Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (Κυριακή 25 Ιουλίου 2021)

ΣTO ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Αρκεί να μην μείνει στα συρτάρια, όπως τόσα άλλα…


HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η αγορά μέρα με την μέρα μας δείχνει ότι οι σωστές επιλογές κάνουν και την διαφορά στην απόδοση μας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει τα χλωρά να καίγονται με τα ξερά, όμως πλέον βιώνουμε μία περίοδο στην οποίαν μπορεί να μην έχουμε καλή εικόνα στο σύνολο της αγοράς αλλά παρόλα αυτά οι μέτοχοι των καλών εταιριών ανταμείβονται. Επιμένουμε, πως η αγορά θα αλλάξει εικόνα και θα απογειωθεί από την στιγμή που ο τραπεζικός κλάδος θα εξυγιανθεί και θα καταφέρει να λειτουργήσει ομαλά για τον λόγο που έχει δημιουργηθεί.

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021- ΔΩΡΑΚΙ: Στο +11% στα 1,5500 η Μητέρα και +1% στα 1,2300 η καρατζάμπα ΘΥΓΑΤΕΡΑ; Με τον νέο μάλιστα πρόεδρο της  να είναι και εκ των μεγαλομετόχων της; Το βράδυ θα σας την ξαναθυμίσουμε… Πάντως αναλογικά και συγκριτικά έπρεπε να είχαν αυτή την στιγμή την ίδια τιμή στο ταμπλό!

 • Τι δωράκι;… Δωράρα ήταν αυτό… Φυσικά περί Ελλάκτωρ και Reds ο λόγος.

28 ΣΕΠΤ. 2020- ΙΝΤΡΑΚΟΜ: ΕΚΕΙΝΟ που εμείς πρωτίστως κοιτάμε είναι η εκάστοτε τρέχουσα αποτίμηση της κάθε εταιρίας στο ταμπλό. Η δική της είναι στα 47,5 εκατ. ευρώ. Στα 0,6250 ευρώ με την book value στα… 3,1800 ευρώ.  Η μακράν φθηνότερη εισηγμένη, με μεγάλα περιθώρια.

 • Δεν μας απασχολεί τι έκανε στο παρελθόν. Μεγέθη κοιτάμε. Και τα δικά της δικαιολογούν στην παρούσα φάση τουλάχιστον διπλάσια αποτίμηση. Γι’ αυτά τα πράγματα όμως αποφασίζει η αγορά, που δεν διακρίνεται από την διορατικότητα της.
 • Και +180% έκτοτε… Νο bad at all, folks…

ΕΚΤΕΡ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΧΟΥΝ γίνει άστοχες κινήσεις από αρχηγικό μέλος της διοίκησης, που όμως και προς τιμή του φρόντισε η εταιρεία να κατοχυρωθεί. Φυσικά και συγκριτικά με τις 4 μεγάλες του κλάδου είναι πολύ ελκυστικότερη, κατά πολύ μάλιστα.

 • Και μη μας πει κανείς για την χρηματοοικονομική κίνηση της προ διετίας, που κόστισε πολύ και ελάχιστοι την περιμέναμε, γιατί μπροστά στις άλλες ανακολουθίες κατά καιρούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων εισηγμένων του Χ.Α, η δική της είναι σκέτος άγγελος.

Δηλαδή, το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει τον Δανεισμό της είτε αρνητικό, είτε τον ΔΔΜ λίγο πάνω από το 10% (και πολύ γράφουμε) δεν μετράει καθόλου;

 • Δηλαδή, το γεγονός ότι όχι μόνον δεν είχε την τύχη των δεκάδων κατασκευαστικών εταιρείων που βούλιαξαν και τις έφυγαν από το ταμπλό δεν μετράει; (ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, ΔΙΕΚΑΤ, ΕΔΡΑΣΗ, ΜΕΣΟΧ, ΕΜΠΕΔΟΣ, ΓΕΝΕΡ, ΑΛΤΕ, ΑΤΤΙΚΑΤ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ κ.α.) αλλά στάθηκε και στέκεται επί σωρείαν ετών στα δικά της πόδια και μόνον, δεν μετράει;

