Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (29.3.2021)- Νο.1

ΕΥΡΩΒ: Front running από διορατικούς για λόγους που κάνουν κρα από μακρυά…

 • ΚΕΚΡΟΠΑΣ 63 εκατ. και ΙΝΤΡΑΚΑΤ 53 εκατ. = 116 εκατ. ευρώ κ/φση.
 • Όλα ωραία και καλά και καμμία αντίρρηση…
 • KAI H INTΡΑΚΟΜ στα… 77 εκατ. ευρώ βρε λεβέντες; Πάμε καλά γενικά;


ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: O ΓΔΧΑ φλερτάρει εκ νέου με τα τοπικά υψηλά του μετά τα
κέρδη της Παρασκευής, ενώ σημαντικά κέρδη είδαν και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες. Βραχυπρόθεσμα, το πρώτο επίπεδο δυσκολίας τοποθετείται στην περιοχή των 875 μονάδων. Στον αντίποδα, διατηρούμε το κάτω όριο στις 810 μονάδες.

 • Τα τραπεζικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν με την ΕΤΕ, η οποία βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της με το απόθεμα ΜΕΑ στην Ελλάδα να ανέρχεται πλέον στα 4,3δισ. Ευρώ και δείχνοντας κέρδη στην τελική γραμμή (34εκ. Ευρώ). Σε αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι συνέβαλλαν τα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις, τα οποία ανήλθαν στα 250εκ. Ευρώ για το Δ’τρίμηνο. Σήμερα, μετά την συνεδρίαση δημοσιεύει στοιχεία Δ’τριμήνου και η ΕΧΑΕ.

ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

INTΡAKOM- απάντηση: Μην μας ρωτάτε, τι λένε οι τεχνικές αναλύσεις. “Εδώ” θα χαθεί το τόπι, το μπαλάκι, η μπάλα, η μπασκέτα, το τεραίν και το γήπεδο… Με την παρούσα τάση και με λογιστική αξία τριπλάσια; Και με ανεκτέλεστα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ;; Εν τω μεταξύ να περιμένετε και επιχειρηματικές ειδήσεις από τον Ομιλο. Που θα προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση, όπως μας λένε οι παρασκηνιακές κεραίες μας…
 • Στα 1,6400 πριν τρία χρόνια και στα 1,0300 τώρα!


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΙΚΤΙΝΟΣ: Το πρώτο τρίμηνο πήγε καλύτερα από το αντίστοιχο του 2020. Ετσι μαθαίνουμε. Η εταιρεία αρχίζει να νοιώθει την ευεργετική επιδραση που αρχίζουν να έχουν τα προϊόντα της από το λατομείο της στη θέση Λεπτοκαρυές όπου εξορύσσεται το λευκό δολομιτικό μάρμαρο Βώλακα και υπάρχει αρμονικός συνδυασμός της επιφανειακής με την υπόγεια εκμετάλλευση.
 • Και το συγκεκριμένο μάρμαρο να ξέρετε ότι απογείωσε στο πρόσφατο παρελθόν τον ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ενώ είναι στα ΤΟΠ ζήτησης παγκοσμίως για το 2021(!). Η μτχ τίθεται πλέον υπό στενή παρακολούθηση.
ΕΛΙΝΟΙΛ:  Πρέπει να ολοκληρώνει οσονούπω τις πωλήσεις του το Fund που αποεπενδύεται αποχωρώντας με απίστευτα κέρδη λόγω χαμηλού κόστους αγοράς πριν μερικά χρόνια. 
 
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Επιτέλους, σοβαρεύτηκαν οι market makers, να δούμε πότε θα σοβαρευτούν οι άλλοι, της ΠΕΡΦ δηλαδή. 

