Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό- Πιο ΙΝ, απλά δεν γίνεται (Δευτέρα 8.11.2021)

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό

Ο ΕΝΑΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ: Στο ρυθμό των Queen και του «We are the champions» ροκάρουν και οι τρεις. Πιο ΙΝ, απλά δεν γίνεται.

  • Η μαμά ως άλλη Στεφανίδη έκανε ένα εκπληκτικό άλμα την τελευταία ώρα της συνεδρίασης την Παρασκευή και πέρασε πάνω από τον πήχη του 6% ανεβάζοντας την τιμή της στα 2,07€.

Η επί των κατασκευών -και πλέον όχι μόνο-  θυγατέρα φάνηκε ιδιαίτερα  δραστήρια (προσέξτε συναλλαγές). Αν φυσήξει μάλιστα και ο πρόσφατα …απορροφηθείς Άνεμος, ποιος την πιάνει.

  • Καλά, για την τρίτη της παρέας ό,τι και να πούμε λίγο θα είναι. 15 ολόκληρους πόντους ψήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Από τους 57 στους 72…και ακόμα είναι στη βρεφική ηλικία. Θα περάσει κι από την παιδική, και από την εφηβική…αντιλαμβάνεστε!

Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ: Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

  • Τρυφερή μελωδία του Σουγιούλ αφουγκράζεται η στοργική μάνα που χαϊδεύει τις θυγατέρες της σιγοτραγουδώντας: Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα!

Τι καταργήσεις δασμών για τη μια (αν και μια κινησούλα την έκανε, για να είμαστε δίκαιοι), τι ομολογιακά δάνεια για την άλλη (btw αυτό το placement στα 2€ δεν λέει να χωνευτεί), δεν χαμπαριάζουν με τίποτα.

  • Απόλυτη νηνεμία επικρατεί. Βέβαια κίνηση θα γίνει, εκπνέει όπου νάναι το΄21, και ο όμιλος μας καλομαθαίνει προς το τέλος του χρόνου.

ΜΟΤΟ:  Έδειξε τη …Δυναμική της. Τα σχετικά τούβλα των 50 χιλιάδων τεμαχίων στα 1,70 την Πέμπτη κι άλλα τόσα την επομένη στυα… 1,80 ευρώ είχαν προφανή σκοπό να δράσουν αποτρεπτικά προς επίδοξους αγοραστές, αλλά μάλλον με τον τρόπο τους είχαν προϊδεάσει περί των μελλούμενων. Τέρμα το γκάζι λίγο μετά τις 3μμ, και να σου την στο +10%

  • ΠΕΡΦ: Δεν βάλατε μυαλό, δεν βάλατε μυαλό…. Κινήσεις  αρκετών παικτών πριν το split και την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών φέρνουν στη μνήμη μας το άκρως ευρηματικό μεν, αυστηρώς ακατάλληλο δε σύνθημα προς τους αντιπάλους μας στον τελικό του Euro 2004. Θυμηθείτε απλά την αντίστοιχη πορεία που ακολούθησαν φίλιες δυνάμεις του κλάδου. Τα παθήματα οφείλουν να γίνονται μαθήματα

ΠΕΤΡΟ: Μετοχή για επενδυτές και μόνο. Εξαιρετική πορεία διαχρονικά. Επιβραβεύεται κάθε φορά για τα αποτελέσματα που ανακοινώνει. Το μέλλον προδιαγράφεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Αναλογιστείτε μόνο τις προοπτικές της ηλεκτροκίνησης. Μονόδρομος είναι, φτάνει να έχετε πάρει τη σωστή κατεύθυνση

  • ΔΕΗ: Άλλαξε τα φώτα και βύθισε στο σκοτάδι όλους εκείνους που είτε σόρταραν είτε ανέμεναν διόρθωση ενόψει ΑΜΚ. Σε δεύτερη φάση ακολουθείται από κάποιους άλλους η γνωστή τακτική: Πουλάω τις παλιές μέχρι να μπουν οι νέες και ανάλογα με την τιμή της μετοχής την ημέρα εισόδου των τελευταίων, αποφασίζω τι θα κάνω. Μην τις κυνηγάμε μόνο ψηλότερα, δεν ξέρω…

ΕΤΕ, ΑΛΦΑ: Κονταροχτυπιούνται για το πάνω χέρι στην κεφαλαιοποίηση με την ΕΥΡΩΒ να τις κοιτάει αφ΄υψηλού και με αρκετή απόσταση (προικισμένη όμως με την Grivalia, μην ξεχνάμε)

  • ΑΤΤΙΚΗΣ: Ωχ, μανούλα μου

CAIRO(MEZZ): Εκεί που φαινόταν έτοιμη για ταρίχευση στο ομώνυμο μουσείο, παρουσίασε σημάδια ζωής και εμφανίζοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά «στάθηκε στα πόδια της». Με αξιοσημείωτες συναλλαγές τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις βρέθηκε από την περιοχή των 13 λεπτών να γράφει μπροστά το 16. Κι αν δεν έχουμε κάτι απρόσμενα δυσάρεστο, ακόμα κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα.

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Και σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.