Χ.Α: Παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις… (20 Ιουνίου 2022)

 • SPREADS
ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ4,03+2,37
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ2,69+1,03
ΙΣΠΑΝΙΑ2,74+1,08
ΙΤΑΛΙΑ3,67+2,02
 • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ: Εκτός από το φυσικό αέριο, χρηματιστηριακό είδος έγινε και η ηλεκτρική ενέργεια όταν απελευθερώθηκε η αγορά. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ κατευθύνουν τα πάντα και οδηγούν την Πραγματική Οικονομία και την Κοινωνία στο γκρεμό.

****

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ:

 • Το Χ.Α είναι σαν ένα γήπεδο. Αν δεν σου κάνει ο παίκτης, αν δεν αποδίδει, τότε τον αλλάζεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μπορεί κάποτε να ήταν είδωλο ή μπορεί να είχε δώσει δείγματα μεγάλου ταλέντου. Αλλά όταν δεν κάνει την δουλειά του σωστά, τον τρώει ο πάγκος στη καλύτερη των περιπτώσεων.
 • Επίσης, αυτό συμβαίνει κι από την… ανάποδη. Ο παίκτης δηλαδή να ήταν κακός ή μέτριος αλλά να σημειώνει μεγάλα βήματα προόδου ή ακόμα προτιμότερο να αποδίδει καλύτερα από άλλους που παίζουν. Οπότε, θα τον βάλεις να παίξει…
 • ΑΥΤΟΣ είναι ο ρόλος του προπονητή. Να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να προβαίνει τη σωστή χρονική στιγμή στις πλέον κατάλληλες επιλογές. Χωρίς κόμπλεξ, δίχως ενδοιασμούς και με κυρίαρχο κριτήριο την απόδοση.
 • Αυτά, για να αποφεύγονται γκρίνιες και αναφορές του…τύπου… “Μα, μας γράφατε καλά λόγια ή μας την εκθειάζατε ή μας την… θάβατε” και λοιπές γραφικότητες κακομαθημένων παιδιών.

