Χ.Α: Ποιοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί – Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη…

 • ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ αλά ΟΤΕ στα 10,00 ΕΥΡΩ και ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ 

Φίλοι μικρομέτοχοι, όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι από τον Οκτώβριο του 2017 σας λέγαμε τι βαθειά υποτιμημένη μετοχή είναι ο ΟΤΕ και ότι ήταν ολοφάνερο από τα τερματικά ότι υπήρχε συντονισμένη επίθεση στη μετοχή του για να πουληθεί το 5% του ΤΑΙΠΕΔ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Κάθε μέρα γινόταν καραμπινάτη υποτιμητική κερδοσκοπία στη διαδικασία του call auction.
 • Από τη στιγμή που βγάλαμε στο φως τη χειραγώγηση της μετοχής στο κλείσιμο, ως δια μαγείας σταμάτησε η υποτιμητική και ξεκίνησε μια ανοδική πορεία της μετοχής όπου έφτασε η μετοχή στα 11.24€. Το απίστευτο όμως φίλοι μικρομέτοχοι είναι ότι τελικά πουλήθηκε το 5% του ΟΤΕ με PREMIUM 3% στην τιμή των 11.59€.

Τις τελευταίες τώρα 10 συνεδριάσεις γίνεται καραμπινάτη υποτιμητική κερδοσκοπία αλά ΟΤΕ στη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ. Δυστυχώς, ούτε καν επαγγελματική δουλειά δεν μπορούν να κάνουν αυτοί που πήραν την εργολαβία. Βάζοντας κάθε μέρα στις 17:00 πώληση περί τις 40.000 μετοχές όπου αυτοί θέλουν. Είναι εντελώς γελοίο να έχει κάνει όλη την ημέρα η μετοχή 55.767 μετοχές και κάποιος να βάζει πώληση 40.100 στο τέλος.

Είναι άκομψο να βάζει κάποιος για πώληση στο κλείσιμο όλο τον ημερήσιο όγκο…

Προσοχή βρε λεβέντες, να είστε πιο κομψοί γιατί άμα σας πάρει πρέφα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πάτε για καραμπινάτη υποτιμητική κερδοσκοπία. Εμείς, μαζί σας είμαστε. Το YORK πρέπει πλέον να έχει καταλάβει ότι τα κορόιδα πέθαναν και ότι σε μια πράξη πρέπει και ο αγοραστής και ο πωλητής να είναι χαρούμενοι.

Image result for york capital

 • Από την άλλη είναι ολοφάνερο από τα τερματικά ότι το YORK έχει κόψει τις πωλήσεις σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών. Το χαρτί έχει στεγνώσει … Γι’ αυτό φίλοι μικρομέτοχοι, όπως και στον ΟΤΕ, σας συστήνουμε υπομονή και επιμονή γιατί με το που φύγει το YORK το χαρτί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για άλλες πολιτείες.

****

Φίλοι μικρομέτοχοι, μας έχει κάνει τρομερή εντύπωση η εμμονή που έχει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ και προσπαθεί συνέχεια να την αβαντάρει.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017, όταν η μετοχή είχε κλείσιμο στο 1.08€ (01/11/2017) αναβαθμίζει την τιμή στόχο για την ΙΝΤΡΑΛΟΤ (βλέπε πίνακα παρακάτω) από το 1.30€ στο 1.40€. Όσοι άκουσαν τον αναλυτή είδαν τα ραδίκια ανάποδα. Το χαρτί χθες έκλεισε στα 0.49€.

 • Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι φέτος το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κάνει το μεγαλύτερο ράλι παγκοσμίως και πάρα πολλές μετοχές έχουν προσφέρει τεράστια κέρδη.
 • Ο αναλυτής, αφού έπεσε τόσο μέσα στην πρόβλεψή του, έβγαλε ένα report προχθές 07 Αυγούστου βάζοντας τιμή στόχο τα 0.52€.

Ρε παιδιά, θα μας τρελάνετε πλήρως; Τώρα που έφτασε το χαρτί σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών, τώρα μας λέτε ότι είναι παλτό και αξίζει 0.52€; Όπως αντιλαμβάνεστε, η αξιοπιστία του αναλυτή έχει πάει στα τάρταρα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα turnaround story από αυτά τα επίπεδα τιμών, αλλά θέλει πολλή δουλειά.

.****

Φίλοι μικρομέτοχοι, η τελευταία ανακοίνωση της MIG για το deal με τη FARALLON είναι η πεμπτουσία του μας δουλεύουν ψιλό γαζί και εξηγούμαστε… 

Φίλοι μικρομέτοχοι πρέπει να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ποιος κερδίζει από αυτό το deal. Θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε με απλά λόγια το τι πάει να γίνει.

 • Image result for farallon capital logo
 • Η FARALLON είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει δάνεια 260 εκ ευρώ της εταιρείας συμμετοχών που λήγουν τον προσεχή Οκτώβριο.
 • Από αυτά 150 εκ ευρώ είναι της FORTRESS και 110 εκ ευρώ μαζί με τους τόκους της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 • Αν το deal κλείσει, η FARALLON θα δανείσει περίπου 280 εκ ευρώ στη MIG, τα υπόλοιπα 20 εκ ευρώ θα πάνε για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.
 • Το δάνειο θα είναι τετραετές με επιτόκιο 11% (!!!) και με εξασφαλίσεις.

