Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (5 Ιουλίου 2021)

Πέρασε και  άλλη μία εβδομάδα και χρηματιστήριο δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, δεν μιλήσαμε και δεν αισθανθήκαμε τίποτα. Και απ’ ότι φαίνεται  και αυτή η εβδομάδα αν δεν αλλάξει κάτι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα σε μία άοσμη αδιάφορη και απελπιστικά ήρεμη αγορά πού όμως αθόρυβα έχει αρχίσει να μας κουράζει.
  • Τι να πούμε για τις επιμέρους μετοχές, τα έχουμε πει στην παρούσα φάση αυτό που μπορούμε να πούμε μόνο είναι στάση αναμονής. Και επιλογή σε καλά και ποιοτικά χαρτιά και σε εταιρείες πιο μικρής κεφαλαιοποίησης που έχουν όμως καλά στοιχεία και καλή προοπτική.
Από την άλλη μεριά, Απογοήτευση προκαλεί και η συνεχιζόμενη απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος για το χρηματιστήριο. Κυρίως για τις μεγάλες εταιρείες με ικανοποιητικά μερίσματα και καλή φετινή πορεία.
  • Ο ΟΛΘ κάνει την δημόσια πρόταση στο 26,5 ευρώ. Όποιος κουράστηκε μπορεί να πουλήσει τις μετοχές του. Πάντως η εταιρεία δεν θα βγεί από το χρηματιστήριο.
Την άλλη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Άντε, για να δούμε επιτέλους ποιοί θα βάλουν τα λεφτά.
  • Αισίως κάτω από τα 2,00 τιμή placement, η μετοχή της ΕΛΧΑ. Από τότε που έγινε το placement η μετοχή δεν μπόρεσε να ανέβει. Υπάρχει κάτι αρνητικό κύριοι της Βιοχάλκο; Έχουμε ρωτήσει στο παρελθόν σε ποιους δόθηκαν οι μετοχές αλλά απάντηση δεν πήραμε.
Ανακοίνωσε η ΙΝΤΡΑΛΟΤ την συμφωνία με τους ομολογιούχους. Πιστεύουμε, ότι όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αμερικανικής εταιρείας δώσει σε ανταλλαγή ομολόγων, τόσο πιο αρνητική επίπτωση στην πορεία της εισηγμένης. Τα υπόλοιπα στο ταμπλό.
Αναμένουμε…
  • Αυτή την φορά θα είμαστε πιο λιτοί και απέριττοι, παραθέτοντας απλά τα Top Picks:-
ΜΟΗ
ΟΤΕ
ΜΠΕΛΑ
ΑΛΦΑ
ΕΤΕ
ΙΝΤΚΑ
ΙΝΚΑΤ
Ο φίλος σας ο… Mυστήριος
Σ.Σ μ/μ:
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.