Στο ΠΙ και ΦΙ – από τον κόσμο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και των Αγορών (19+20/6)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ακόμα μία εβδομάδα που μοίρασε απώλειες της τάξεως του 5% σε ftse και ΓΔ και 10% στον τραπεζικό κλάδο. Ακόμα ένα σημαντικό δεδομένο της ορμής των πωλητών ήταν το πτωτικό χάσμα στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Μέχρι τώρα βλέπουμε ένα ftse25 να συντηρείται με 34 δεικτοβαρείς τίτλους με τον ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΕΕ να κρατάνε χαρακτήρα, έχοντας απορία αν αντιδράσει το σύνολο της αγοράς ή θα τραβήξει πτωτικά και αυτούς.
 • Η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχει και την μεγαλύτερη πτώση μιας και ακολουθεί τα χνάρια του NASDAQ τεχνικά έχοντας χάσει τα χαμηλά έτους εδώ και μέρες με τα επίπεδο πλέον να είναι αντίσταση.
 • Η αγορά είναι λογικό να ακολουθεί τους ξένους, έχοντας την πεποίθηση πως θα είναι πιο αμυντική στις πτώσεις και πιο επιθετική στην άνοδο. Τα αποτελέσματα τόσο της οικονο-μίας όσο και των εταιριών έχουν και την μεγαλύτερη σημασία για τους επενδυτές και όχι μόνο πως κινούνται οι ξένες αγορές.
 • Στην παρούσα πτώση πάντως και έχοντας διόρθωση και σε εταιρίες με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και growth δίνεται μία ευκαιρία για κάποιους να πάρουν μεσομακροπρόθεσμες θέσεις και όχι να κάνουν απλά trading.
Εδώ και αρκετό διάστημα η αγορά περιμένει το deal της Τέρνα με την Παρασκευή να
αυξάνονται οι πιθανότητες ότι οδεύει προς συμφωνία. Σε περίπτωση που αυτό γίνει και
γεγονός, η αγορά μπορεί να έχει ακόμα ένα λόγο για μία θετική νότα ανοδικής αντίδρα-
σης και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μέτοχοι να γεμίσουν τα ταμεία τους.
 • Τεχνικά τώρα έχουμε έρθει σε πολύ σημαντικά μεσοπρόθεσμα επίπεδα στήριξης έχοντας παρόλα αυτά την πρώτη σημαντική αντίσταση στην ζώνη του 860. Οπότε το επίπεδο 800 και 860 είναι τα δύο κοντινά σημαντικά μας επίπεδα. Όταν αυτή έρθει η μεσαία κεφαλαι-οποίηση φαίνεται να έχει τις πιθανότητες για το πιο ισχυρό rebound.
Στα στατιστικά μας ο ΓΔ για το 2022 έχει ζημιές 7,6%, με τον ftse25 στο 7,54%, τον τραπεζικό με ζημιά 9,54% και τον ftsem στο 14,55%. Οι επιλογές μας στο 15,19% υπό αποδίδοντας 7,59% του ΓΔ. Από τις επιλογές μας o ΟΠΑΠ με 11% κέρδη, η Εθνική με κέρδη 5%, τα ΕΛΠΕ με 4% και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 2%.
 • Εκτός από το βασικό πρόβλημα του πληθωρισμού που προβληματίζει την παγκόσμια οικο-νομία πλέον έχει ακόμα ένα αγκάθι να προβληματίσει το χρηματιστήριο. Αυτό των πρόωρων εκλογών και της πρώιμης προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει ανεξάρτητα αν γίνουν ή δεν γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο.
Είναι λογικό οι ξένοι θεσμικοί να κρατάνε επιφυλακτική στάση μιας και μπορεί να περιμένουν να δουν την επόμενη κυβέρνηση μετά τις διπλές εκλογές που θα ακολουθήσουν. Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο τι κάνουν οι ξένοι αλλά και οι κυβερνώντες. Αν έχουν μπει σε μία προεκλογική περίοδο θα χαραμίσουν χρόνο για την επανεκλογή τους χάνοντας πολύτιμο χρόνο από δουλειά που πρέπει να γίνει για την γρηγορότερη ανάκαμψη της οικονομίας.
 • Από την άλλη όμως οι ξένοι θεσμικοί μπορεί να μην στηρίζουν και αγοράζουν αλλά συγχρόνως είναι και δύσκολο να πουλήσουν μετοχές οι οποίες συνεχίζουν να έχουν καλά αποτελέσματα. Άλλωστε, μπορεί να φαίνεται ότι πήγε πίσω το rating της οικονομίας, παρόλα αυτά είναι έως δεδομένο ότι θα έρθει μέσα στο 2023.
 • Οι συνελεύσεις και οι αποκοπές μερισμάτων δεσπόζουν στην εγχώρια οικονομική ατζέντα της προτελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου.

Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύονται την Τρίτη οι μετοχές της Inform Λύκος (€0,04), της Μοτοδυναμικής (€0,041) και του Πλαισίου (€0,10).

 • Την Τετάρτη η μετοχή της AS Company θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης (€0,11) ενώ την Παρασκευή ακολουθεί η Μυτιληναίος (€0,42).

“Την Δευτέρα οι Αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές”, υπενθυμίζει ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

 • Advent Technologies Holdings, Inc. (ADN) NasdaqCM

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ +250%(!!!) διόρθωσε χθες και μπορεί να διορθώσει κι άλλο αφού δίνει μεγάλες βραχυπρόθεσμες αποδόσεις σε όσους τοποθετήθηκαν κυριολεκτικά στο πάτο της στα επίπεδα των 1,2000 με 1,4000 ευρώ.


ΜΕΤΑ τα ΥΨΗΛΑ ΕΤΟΥΣ στα 10,1400 δολάρια σημείωσε κατακόρυφη πτώση υποχωρώντας προ 3 συνεδριάσεων στα ιστορικά χαμηλά των 1,1300 δολ.!! Με πολύ υψηλή τιμή εισαγωγής – στα 14 δολάρια περίπου!!- χωρίς να έχει περάσει καν διετία…

ΟΜΩΣ τις πρόσφατες ανακοινώσεις νέων συμφωνιών – οι οποίες δεν έπειθαν τους κυνηγούς ευκαιριών – ήρθε να τις καπελώσει δίνοντας φτερά στην εταιρεία και την μετοχή της η είδηση ότι….

κλικ εδω Advent Technologies Receives Notification of Euro 782.1 Million Funding from the Greek State for IPCEI Green HiPo Project

BOSTON, June 16, 2022–Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN) (“Advent”), an innovation-driven leader in the fuel cell and hydrogen technology space, is pleased to announce that it has received notification from the Greek State for funding under the Important Projects of Common European Interest (“IPCEI”) Hydrogen – Technology, Green HiPo. The notification from the Greek State has been sent to the European Union (“EU”) under the IPCEI framework.


Advent Technologies Holdings, Inc., an advanced materials and technology development company, operates in the fuel cell and hydrogen technology markets. It develops, manufactures, and assembles fuel cell systems and critical components that determine the performance of hydrogen fuel cells and other energy systems. The company offers high-temperature proton exchange membrane (HT-PEM) fuel cells, HT-PEM based membrane electrode assemblies, membranes, and electrodes. It serves stationary and portable power, automotive, aviation, energy storage, and sensor markets. The company is headquartered in Boston, Massachusetts.


 • ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΜΩΣ… ΥΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ… 

 •  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ…

Επίσημη γνωστοποίηση για την ένταξη του έργου «Green HiPo» στα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (Important Projects of Common European Interest – ΙPCEI) Υδρογόνου που θα ξεκλειδώσει χρηματοδότηση 782,1 εκατ. ευρώ έλαβε η Advent Technologies από την ελληνική πολιτεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στον Nasdaq, η ειδοποίηση από την ελληνική πολιτεία έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο των IPCEI και εφόσον δοθεί η επίσημη έγκριση από τις Βρυξέλλες θα «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση η οποία θα δοθεί σε ένα διάστημα έξι ετών.

Το «Green HIPo» της Advent είναι ένα από τα πέντε έργα που πρότεινε η Ελλάδα για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος ΙPCEI και ένα από τα δύο πρώτα που έλαβαν επίσημη γνωστοποίηση.

 • «Η γνωστοποίηση στο πρώτο κύμα των έργων τεχνολογίας υδρογόνου, αποδεικνύει την παγκοσμίου επιπέδου καινοτομία της Advent Technologies και την εμπιστοσύνη που δείχνουν η Ελλάδα και η ΕΕ στην ικανότητα της εταιρείας να υλοποιήσει ένα τόσο σημαντικό έργο».

Σκοπός του «Green HiPo» είναι η δημιουργία μονάδας στην Δυτική Μακεδονία για την ανάπτυξη, των σχεδιασμό και την κατασκευή των κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, με σκοπό την παραγωγού ηλεκτρισμού και θερμότητας από «πράσινο» υδρογόνο.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για την Advent, όσο και για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Green HiPo θα επιταχύνει μια σειρά μεγάλων αλλαγών στην Advent με τη λειτουργία του. Η αίτησή μας υποβλήθηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2021 και η διαδικασία του ελέγχου από την ΕΕ ήταν ενδελεχής.

Ήμασταν σαφείς και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διαδικασία, με την πεποίθηση ότι το έργο Green HiPo της Advent θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή υδρογόνου και στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Το Green HiPo αναδυκνείει τη δέσμευση της Ελλάδας και της ΕΕ να προχωρήσουν γρήγορα στην αποανθρακοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να προχωρήσουν στην ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία με τις τεχνολογίες υδρογόνου να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent, Δρ. Βασίλης Γρηγορίου. 

