10.3.2021 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…

ΔΩΡΑΚΙ:

Στο +11% στα 1,5500 η Μητέρα και +1% στα 1,2300 η καρατζάμπα ΘΥΓΑΤΕΡΑ; Με τον νέο μάλιστα πρόεδρο της  να είναι και εκ των μεγαλομετόχων της; Το βράδυ θα σας την ξαναθυμίσουμε… Πάντως αναλογικά και συγκριτικά έπρεπε να είχαν αυτή την στιγμή την ίδια τιμή στο ταμπλό!.

*****

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙΣ, δεν τις βλέπετε που θα χαλάσουν πάλι το κλίμα;;; 

  • ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ τα χαρτιά και οι Χαρτάρες;; Εβγαλαν μια πολυ καλή έως καταπληκτική αντίδραση οι 3 εξ αυτών; Νομίζετε ότι θα έδιναν κι άλλη; Πόσο άπληστοι πια;;

PREMIA ex ΠΑΣΑΛ: Ενα από τα παιδιά μου, ο Μάνος Χατζηδάκης το έψαξε και βρήκε την NAV της μετοχής της.

  • PREMIA ex Pasal (FY:20 results): Net Debt at €45.837mn. AGM on June 25. No FY:20 dividend distribution. NAV at end December 2020 at €106.304mn.
  • ΔΗΛΑΔΗ NAV 2,8500 euros per share. No bad at all.

ΕΣΥΜΒ: Δεν γράψαμε … Ξεπουλείστε. Είπαμε προσέξτε, γιατί η μτχ ξέφυγε πολύ ενωρίς ενώ ακούμε και ορισμένα πράγματα μη καλά, για να μην νομίζουν ότι μπορούν να κινούνται ανεξέλεγχτα.

  • ΚΑΤΩ από τα 0,4500 στα 0,3000-0,3200 ευρώ θα είναι ξανά ενδιαφέρουσα σύμφωνα με την δική μας ταπεινή εκτίμηση. Και δεν σημαίνει ότι επειδή γράψαμε καλά πράγματα, δεν θα γράφουμε και τα κακά αν μας έρθουν σε γνώση. Ούτε ότι γράφουμε, είναι δεδομένο.

****

ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ κι άλλοι, να μην είμαστε μόνον εμείς οι κακοί:

  • Όχι πως έχει καμία ιδιαίτερη σημασία απλά τα ιστορικά  γραφήματα είναι για να μαθαίνουμε
  • Αν κάποιος είχε αγοράσει το 2008 21600 ευρώ ευρωβ. 423 ευρω αλφα, 27250 ευρώ εθνική και 235000 πειραιως
  • Σημερα θα είχε 66 λεπτα από την πρώτη, 92 λεπτά από την δεύτερη, 2,35 λεπτά από την Τρίτη και 0,75 λεπτά από την Τρίτη
  • Αυτό για να καταλάβουμε που έχουν χαθεί τα χρήματα στο χρηματιστήριο
  • Από τον Αιγινίτη φίλο μας Ηλία Ζαχαράκη…

*****

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ στην πολύ καλή στήλη του BlackBox στο Liberal…

H Εριουργία 3Α είναι κλασική εταιρεία όχημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα αποτελέσματα της συνεχίζουν να προβληματίζουν τη διοίκηση, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα κεφάλαια. Πληροφορίες θέλουν τρεις υποψήφιους επενδυτές να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εισηγμένης προκειμένου να αγοράσουν το κεντρικό ακίνητό της. Τα παζάρια αφορούν το ύψος του τιμήματος, το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές θέλουν να πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ.

  • ΣΧΟΛΙΟ: Οι μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν δεκάρα αν δεν πάρουν αυτά που ζητούν και δικαιολογημένα. Εκείνοι που… υποφέρουν είναι οι μικροεπενδυτές της, έστω αυτοί οι λιγοστοί… Ο μ/μ την είχε επισημάνει την τελευταία φορά στα… 1,8000 ευρώ όπου έβγαζε μάτια η φτήνεια της μτχ πλην όμως δώρον άδωρον γιατί την πήγαν στα 7,000 όποου και άραξε με μόλις 3500 τμχ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΗΛΗ:

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και εντός των επόμενων 24ώρων, αναμένεται να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τη διάσωση της Intralot. Ο πρόεδρος Σωκράτης και η ομάδα του που έχουν ρίξει όλο το βάρος των ενεργειών τους στη συμφωνία με τους ομολογιούχους, φαίνεται πως είναι πλέον πολύ κοντά στον στόχο να απομακρύνουν λίγο το καράβι της Intralot από τα βράχια. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας, η Intralot έχει εξασφαλίσει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή ομολογιούχων για την ολοκλήρωση των συναλλαγών που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του χρέους της

ΣΧΟΛΙΟ: Οταν την βάλουν στο NYSE με το καλό, τότε θα τους κρατάνε για να μην πηδάνε από τα παράθυρα. Και όχι φυσικά από απελπισία…