Χ.Α: Μέρος Β’-17/18 Μαϊου) Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά

Η ΑΓΟΡΑ δεν ήρθε από το πουθενά για να λύσει ως δια μαγείας το οικονομικό πρόβλημα μας και όχι μόνον. Δεν είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, κάθε άλλο μάλιστα.

 • Την έχουν παρεξηγήσει την Αγορά αρκετοί ιδιώτες επενδυτές.
Την περνάνε για μπαρμπούτι, για ρουλέτα καζίνου, για ζάρια και οτιδήποτε άλλο πλην αυτού που πραγματικά είναι. Θέλουν με την… ζαριά που θα ρίξουν ή με την μπιλιά που θα φέρει ο γκρουπιέρης να έχουν και το αποτέλεσμα… Και το θέλουν μάλιστα να είναι πάντα υπέρ τους… Αλλιώς τους φταίνε οι πάντες, εκτός από το ξερό τους το κεφάλι.. Γι αυτό και δεν έχει λογική η νοοτροπία με την οποία προσεγγίζουν την αγορά…
 • ΟΥΤΕ μπορούν να αντιπαραταθούν στους Μεγάλους (sic) της ανά τον κόσμο.
Αυτούς που έχουν δημιουργήσει ένα Εικονικό Σάπιο Χρηματοοικονομικό Περιβάλλον (που κάποια στιγμή θα το πληρώσει όλη η Ανθρωπότητα) και μέσα σε αυτό αλληλομαχαιρώνονται και βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου (στην πλέον αθώα μορφή αντιπαλότητας τους).
Αυτούς που έχουν δημιουργήσει αμύθητα πλούτη πουλώντας κυριολεκτικά αέρα κοπανιστό στους αφελείς που τσιμπάνε μπροστά στην προοπτική πάντα του εύκολου κέρδους.

ΒΥΤΕ – Απάντηση: Ό,τι αποτελέσματα κι αν ανακοινώσει, θα παραμένει ασύγκριτα πιο ελκυστική από τις άλλες του κλάδου της. Δεν έχουμε χρόνο σήμερα για συγκριτικά test, απλά αρκεστείτε σε αυτό.

SATO – απαντήσεις: Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε. Απλά, δεν θέλουμε να σας… προσβάλλουμε. Καλά, ισολογισμούς δεν διαβάζετε; Που πάτε και μπλέκετε… Και μετά, τι να σας γράψουμε;; Με εκτίμηση και συμπάθεια.

 • Αλλά βρε παιδιά, βάλτε ένα τέλος επιτέλους στην μανία που αρκετοί έχετε με τα διάφορα σαπάκια του Χ.Α. Και είναι αρκετά τα… άτιμα. ‘Αλλα ελεύθερα βοσκής κι άλλα υπό επιτήρηση…

MLS – απάντηση: Σας κατανοούμε πλήρως, αλλά έτσι είναι όταν στραβώνει κάτι στην αγορά ή σε ένα μέλος της…

 • Περί του πρακτέου, δεν είμαστε αρμόδιοι να σας συμβουλεύσουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι, ότι αν κάτι πάει να στραβώσει το αποχαιρετούμε επί τόπου.

Ακόμη κι όταν στραβώνει απότομα, σώζουμε ό,τι σώζεται εκείνη την στιγμή και πάμε γι΄άλλα.

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και επειδή τα περισσότερα των ερωτημάτων σας περιστρέφονται στο αν κάνατε καλά που αγοράσατε την τάδε ή την δείνα μετοχή (που εισήσθω εν παρόδω, χάνει κι αρκετά από την τιμή αγοράς της), μην περιμένετε απάντηση. Ο καθένας μας σκέπτεται διαφορετικά… Ακολουθεί δική του τακτική…

 • Δεν είναι δυνατόν να γράφουμε χρόνια τώρα “Μακρυά από τις Τράπεζες” ή το πολύ μέχρι το 10% του συνολικού χαρτοφυλακίου σας… Και να μας γράφετε τις μετοχές του χαρτοφυλακίου σας… Και οι 4 στις 5 να είναι τραπεζικές!!!

Ενώ το να μας λέτε ότι δεν ξέρετε από χρηματιστήριο και ότι θελήσατε να δοκιμάσετε την τύχη σας μας ξεπερνάει. Παραλύει η σκέψη μας… (ΣΣ: Δεν χαιδεύουμε αυτιά, τα γράφουμε ωμά κι ας ενοχλούμε)

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Εξυπακούεται, ότι ενίοτε βγαίνουμε θετικοί απέναντι τους, όταν εκτιμούμε ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος των αγοραστών, αλλά πάντα με προφυλάξεις λόγω…  προτέρου εντίμου βίου και μαύρου σκοταδιού των σκελετών που κρύβουν και δεν έχουν σταματημό. Π.χ αυτή την περίοδο καλόν είναι να αγοράζει κανείς μία ή δύο εξ αυτών (όποια του αρέσει πιο πολύ…), μεσοπρόθεσμα δύσκολα να βγει χαμένος. Με σύνεση και με στενή παρακολούθηση των γεγονότων.

