Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό (01 Ιουνίου 2021)

Ε, ρε γλέντια! Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε! Κάνοντας μια βόλτα στα  sites του χώρου μας, διαβάζεις χρηματιστηριακά σχόλια και σε πιάνει βρε παιδί μου μια απελπισία, μα μια απελπισία!
 • Ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του να σχολιάζει επί παντός επιστητού με ύφος καρδιναλίου, μη σας πω του Πάπα του ίδιου. Και τα διαβάζεις όλα αυτά και αναρωτιέσαι: Μα είναι δυνατόν να είναι αυτό το επίπεδο του μέσου Έλληνα επενδυτή; Kι όμως, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αμ, το άλλο; Τεμενάδες κάνουν μπας και πέσουν οι τιμές. Βλέπουν ανοδικές συνεδριάσεις, τους πιάνει σύγκρυο και κατεβάζουν κάτι μούτρα να, με το συμπάθιο. Μόνο βουντού δεν κάνουν στο ταμπλό για να γράψει το μείον μπροστά. Το τάμα στην Τήνο είναι το επόμενο βήμα. Η τελευταία τους ελπίδα. Αν δεν αποφέρει καρπούς κι αυτό, σωτηρία δεν υπάρχει!
 • Εκεί μάλιστα που σκυλιάζουν είναι με τις τρανταχτές επιτυχίες του μ/μ, τις οποίες προσπαθούν με δηκτικό τρόπο, με νύχια και με δόντια να απαξιώσουν. Κι όσο διαπιστώνουν ότι η απήχηση που έχει στο χρηματιστηριακό κοινό ο μ/μ ολοένα και μεγαλώνει, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, παρόλο που και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τη λανθασμένη στάση που έχουν υιοθετήσει, αν και δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχθούν.
Δεν πειράζει παιδιά, να ‘στε καλά που υπάρχετε και χάρη σε σας μπορούμε να ευθυμήσουμε σε ένα χώρο, που κάτι τέτοιο το έχει πραγματικά ανάγκη!
 • ΤΖΚΑ: Ανακοινώνει αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου, κόβει δικαίωμα αύριο (σήμερα αν το βάλεις μετά τις 12), κάνει 11.500 κομμάτια  και η τιμή της μετοχής ανεβαίνει 8%. Τι περισσότερο θέλετε, για να καταλάβετε ότι οι συνθήκες  στο ΧΑ έχουν αλλάξει; Αναρωτηθείτε απλά, τι γκρέμισμα θα είχε φάει ένα χρόνο πριν.

ΣΠΕΙΣ: Καταβάλλονται –με επιτυχία- μεθοδικές προσπάθειες στο κλείσιμο να πέσει η τιμή της μετοχής

 • ΠΛΑΘ: Ομοίως

ΑΡΑΙΓ: Αποκαταστάθηκε η στρέβλωση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ μετοχής και δικαιώματος

 • ΛΑΝΑΚΑΜ: … Spy news την επανέφεραν δυναμικά στο προσκήνιο

ΦΡΙΓΟ: Είναι φανερό ότι αλλάζει επίπεδο

 • ΚΜΟΛ: Θα τα διαβάσατε στο viber

ΕΛΙΝ, ΡΕΒΟΙΛ: Αναπαύονται μέχρι νεωτέρας

 • ΜΟΝΤΑ: Πολύ μοδάτη χθες (σήμερα) και θα μείνει

ΕΤΕ: Επιβράβευση για τα καλά αποτελέσματα και όχι μόνο

 • ΑΛΦΑ: Σε ασφαλή απόσταση από την πιθανή τιμή αύξησης

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

 • Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ
 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.