H εταιρεία, που γεννήθηκε στην Πάτρα και πλέον εδρεύει στη Μασαχουσέτη παράγει κυψελίδες καυσίμων που μετατρέπουν το υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα καύσιμα σε ηλεκτρική ενέργεια. Μετά από την ανακοίνωση της γνωστοποίησης η μετοχής της Advent καταγράφει άνοδο της τάξης του 160%.

 • ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent, Δρ. Βασίλης Γρηγορίου. 

«Τα οικολογικά καύσιμα, τα e- fuels είναι το μέλλον, γιατί η μπαταρία μόνη της δεν φτάνει» τόνισε ο δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, μιλώντας σε ημερίδα της ΡΑΕ για το υδρογόνο.. Επίσης τόνισε τις σημανικές εφαρμογές των κυψελίδων καυσίμου στη βελτίωση της αποδοτικότητας της ηλεκτροκίνησης.

 • Όπως εξήγησε οι κυψελίδες καυσίμου με υδρογόνο συμπληρώνουν την ηλεκτροκίνηση,  εξασφαλίζοντας τη φόρτιση της μπαταρίας. «Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, αλλά οι μπαταρίες φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Για μεγαλύτερους όγκους χρειάζεται συνδυασμός με αέρια, υγρά καύσιμα κ.λ.π.

Στην αυτοκινητοβιομηχανία η ηλεκτροκίνηση έχει κερδίσει και προσπαθεί να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Όταν όμως έχουμε ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή λεωφορείο, δεν αρκεί η μπαταρία και τότε θες είναι δυναμό να τη φορτίζει το οποίο θα παίρνει ένα καύσιμο που θα μπορείς να το γεμίζεις άμεσα για να μπορεί να φορτίζει την μπαταρία για να διαρκεί περισσότερο. Τα οικολογικά καύσιμα, τα e- fuels είναι το μέλλον, γιατί η μπαταρία μόνη της δεν φτάνει.

 • «Για ο,τιδήποτε είναι μικρό θα παίρνει ενέργεια από μπαταρία, για τα αυτοκίνητα έχει τελειώσει η συζήτηση θα είναι ηλεκτρικά», τόνισε. «Το πρόβλημα με την μπαταρία είναι ότι έχει πολύ μικρή δύναμη για τον όγκο της. Ολη η συζήτηση για το υδρογόνο ξεκινάει επειδή δεν έχει ρύπους και μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα εκεί που η μπαταρία δεν μπορεί».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Βασίλειος Γρηγορίου (1965, Τρίκαλα) είναι Έλληνας χημικός, διδάκτωρ φυσικοχημείας, ερευνητής, εφευρέτης, επιχειρηματίας τεχνολογιών. Είναι διευθυντής και πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.[5][6][7]

 • Είναι, επίσης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Advent Technologies. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, απέκτησε διεθνή αναγνώριση με θητεία σε ερευνητικές και διοικητικές θέσεις.[8] [9][10]

Οι σπουδές του στην Ελλάδα ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι σπουδές του στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Ντιουκ όπου και πήρε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φυσικοχημεία, το 1993.[5][11]

 • Επίσης, υπήρξε ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ, κατά το 1994, έχοντας λάβει την υποτροφία National Research Service Award (NRSA).

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης για την Εφαρμοσμένη Φασματοσκοπία (Society for Applied Spectroscopy – SAS) και συμμετέχει ως Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) για το πρόγραμμα Horizon 2020, τις δράσεις Mari Sklodowska-Curie και τον τομέα Μελλοντικών και Αναδυόμενων Τεχνολογιών (Future and Emerging Technologies-FET).[12]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1965[1]
Τρίκαλα[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Αγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Πατρών[3]
Πανεπιστήμιο Ντιουκ[3]
Πανεπιστήμιο του Πρίνστον[3]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταερευνητής[4]
εφευρέτης
ΕργοδότηςΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών[3]
 • ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ…. ψιλά η αναγγελία συμφωνίας…

https://finance.yahoo.com/news/advent-technologies-hyundai-motor-company-130500828.html

Advent Technologies and Hyundai Motor Company enter into Technology Assessment, Sales and Development Agreement !!

ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ – ΙΛΥΔΑ

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,9880
 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 8,13 εκατ. ευρώ
ΔιάστημαΜΙΝΜΑΧΜετ. %
 7 ημερών0,9021,020-6,79
30 ημερών0,9021,295-17,67
 3 μηνών0,9021,535-24,58
 6 μηνών0,9021,630-24,00
12 μηνών0,9021,740-39,39
 • Στα αξιοσημείωτα του 2021 ήταν η μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού της αφού  παρήγαγε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω του 1,1 εκατ. ευρώ (+1,045 εκατ. οι λειτουργικές) με αποτέλεσμα η χρήση να κλείσει με καθαρό δανεισμό μόλις 534 χιλ. ευρώ, ο οποίος θα επιδιωχθεί να καλυφθεί άμεσα.

****

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Στα όριά τους έχουν φτάσει οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, καθώς δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι και έρχεται η μία φάπα μετά την άλλη, και μάλιστα με ακόμα πιο μεγαλύτερη φόρα από την προηγούμενη.

 • Μετά την πανδημία, τον εγκλεισμό και τα έντονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ήρθε δειλά-δειλά και μας κατσικώθηκε η ενεργειακή κρίση. Ακολούθησε η ρωσοουκρανική σύρραξη, τα επισιτιστικά προβλήματα και η εκτόξευση των πληθωριστικών πιέσεων.

Τώρα ήρθε η ώρα που πρέπει να πάρουμε και το πικρό φάρμακο των εκτεταμένων αυξήσεων των επιτοκίων για να ανακόψουμε το… κακό. Την ύφεση. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τις σουλτανικές φαντασιώσεις του γείτονα.

 • Βέβαια, για όσους έχουν την τύχη να είναι χρόνια στο κουρμπέτι και μαζί με τα παραπάνω έχουν νιώσει και τον οδοστρωτήρα της ντόπιας δεκαετούς plus οικονομικής κρίσης, ε, τότε πραγματικά δεν παλεύεται με τίποτα η όλη κατάσταση.

****

 • Η ύπαρξη για την επιχείρηση εξόδων τα οποία γίνονται κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά αναμένεται να αποδώσουν στο μέλλον αποτελεί ένα θέμα το οποίο και δυσκολεύει αρκετά τους αναλυτές των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να αποφασιστεί ποιο κομμάτι των εξόδων αφορά και αρά θα επιβαρύνει την τρέχουσα λογιστική χρήση και ποιο κομμάτι αντιστοιχεί σε μελλοντικές χρήσεις (έξοδα πρώτης εγκατάστασης αλλά και οργάνωσης θεωρούνται έξοδα αυτού του είδους).

Ένα ακόμη πρόβλημα το οποίο παρατηρείτε και καθιστά την ανάλυση ενός ισολογισμού ανεπαρκή έχει να κάνει με την επεξεργασία κάποιων στοιχείων μιας οικονομικής μονάδας τα οποία και είναι δύσκολο να μετρηθούν και να υπολογιστεί η αξία τους αξιόπιστα όπως είναι η φήμη και πελατεία μιας επιχείρησης.

Η απουσία λοιπόν των συγκεκριμένων στοιχείων από έναν ισολογισμό δημιουργεί ελλιπή πληροφόρηση για τους χρήστες των χρηματοοικονομικών καταστάσεων και επιδρά σημαντικά πάνω στις κρίσεις και στις αποφάσεις τους.

****

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.