ΕΚΤΕΡ(ΙΙ): ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ και αναλογικά με τις τιμές των άλλων η δική της έπρεπε τώρα να ήταν τουλάχιστον 2πλάσια(!)… ΑΝ ΛΥΘΕΙ το θέμα της έκτασης των 320 στρεμ. στη Πάρο θα απογειωθεί. Δεν έχει υπάρξει πάντως μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη. Αλλά είναι εκεί, δεν φεύγει…

 • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της είναι έτη φωτός καλύτερες από τις 4 μεγάλες του κλάδου; Δεν μετράει ούτε αυτό;

Δεκάδες αρνητικές παρατηρήσεις για τους 4 μεγάλους (μπορούμε να γράφουμε μέχρι Δευτέρας παρουσίας), μία η δική της. Αλλά και γι΄αυτήν φρόντισαν να κατοχυρωθούν. Δεν μετράει ούτε αυτό;

 • ΚΑΠΟΙΟΙ… ειδήμονες την συνέκριναν με τον Αβακα. Ελα Θεέ και Παναγιά.. Τον Θεό τους δεν έχουν…

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ασύνορη επιπολαιότητα, γιατί ποτέ δεν φρόντισαν να μάθουν (για να το ψάξουν, δεν θα είχαμε ποτέ τέτοια απαίτηση)

 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΚΤΕΡ 17 εκατ. και ΑΒΑΚΑ 77 εκατ.
 • ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΚΤΕΡ ουσιαστικά ανύπαρκτος και… ΑΒΑΞ 575 εκατ. ευρώ (δηλ. 7,5 φορές, ναι επτάμισι φορές τα ίδια κεφάλαια του). Αυτό και μόνον αρκεί. Και δεν προχωράμε παραπέρα.
****
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Οταν η αγορά πηγαίνει καλά βρίσκεται η ευκαιρία για να γίνονται ΑΜΚ ή να εκδίδονται νέα ομόλογα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται η ρευστότητα και η αγορά να δυσκολεύεται να αναρριχηθεί υψηλότερα. Είναι λογικό επομένως να χρειάζεται χρόνο και νέα κεφάλαια για να συμβεί αυτό.
 • Οι προοπτικές της οικονομίας όχι μόνο είναι καλές αλλά δείχνουν σημάδια μίας μακροπρόθεσμης ανόδου.Υπομονή και επιμονή λοιπόν για την συνέχεια, μιας και με σύνεση και στρατηγική μπορούν να βγουν σημαντικές αποδόσεις στο μέλλον.
****
Οι πλέον υποσχόμενες μετοχές HIGH RISK – ΗIGH REWARD: Διαπραγματεύονται και οι τρείς τους στην ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Πρόκειται για τις ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ και ΒΙΟΤΕΡ που δίνουν δικαίωμα στο… όνειρο.
 • Φυσικά δεν προσφέρονται για χήρες και ορφανά, παρά μόνον σε άτομα που ξέρουν πότε πότε και να χάνουν. Και στις (3) βγήκαν πολύ δυνατά κέρδη (ειδικά σε ΒΙΟΤΕΡ και ΙΝΛΟΤ), αλλά οι τιμές τους είχαν κυριολεκτικά συνθλιβεί.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η τελευταία αναφορά μας ήταν προ 4μήνου…

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ στην πολύ καλή στήλη του BlackBox στο Liberal…

H Εριουργία 3Α είναι κλασική εταιρεία όχημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα αποτελέσματα της συνεχίζουν να προβληματίζουν τη διοίκηση, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα κεφάλαια. Πληροφορίες θέλουν τρεις υποψήφιους επενδυτές να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εισηγμένης προκειμένου να αγοράσουν το κεντρικό ακίνητό της. Τα παζάρια αφορούν το ύψος του τιμήματος, το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές θέλουν να πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ.

 • ΣΧΟΛΙΟ: Οι μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν δεκάρα αν δεν πάρουν αυτά που ζητούν και δικαιολογημένα. Εκείνοι που… υποφέρουν είναι οι μικροεπενδυτές της, έστω αυτοί οι λιγοστοί… Ο μ/μ την είχε επισημάνει την τελευταία φορά στα… 1,8000 ευρώ όπου έβγαζε μάτια η φτήνεια της μτχ πλην όμως δώρον άδωρον γιατί την πήγαν στα 7,000 όποου και άραξε με μόλις 3500 τμχ.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.