Χ.Α: Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για την αγορά

Με τη διαγραμματική εικόνα να είναι θετική και την όποια νευρικότητα μετά το πρόσφατο ράλι να είναι φυσιολογική. Και την ώρα που ο τραπεζικός δείκτης δίνει τη δική του «μάχη» με τις ισχυρές αντιστάσεις στις 785 – 795 μονάδες, ο επόμενος μεγάλος στόχος για την αγορά μας να είναι η προσέγγιση των αντιστάσεων στις 890 – 900 μονάδες.

Σήμερα θα αναφερθούμε στον FTSE 25, ο οποίος έκλεισε στις 2.148,69 μονάδες, -0,61%. Διαγραμματικά και την ώρα που η προσοχή είναι κυρίως στραμμένη στις αντιστάσεις των άλλων δύο δεικτών, η εικόνα του FTSE 25 είναι εξαιρετική και θα λέγαμε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε ο δείκτης να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα κατά το προσεχές διάστημα.

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter

Όσον αφορά τους επόμενους μεγάλους στόχους (αντιστάσεις) αυτές είναι στα επίπεδα των 2.200 – 2.210 και υψηλότερα στα επίπεδα των 2.250 – 2,270 μονάδων. Δηλαδή αντιστάσεις οι οποίες βρίσκονται σε μια απόσταση περίπου 3 με 5% από τα τρέχοντα επίπεδα. Και φυσικά μια τέτοια κίνηση θα συνδυαστεί με μια άνοδο του ΓΔ στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων.

Εμείς θα επικεντρωθούμε κυρίως στον FTSE 25

Και θέλοντας να ελπίζουμε (αν και πάντα όταν μιλάμε για το Χ.Α. πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα – μετά και τα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια) για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις τις επόμενες εβδομάδας.

Να σημειωθεί πως διάσπαση των παραπάνω αντιστάσεων θα έβαζε το δείκτη (φυσικά θα συνδυάζονταν με τη συνολική πορεία της αγοράς) σε ένα πραγματικά έντονο, νέο, ανοδικό trend.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το σενάριο θα θέσουμε τον επόμενο μέσο-μακροπρόθεσμο στόχο για το δείκτη στις 2.590 – 2.610 μονάδες, δηλαδή ένα ράλι περίπου 15% από τις αντιστάσεις στις 2.260 μονάδες τις οποίες θα πρέπει πρώτα ο δείκτης να διασπάσει.

 

Print Friendly, PDF & Email