Φίλε μικρομέτοχε, η MIG θα δουλεύει για το FARALLON και όχι για σένα…

Δηλαδή ύστερα από 4 χρόνια, η MIG θα κληθεί να αποδώσει στη FARALLON περίπου 400 εκ ευρώ μαζί με τους τόκους. Φυσικά, δεν θα έχει αυτά τα λεφτά με συνέπεια να πρέπει να έχει ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της σε ATTICA GROUP και VIVARTIA.

Όσοι είστε λίγο ψαγμένοι επενδυτές δείτε λίγο τι έγινε στη SANYO συμμετοχών…Ξέρετε εσείς, το χαρτάκι το σπάνιο. Πού ήταν και που κατάντησε.

 • Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη,

τα τσακάλια της FORTRESS είχαν αγοράσει πριν από 3 χρόνια το δάνειο από τη EUROBANK στην ATTICA GROUP για 120 εκ ευρώ. Τώρα, θα πάρουν 150 εκ ευρώ από την FARALLON μαζί με τα 30 εκ ευρώ που έχουν πάρει από τόκους μέχρι τώρα, δηλαδή θα τσεπώσουν συνολικά 180 εκ ευρώ.

 • Φίλοι μικρομέτοχοι,

Σε τόσο μεγάλο ποσό, η FORTRESS*** έβγαλε 50% στα λεφτά της σε 3 χρόνια σε μια εταιρεία με τεράστια οικονομικά προβλήματα!!! Απίστευτο και όμως αληθινό.

 • ***Fortress Investment Group LLC is a leading, highly diversified global investment manager. Founded in 1998, Fortress manages $39.2 billion of assets under management as of March 31, 2019 on behalf of over 1,750 institutional clients and private investors worldwide.

FortressΌπως ήδη ξέρετε φίλοι μικρομέτοχοι, τα στελέχη κάνουν παρτάρα με τις αμοιβές που παίρνουν κάθε χρόνο. Μαζί στο πάρτι είναι και οι τράπεζες και οι επενδυτικές τράπεζες. Αυτές έχουν βάλει τη MIG να δουλεύει για πάρτη τους με ληστρικά επιτόκια.

 • Μακάρι να γίνει κάτι και η MIG να δουλεύει για τους μετόχους της…

Είναι κρίμα, γιατί η MIG έχει πολύ δυνατά brands στο portfolio της και θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ δυνατό turnaround story. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει για τις τράπεζες και για τα μεγαλοστελέχη της.

****

Τελειώνοντας, μας έχει κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση ότι ενεργοποιήθηκε το buy back της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα επίπεδα των 6.28€!!

Η εταιρεία μέσα σε 3 ημέρες έχει αγοράσει 69.718 μετοχές με μία μέση τιμή 6.24€. Εμείς να ρωτήσουμε, όταν η μετοχή στις 17 Μαΐου έπαιζε στα 4.71€ το buy back τι έκανε; Δεν ήταν τότε καλή η ΓΕΚΤΕΡΝΑ για να την αγοράσει; Έπρεπε να ανέβει 33.33% για να ενεργοποιηθεί το buy back? Γιατί αν αγόραζε και πριν 3 μήνες στα επίπεδα των 4.80€ κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Αγοράζει και στα 4.80€ και στα 5.50€ και στα 6.30€ γιατί πιστεύει ότι αξίζει 10€.

 • Φυσικά, την τελευταία φορά που έκανε το γκρουπ buy back αγόραζε κάθε μέρα και ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓΑ. Τώρα, το buy back έχει να κόψει πινακίδιο στη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ από τα τέλη Ιανουαρίου.

Image result for york capitalΣ’ όλο αυτό το διάστημα, το YORK έχει πουλήσει στην αγορά τη μισή του θέση, ενώ στη ΓΕΚ έχει πουλήσει μόνο με πακέτα και μόνο στον Ολλανδό. Τι έγινε βρε αδέλφια;

 • Ο μεγαλομέτοχος της ΓΕΚ τώρα που έχει το 28% με μια τιμή περί τα 5.40€ βάζει το buy back να αγοράζει κάθε μέρα για να στηρίξει τη μετοχή.

Ενώ επειδή δεν έχει ΤΕΝΕΡΓΑ, δεν τον ενδιαφέρει να ενεργοποιηθεί το buy back άμεσα ….

 • Καλό λοιπόν είναι οι ιθύνοντες να ξέρουν ότι οι επενδυτές δεν τρώνε κουτόχορτο και έχουν μάτια και βλέπουν και κρίνουν.

Φίλοι μικρομέτοχοι, να έχετε τα μάτια σας τετρακόσια και όπως πολλάκις σας έχουμε πει η εμπιστοσύνη καλή, αλλά ο έλεγχος καλύτερος.

Σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη. 

 • Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
 • Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. 


Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email