________________________________

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (νο.1- 17/18 Μαϊου 2020)

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ: Επιβάλλεται η διατήρηση ρευστότητας σε υψηλά επίπεδα, ενώ πολλές εταιρείες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη με… καμία κυβέρνηση. Προστατέψτε τα κεφάλαια σας… Μην δίνεται προσοχή σε σενάρια, παραμύθια και στα “Θα και Θα”.  Αυστηρότατη η επιλογή εταιρειών… Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές για τις οποίες αξίζει κανείς να ασχολείται με το Χ.Α.

 • ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, μόνον αν μπορεί κανείς να προσεγγίζει τα “δρομολόγια” που εκτελούν μετοχές ομίλων και εταιρειών που έχουν αξία, παρόν& μέλλον αλλά και δεν εγκλωβίζουν τα κεφάλαια.

Σ.Σ- ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην μας ζητάτε σας παρακαλούμε να σχολιάζουμε ή να σας διευκρινίζουμε διάφορες ανοησίες, παλαβωμάρες και ασυναρτησίες που διαβάζετε. Και χρόνος δεν υπάρχει, αλλά ούτε έχουμε καμία όρεξη να σπαταλούμε τον χρόνο μας. Ένα μυαλό και δύο χέρια έχουμε, όλα κι όλα. Γι αυτά που γράφουμε εμείς, με μεγάλη μας χαρά αν δεν καταλαβαίνετε κάτι, να σας τα εξηγούμε ή να τα διευκρινίζουμε.

*******

ΣΙΜΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

Διευθύνων σύμβουλος – Fast Finance


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ:

Η Διοίκηση του ομίλου δήλωσε πως τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2020 είναι βελτιωμένα, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019, ενώ στο β’ τρίμηνο δεν θα αντιμετωπίσει σημαντική επίδραση από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται, λόγω της πανδημίας.

 • Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι χαμηλότερες πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με κλάδους με περιορισμένη δραστηριότητα (π.χ. εστίαση, τουρισμός), αντισταθμίζονται από την αύξηση των πωλήσεων προϊόντων που σχετίζονται με την προσωπική προστασία, την υγιεινή και τη συσκευασία τροφίμων, προϊόντα για τα οποία η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αυξημένη και στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, το Δ.Σ της εταιρίας προτίθεται να προτείνει στην Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος, θέση που όμως θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία.

 • PERFORMANCE
1 Week
-3.74%
1 Month
+29.50%
3 Months
-8.63%
YTD
-10.00%
1 Year
-4.26%
3 Years
-32.58%
5 Years
+38.46%

*****

FLEXOPACK -απάντηση:

Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις που ανήλθαν σε 89,3 εκατ. ευρώ με τα κέρδη να αγγίζουν το ιστορικό υψηλό τους των 7,39 εκατ.στο 2017). Θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές € 13,2 εκατ. ενώ στην ΤΓΣ θα προταθεί διανομή μερίσματος 0,0632 ευρώ ανά μετοχή. Η διοίκηση της εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία της ότι η φετινή πορεία του ομίλου δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία της Covid-19, τουναντίον μάλιστα λόγω της φύσης των προϊόντων της.

 • ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ: 72 εκατ. ευρώ
 • PERFORMANCE
1 Week
-4.65%
1 Month
-10.87%
3 Months
-21.66%
YTD
-13.38%
1 Year
-6.82%
3 Years
+31.97%
5 Years
+144.05%

****

ALUMYL MYLONAS-απάντηση:

Η Διοίκηση του Ομίλου είχε αναφέρει πως ο αντίκτυπος από την πανδημία COVID-19 στο μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου δεν μπορεί να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση. Εκτιμάται φυσικά ότι θα είναι αρνητικός, λόγω της πτώσης της δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου που θα οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Μοχλός πίεσης και οι προϋποθέσεις** που πρέπει να εκπληρώσει μέχρι της 12/6/2020 (λήξη παράτασης) προκειμένου να υπογραφεί η οριστική σύμβαση αναδιάρθρωσης των  δανειακών της υποχρεώσεων με τις τράπεζες.

** Ανάμεσα σε αυτές καλείται να αναχρηματοδοτήσει όλες τις υφιστάμενες ομολογιακές και διμερής συμβάσεις συνολικού υπολοίπου €161 εκατ. και να προχωρήσει στην απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ ΑΒΕΕ. Εφόσον εκπληρωθούν εγκαίρως τότε η τελική σύμβαση αναδιάρθρωσης αναμένεται να υπογραφεί εντός της χρήσης 2020. Η όλη ιστορία έχει κουράσει υπερβολικά, κρατάει χρόνια με συνεχείς παλινωδίες, παρατάσεις κλπ κοκ κλπ κοκ.

 • PERFORMANCE
1 Week
-2.74%
1 Month
-12.35%
3 Months
-49.29%
YTD
-38.79%
1 Year
+69.05%
3 Years
+86.84%
5 Years
+129.03%