Χ.Α: Παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις… (21 Ιανουαρίου 2022)

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

 • Pantelakis Securities: Γιατί το ελληνικό Χρηματιστήριο αποτελεί ένα “συναρπαστικό” trade


ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ


 

*****

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ

 • Οι τιμές-στόχοι για τις δύο τράπεζες είναι 4,4 ευρώ για την ΕΤΕ και 1,7 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Βank, με την αποτίμηση των δύο τραπεζών να τοποθετείται στις 0,47 φορές σε όρους λογιστικής αξίας και 5,3 φορές και 5,9 φορές σε όρους κερδοφορίας για το 2023.
 • Για τη ΔΕΗ, η τιμή-στόχος είναι τα 14,5 ευρώ με περιθώριο ανόδου 62% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 6,2 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 13,7 φορές.
 • Για τη Μυτιληναίος, η τιμή-στόχος είναι στα 22 ευρώ με περιθώριο ανόδου 41% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 6,9 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 7,4 φορές.
 • Για την Jumbo, η τιμή-στόχος είναι τα 21 ευρώ με περιθώριο ανόδου 46% και δείκτη αξία επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 5,1 φορές και δείκτη τιμής προς κέρδη στις 9,9 φορές.
 • Για την Τέρνα Ενεργειακή, η τιμή-στόχος είναι τα 16,5 ευρώ με περιθώριο ανόδου 24% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 9,7 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 15,9 φορές.
 • Τέλος, για τη Lamda, η τιμή-στόχος είναι τα 13,2 ευρώ με περιθώριο ανόδου 81% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 10,1 φορές και δείκτη τιμής προς κέρδη στις 11,7 φορές.

****

Goldman Sachs – ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ:  Διατηρεί τη σύσταση «ΑΓΟΡΑ» για τη μετοχή της Motor Oil, αυξάνοντας περαιτέρω την τιμή- στόχο στα 19,50 ευρώ από 18,50 προηγουμένως, ενώ υποβαθμίζει σε «ουδέτερη» τη σύσταση για τα ΕΛΠΕ διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 7,50 ευρώ.

****

WOOD: Τιμή στόχο 12,80 ευρώ,(30% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα) και σύσταση για «ΑΓΟΡΑ» έδωσε για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην πιο πρόσφατη έκθεσή της για την ελληνική αγορά, συγκαταλέγοντας τον όμιλο υποδομών μεταξύ των κορυφαίων μη τραπεζικών επιλογών της (ΣΣ μμ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ).

****

CITI: Την κάλυψη της Alpha Bank με τιμή-στόχο το 1,50 ευρώ και σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ξεκίνησε και πάλι η Citigroup, σε έκθεση της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

****

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΗΣ

 • ΕΠΕΙΔΗ εμείς δεν… μεγαλοπιανόμαστε εδώ και καιρό (αυτό συνέβαινε όταν όλοι  ξεπουλούσαν τα μεγάλα χαρτιά), θα θέλαμε να κατέβαιναν από τα… δένδρα όλοι αυτοί οι εκθεσιολόγοι και να μας έδιναν τιμή στόχο για μία μετοχή που ανήκει στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ με βάση το εξής σκεπτικό…
Η ΕΛΛΑΔΑ είναι και με την βούλα πλέον η εν δυνάμει νο.1 στην Ευρώπη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ με γερμανική σφραγίδα:-
 1. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ YACHTING βρίσκεται ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 2. Οι προοπτικές του είναι ξεκάθαρα τεράστιες…
 3. ΑΣΤΕΙΑ η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ της μοναδικής εταιρείας του στα 10,5 εκατ. ευρώ(!!)
 4. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ προσαρτήσει  κανένα ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ – πολυ μικρότερης εμβέλειας φυσικά  – θα κάνει την δουλειά με τεράστια οφέλη για λογαριασμό του…

ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρόκειται να λάβουμε απάντηση, ούτε άλλωστε την χρειαζόμεθα…


 • ΠΟΥ ΠΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ…