Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό (16 Μαϊου 2021)

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό (16 Μαϊου 2021)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Κεφάλαιο

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Ένα “Ι” δρόμος ήταν η απόσταση ανάμεσα σε DEAL και IDEAL…

Μεγάλος – κορυφαίος θα λέγαμε – επιχειρηματικός παράγοντας του χώρου, όπως σας έχουμε πληροφορήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, κατέχει ήδη το 4,9% της ΙΝΤΕΚ. Παράλληλα έχει πρωτεύοντα ρόλο στο deal που ανακοινώθηκε, τόσον… ειδικά, όσον και … γενικά.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Την περίμεναν πολύ πιο κάτω, αλλά δεν τους έκανε το χατίρι…

ΑΛΦΑ: Στα 1,98 δισ. ευρώ η αποτίμηση της στο ταμπλό, στα 2 δισ. ακριβώς η αντίστοιχη της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Περιμένουμε αντίδραση, σε 1η φάση μέχρι τα 1,4500 ευρώ. Μετά, βλέπουμε.

ΤΙΤC: Έβρεχε χαρτιά ο ουρανός στα 10 και στα 9 ευρώ, αλλά … πέρα έβρεχε. Τον κυνηγούν τώρα στα 17,5 ευρώ. Αναμένουμε μέχρι το 24άρι…Μετά, θα δούμε.

ΜΟΝΤΑ: Και +70% από την πρόσφατη επισήμανση. Περί του πρακτέου, γνωρίζουν πολύ καλά οι μικροεπενδυτές φίλοι μας που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση ακόμη και στα 0,4000 με 0,4500 ευρώ… Αν και υποψιαζόμαστε, ότι ήδη θα έχουν δώσει μερικά χαρτιά. Να βγάζουν και οι επόμενοι.

ΕΥΔΑΠ: Πήγε η καρδιά στη θέση των ανυπόμονων πρόσφατων αγοραστών της μετοχής. Αλλά η μτχ της είναι για διακράτηση. Δεν της αρέσουν οι… τσαχπινιές. Το 12άρι εδώ ο στόχος, προσεχώς.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Η Αγορά αρέσκεται να τιμωρεί με τον δικό της τρόπο, τους ανυπόμονους, τους βιαστικούς, τους άπληστους…

NEWSPHONE: Που χάθηκε το φιλότιμο για να τόβρουν; Απίστευτα πράγματα και καταστάσεις…

Στην υποβολή νέας προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Newsphone Ελλάς προχώρησε η Ancostar. Το αντάλλαγμα που προσφέρει η εταιρεία στους κατόχους μετοχών αντιστοιχεί σε 0,50 ευρώ ανά μετοχή, έναντι μέσης χρηματιστηριακής τιμής τους τελευταίους έξι μήνες στα 0,4906 ευρώ.

Ο Προτείνων όρισε την εταιρεία με την επωνυμία ***«Q.A.S Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», ως ανεξάρτητο αποτιμητή (στο εξής ο «Αποτιμητής») για τη διενέργεια αποτίμησης και σύνταξης σχετικής έκθεσης αποτίμησης των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης, για τον προσδιορισμό του δίκαιου και εύλογου ανταλλάγματος

***

Η NEWSPHONE διαθέτει σύμφωνα με την δική της λογιστική οικονομική έκθεση χρήσης 2020 (31.12.2020) ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 20,6 εκατ. ευρώ (Λογιστική αξία 0,7450 ευρώ), ταμειακά διαθέσιμα 10,2 εκατ. ευρώ, με σύνολο τραπεζικού δανεισμού μόλις 1,31 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων μαζί με τον δανεισμό της ύψους 8,54 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της ανήλθαν το 2020 σε 7,3 εκατ. ευρώ(!!), δηλ. παράγει άφθονο χρήμα

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ και το εξής:

Περισσότερα αύριο από το παιδί μου, τον Μάνο Χατζηδάκη, στην αυριανή αρθρογραφία του στο liberal.gr καθώς και για το φαινόμενον ΓΕΚΕ (ΠΡΕΖΤ)!!

ΓΕΚΕ: Ανακοίνωση Παρασκευής 14 Μαίου @6:28μμ…..


Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

VKP

  • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.