Από τα… 8 ευρώ στα… 44 ευρώ η ΒΙΟΤΕΡ – αυτές ειναι αποδόσεις – για τους μικροεπενδυτές φίλους μας. Πως αλλιώς θα αλλάξουν κατηγορία; Τα δε σχόλια των… ειδικών ειδημόνων καλύτερα να μην γράψουμε που τα… γράφουμε. Έτσι τον θέλουν τον μ/μ οι φανατικοί φίλοι του… αλαζόνα! Kαι από τα… 2 ευρώ στα… 11 ευρώ η ΙΛΥΔΑ – και από τα… 2,5 ευρώ στα… 9,50 ο ΠΑΙΡΗΣ – Δεν περιγράφουμε άλλο. Τώρα σπάμε πλάκα εμείς… Στα σοβαρά όμως και όχι στα λόγια.

ΜΕΓΑΛΟ DEAL ενόψει για την BINTA (Vidavo) με μεγάλη του χώρου των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την προώθηση του αντικειμένου της που βρίσκεται σε παρθένα περιοχή (τηλεϊατρική).
ΔOMIKH ΚΡΗΤΗΣ: Με …7 εκατ. ευρώ κ/φση.
ΕΚΤΕΡ: Αν ξεπεράσει τα 1,00 – 1,02 ευρώ, οι τεχνικοί συμβουλάτορες μας κάνουν λόγο για άμεση προσέγγιση των 1,2000 ευρώ κλίματος επιτρέποντος…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Πάντα για να γεννήσει αποδόσεις ένας τίτλος θέλει και χρόνο. Συνήθως όταν το βλέπει όλη η αγορά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης και ακόμα μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που εξελίχτηκε. Στον Τιτάνα κάποιοι μπήκαν στην πτώση έφυγαν με απώλειες γιατί κουράστηκαν και ουσιαστικά δεν έχουν πάρει την ανοδική κίνηση.

 • Απλά, να θυμηθούμε το μεγάλο πακέτο του 5%  στο rebalancing κάτω από τα 12 ευρώ .. που ήταν το trigger για να τον δούμε και με καλύτερες πιθανότητες επενδυτικά. Τα 16,08 επόμενος στόχος με το στοπ στην παρούσα στα 14,08 και στήριξη τα 14,66 ευρώ. Στο +3,50% τώρα στα 15,500 ευρώ με χαμηλό τα 13,7400 για το 2021.

 • ΚΕΚΡΟΠΑΣ 65 εκατ. και ΙΝΤΡΑΚΑΤ 55 εκατ. = 120 εκατ. ευρώ κ/φση.
 • Όλα ωραία και καλά και καμμία αντίρρηση…
 • KAI H INTΡΑΚΟΜ στα… 79 εκατ. ευρώ βρε λεβέντες; Πάμε καλά γενικά;;

KEΠΕΝΟΥ και ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δύο εξαιρετικές εταιρείες, αλλά με μυστήριους μεγαλομετόχους αναφορικά με την τερματική εικόνα των μετοχών τους. Σαν βάση σύγκρισης και σχολίων, πάντα λαμβάνουμε υπόψη – πρωταρχικά – την τρέχουσα αποτίμηση τους από την Αγορά.
 • Η πραγματική αξία τους είναι διπλάσια της τρέχουσας, κατά την ταπεινή μας προσέγγιση χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας καν το τρέχον κλίμα στο Χ.Α… Αν λάβουμε δε υπόψη μας το πόσο περισσότερον αποτιμώνται άλλες εισηγμένες που δεν φτάνουν καν το μικρό τους δακτυλάκι, τότε… Αυτό το τελευταίο σχόλιο, μην το υπολογίζεται. Δεν μετράμε έτσι τις εταιρείες εμείς.
ΕΣΥΜΒ: Αντε μετά, να τους πάρει κανείς στα σοβαρά με… 300 τεμάχια μέχρι στιγμής και με τον πρώτο αγοραστή στο -9,30% και με τους υπόλοιπους στο -10,7% (800 τμχ) και στο -16% με… όλα κι όλα 2300 τμχ…ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.