληρη το ταμπλό μόνον (1) μία μετοχή κινείται ανοδικά, η ΚΜΟΛ. Υπάρχουν και μερικές ακόμη στο ΣΥΝ αλλά μόνον τύποις. Ο πρώτος αγοραστής τους είναι στο στο -3%, στο -6%, στο -11%, στο -18% !!!

Ευχάριστη έκπληξη η ΚΜΟΛ η οποία μετά το χθεσινό της +25% με 15 χιλ. τμχ (από τα 1,4800 έκλεισε στα 1,8500) σήμερα έκανε πακέτα στα 2,4000 ευρώ  συνολικά 916.056 μετοχών ή του 9,4% του μετοχικού κεφαλαίου της. Σημειώνεται, ότι ο τίτλος διαπραγματευόταν στο ταμπλό στα 1,69 ευρώ με πτώση 8,65%…. Στο +6,5% τώρα στα 1,9700 ευρώ.
KAMΙΑ διάθεση για πωλήσεις σε μετοχές όπως αυτές των ΠΛΑΚΡ, ΚΟΥΕΣ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ, ΠΑΙΡΗΣ, ΙΛΥΔΑ,  εικόνα πλήρους διάλυσης στην ΜΑSHOP (… μακάρι να συνεχίσει έτσι). Δεν θα μπουν οι τουρκαλάδες στη Χίο, ας μην φοβούνται οι πωλητές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην εταιρεία.

(4)

Απόστολος Μάνθος- Γενικός Δείκτης: ΔΕΝ χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς τι θα ακολουθήσει. Πρώτο σημείο στήριξης οι 610 μονάδες, μετά θα φλερτάρει τις 600.

Ενσωματωμένη εικόνα

(3)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι η αγορά έχει κουράσει και μας δίνει και πάλι μία έξοδο δοκιμάζοντας να χάσει και το πρόσφατο σοβαρό χαμηλό και κύρια στήριξη.

Ενσωματωμένη εικόνα

(2)

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΥ – θεσμικού παράγοντα: Ωραίο χρηματιστήριο!!! Όταν ανεβαίνουν οι ξένες αγορές πέφτουμε για τους Τούρκους… Και όταν πέφτουν οι ξένες αγορές πέφτουμε για τους έξω… Ωραίες δουλειές, βρε μπράβο να το χαιρόμαστε!

(1) 

Eίχαμε μέχρι χθες τον Μογγολοσουλτάνο για να δικαιολογούμε την αδυναμία του Χ.Α., επανήλθε σήμερα η κινδυνολογία με τον ιό και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Συμβαίνουν αυτά άλλωστε πολύ συχνά στο Κακόμοιρο, όπου όλα του φταίνε και τίποτα θετικό δεν λαμβάνεται υπόψη.
  • Πόλεμος δεν γίνεται, που να καεί το πελεκούδι. Αλλά ας υποθέσουμε ότι θα γίνει… Ερώτηση κρίσης τώρα, αν και απευθυνόμαστε σε μη λογικά σκεπτόμενα όντα, σε ποσοστό 90% τουλάχιστον. (Οχι φυσικά σε όσους διαβάζουν αυτή την στήλη, αφού διαθέτουν αυξημένο βαθμό κρίσης, αντίληψης και σωστής διαχείρισης)
ΕΡΩΤΗΜΑ: Αν, ο μη γένοιτο, ξεσπούσε πόλεμος τι θα προτιμούσατε να έχετε; ΜΕΤΟΧΕΣ ή ΜΕΤΡΗΤΑ;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

  • Η συνεδρίαση της Ολυμπιάδας – 18 Σεπτεμβρίου 1990

Λίγοι θυμούνται πλέον τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 1990. Και όμως, ήταν μία από τις πιο παράξενες -ίσως και τραγελαφικές- συνεδριάσεις που έχουν υπάρξει στην ιστορία των 140 ετών του θεσμού. Την ημέρα εκείνη, στο Τόκιο, θα γινόταν η ψηφοφορία για την πόλη που θα αναλάμβανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Η Ελλάδα, μέσω της υποψηφιότητας της Αθήνας, είχε ποντάρει πολλά στην ανάληψη αυτής της Ολυμπιάδας.

