Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (7 Ιουνίου 2021)

Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

BIOXAΛΚΟ: Από τα υψηλά της 10ης Μαίου (5,2600 με 5,2000) ακολουθεί μια κατηφορική πορεία που την έχει φέρει πίσω στα 4,6300 ευρώ αφού πήγε και μία βόλτα μέχρι τους πρόποδες των 4,5000. Δεν έχει όμως πει την τελευταία της κουβέντα κι όλοι οι φίλοι της το νοιώθουμε αυτό. Στη τελευταία θέση (17η) της κατάταξης των … Δισεκατομμυριούχων του Χ.Α. με κ/φση 1,2 δισ. ευρώ.

  • ΟΛΘ και ΟΛΠ παραμένουν δύο πολύ καλές εταιρίες, με καλά μερίσματα, παραμένουν φθηνές, θα τις κοιτάξουν σοβαρότερα οι ξένοι θεσμικοί διαχειριστές που αναζητούν πάνω από όλα την ποιότητα και την δυναμική που μπορούν να αναπτύξουν τα χαρτιά της πραγματικής οικονομίας.
  • Ανάμεσα σε αυτά και οι δικές μας προσφιλείς αναφορές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ…
  • Ιντκα και Ινκατ έχουν δείξει χαρακτήρα θα τις δούμε ψηλότερα. Γράφαμε το περασμένο σαββατοκύριακο. Είχαμε προειδοποιήσει μόλις ξεκινούσαν την ανοδική διαφυγή τους πριν λίγες εβδομάδες.
  • 21.4.2021- Για την Ιntracom (1,4200) και την Ιntrakat(1,5400) τι να πούμε; Μάλλον κάτι μεγάλο ψήνεται εκεί, είναι πραγματικά πολύ φθηνές και έχουν πολύ μεγάλη αξία. Το είχαμε αναφέρει ότι το έγκλημα ξεκίνησε και θα το δούμε στο ταμπλό να τελειώνει. Νομίζουμε τα χαρτιά αυτά έχουνε δυνατότητες για πιο ψηλά και ακόμα πιο ψηλά…….
  • 29.3.2021 – Οι Intracom (1,0200) και Ιntrakat (1,6500) δύο πολύ καλές εταιρίες με πολύ καλά στοιχεία πάρα πολύ υποτιμημένες στο fair value. Η Ιντρακόμ είναι σε τρεις κλάδους οι οποίοι τα επόμενα δύο χρόνια θα πρωτοστατήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας: Κατασκευές (Ιντρακάτ), Πληροφορική (ιντρασόφτ) και αμυντικά συστήματα (Ιντρακόμ defence). Εδώ νομίζουμε ότι θα γίνουν εγκλήματα. Η συνέχεια στο ταμπλό.

17.5.2021- Και από τις μικρές ένα χαρτάκι έκπληξη μπορεί να είναι το ΦΡΙΓΟ (0,0960 ευρώ) και βάζω μία άνω τελεία σε αυτό, καθότι θα επανέλθουμε.

ΦΡΙΓΟ: Χθες είχε το ατύχημα στο εργοστάσιο της στη Ρουμανία αλλά  να σημειώσουμε ότι ο όμιλος διατηρεί ασφαλιστήρια συμβόλαια για κάλυψη από υλικές ζημιές καθώς και δυνητικές επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τακτική που την προφύλαξε από σημαντικές ζημιές το 2014, όταν είχε ξεσπάσει φωτιά στο εργοστάσιό της στην Ινδία.

Τέλος να πούμε, ότι στην αγορά νιώθουμε ότι έχουνε μπει δυνατοί παίκτες… Εννοούμε ξένα funds με δυνατά χαρτοφυλάκια που επενδύουν στην Ελλάδα, γιατί πιστεύουν ότι σε δύο χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα… Αρα, τον λόγο που ανεβαίνει η αγορά τώρα θα μας το πούνε σε 2 χρόνια στις 1.400. Προς το παρόν βολευτείτε με τις 1000 μονάδες.

Αυτά για την ώρα…

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.