  • Το Χρηματιστήριο διένυε τον 6ο μήνα ανόδου του. Επί μήνες, η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρούνταν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που δικαιολογούσε την άνοδό του. Η οποία όμως,  ήταν υπερβολική.
  • Από τις 672 μονάδες που βρισκόταν την παραμονή των εκλογών της 9ης Απριλίου 1990 (από τις οποίες σχηματίστηκε η κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη), την παραμονή της ψηφοφορίας, είχε φθάσει στις 1.302 μονάδες, σε μία περίοδο μάλιστα που οι διεθνείς αγορές υποχωρούσαν λόγω της εισβολής του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Την περίοδο εκείνη, πολλές απεργίες ταλαιπωρούσαν τους Αθηναίους. Το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, ένα τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο Χρηματιστήριο, απείλησε να μη γίνει η  συνεδρίαση. Όμως, η μέρα εκείνη ήταν κρίσιμη, οι εντολές αγοράς και πώλησης ήταν πολλές και έτσι, τελικά, αποφασίστηκε η πραγματοποίησή της. Μετά την έναρξη διεκόπη το ρεύμα, λόγω της απεργίας της ΔΕΗ εκείνη την περίοδο. Τα κεριά έκαναν την εμφάνισή τους -ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου.

  • Η απόφαση για την Ολυμπιάδα θα ανακοινώνονταν  λίγο μετά τις 2:00 μμ, ώρα Ελλάδας. Στις 2:00 μμ, έκλεισε και το Χρηματιστήριο, μετά και τις παρατάσεις που είχε πάρει, λόγω της καθυστερημένης έναρξης. Όταν έκλεισε, δεν είχαν φθάσει ακόμη τα νέα από το Τόκιο. Έτσι, η ιστορία έγραψε ότι την ημέρα εκείνη, το Χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.344 μονάδες. Οι χρηματιστές πήγαν στα γραφεία τους για να ανακοινώσουν τις πράξεις της ημέρας στους πελάτες τους.

Όταν λίγο πριν τις 2:30 μμ, ανακοινώθηκε η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα (των ΗΠΑ) πάγωσαν όλοι. Στα χρηματιστηριακά γραφεία επικράτησε πανικός. Όλοι γνώριζαν πως την επόμενη μέρα οι τιμές θα κατέρρεαν. Οι εντολές και οι πράξεις, έπρεπε να αλλάξουν!

  • Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε το σημερινό αυτόματο σύστημα συναλλαγών. Οι χρηματιστές μαζεύονταν γύρω από ένα κυκλικό κάγκελο και αγόραζαν ή πουλούσαν μετοχές, σημειώνοντας τις πράξεις και τους αντισυμβαλλόμενους σε ένα μπλοκάκι.

Το απόγευμα, αφού έκαναν την εκκαθάρισή τους, τηλεφωνούσαν στους πελάτες τους και τους ανακοίνωναν τις πράξεις τους. Συχνά, οι πράξεις μεταξύ των χρηματιστών γίνονταν -μέσω του τηλεφώνου- και μετά το κλείσιμο της αγοράς, στην τιμή κλεισίματος. Το να αλλάξει το όνομα του εντολέα, ήταν κάτι πολύ απλό -και για πολλά χρηματιστηριακά γραφεία, ήταν και σύνηθες.

  • Όπως τελικά προέκυψε, εκείνη τη μέρα, πούλησαν οι φίλοι και οι “καλοί πελάτες”. Οι εντολές των υπολοίπων έμειναν ανεκτέλεστες. Και βέβαια, όποιος είχε δώσει εντολή αγοράς το πρωί, πήρε τις μετοχές που ζήτησε. Όλες οι εντολές αγοράς εκτελέστηκαν -κάτι που ήταν ασύνηθες. Δυστυχώς, έτσι λειτουργούσε η χρηματιστηριακή αγορά, πριν εγκατασταθούν σ’ αυτή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο το κόσμο.

Τις επόμενες μέρες της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο δε λειτούργησε. Λειτούργησε και πάλι τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, και ο δείκτης κατέγραψε πτώση -7,84%. Στις 25/9/1990 κατέγραψε νέα πτώση -7,11%. Διέκοψε και πάλι τη λειτουργία του έως την 1η Οκτωβρίου, οπότε και υποχώρησε ακόμη 5,90%. Χρειάστηκαν επτά χρόνια, έως την 5 Σεπτεμβρίου 1997, για να ξαναφτάσει ο Γενικός Δείκτης στις 1.344 μονάδες που βρισκόταν την ημέρα της ανάθεσης της Ολυμπιάδας.