Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (4& 5 Μαίου 2021)

Σκεφτόμουν ένα χρόνο πριν…
 • Το Πάσχα καραντίνα πώς ηταν η κατάσταση παντού, τι βλέπαμε μπροστά μας, τι ερχότανε, δεν ξέραμε. Κάποιοι αισιόδοξοι βλέπανε γρηγορότερα να ξεμπερδεύουμε και κάποιοι απαισιοδοξοι πολύ αργότερα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πλέον φως στο τούνελ και να οριοθετο;yμε την κρίση του covid 19.
Βέβαια τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις της κρίσης του covid19 θα τα δούμε αργότερα και όταν τα λέμε αργότερα εννοούμε μετά το καλοκαίρι, διότι σε αυτό έχουμε στηρίξει όλοι τις ελπίδες μας και κυρίως οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες, η αεροπλοία, η ακτοπλοΐα και φυσικά η εστίαση.
 • Περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει η οικονομία και πως ο πλούτος που έχει αποθηκευτεί από τα νοικοκυριά θα δώσει ένα boost στην οικονομία και τελικά – μόλις τραβήξουμε γραμμή – να δούμε ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα και πόσο τελικά επηρέασε στο σύνολό του τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βέβαια, θα εξαρτηθούν πάντα σε σχέση με το εξωτερικό και με το πώς θα κινηθεί η παγκόσμια οικονομία . Μέχρις εδώ καλά …υποφερτά.
Πάμε στα δικά μας

Τράπεζες: Περιμένουμε να δούμε πολλά από αυτές. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την είσοδο της Πειραιώς την Παρασκευή και είμαι πολύ περίεργος να δω ποια θα είναι η κεφαλαιοποίηση της, γιατί αυτό θα μας δώσει μια καλή ένδειξη και για τις άλλες. Άρα με παραδοχή ότι η Πειραιώς θα κάνει πράξεις μεταξύ 1.40 και 1.60 με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2 δις οι άλλες τράπεζες με λίγα λόγια  θα πρέπει να γίνουν πύραυλος.
 • Από την άλλη μεριά στην Πειραιώς έχοντας πλέον οι ξένοι το 85% και μάλιστα πολύ δυνατά χέρια, με πολύ μεγάλα ονόματα και ξένα funds θα είναι πολύ εύκολο πλέον η τιμή της να ανέβει πολύ και να δούμε υπερβολές και αυτό να τραβήξει και τις άλλες τράπεζες πολύ ψηλότερα. Επίσης έχουμε μία Eurobank η οποία στις 11 του μηνός μπαίνει στον msci όπως έχουμε πει και άρα θα εχουμε πολλές εισροές και εκεί.
Ελλάκτωρας μετά από μία επεισοδιακή γενική συνέλευση τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όταν τελειώσει περιμένουμε να δούμε τα ποσοστά των Ολλανδών για να αλλάξει εποχή η εταιρεία.
 • ΟΤΕ και ΜΠΕΛΑ το γράφουμε κάθε φορά και θα το ξαναγράψουμε είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή για οποιονδήποτε επενδυτή. Κερδοφορία- μερίσματα – Μάνατζμεντ.

Motor oil: Νομίζω ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται αρκετά τα περιθώρια διύλισης και αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση σε όλους τους κλάδους και κυρίως το τζετ που είναι τα αεροπλάνα νομίζω ότι θα ξαναδούμε την Μοη εκεί που πρέπει στα ψηλά βουνά των 18-20.  Επίσης τρέχει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πλάνο στις ανανεώσιμες πηγές το οποίο και αυτό περιμένουμε να βγάλει καρπούς. Θέλει λίγο υπομονή

 • Πλαστικά Θράκης κορυφαία εταιρία κορυφαίο management απίστευτα κέρδη μένει μόνο να επιβεβαιώσει αυτή την ισχυρή κερδοφορία και τα επόμενα εξάμηνα
Ιντκα και ινκατ νομίζουμε πως καθάρισε ο ισολογισμός, βγήκαν όλα στη φόρα οι ζημιές εδώ προέρχονται κυρίως από την intrakat 20 εκατομμύρια. Περιμένουμε από δω και πέρα να δούμε τα επόμενα εξάμηνα τα οποία θα είναι έκπληξη. Έχει κλείσει τεράστιες δουλειές σε όλα τα επίπεδα τεχνολογία,  αμυντικούς εξοπλισμούς  και κατασκευές. Έχει δυναμική μεγάλη με το ταμείο ανάκαμψης.
 • Περίεργη ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ αργά την Παρασκευή για την συμφωνία με το δημόσιο. Τελικά υπάρχει οριστική συμφωνία η όχι; Υπάρχει πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση από την διοίκηση της εισηγμένης;
Συσσώρευση της Ευαπς σε αυτά τα επίπεδα, νομίζουμε ότι θα κάνει σύντομα ξέσπασμα. Τα νούμερα του ισολογισμού και το μέρισμα συνηγορούν.
 • Δυστυχώς οι μέτοχοι της Μιγ εξαρτώνται αποκλειστικά από την αύξηση της μετοχής της Άττικα. Εάν η ακτοπλοϊκή ανέβει πάνω από το 1.60 τότε θα έχουν ελπίδα. Μέχρι τότε…
Τέλος αναμένουμε τους όρους της αύξησης και της Aegean. Λέτε να έχουμε κάποια αρνητική έκπληξη;
 • Από ότι βλέπουμε και στα ξένα χρηματιστήρια το ράλι συνεχίζεται και περιμένουμε και στην Ελλάδα με χαρά να δούμε επιτέλους τις 1000 μονάδες και μετά το ξανασυζητάμε
Αυτά για σήμερα μέχρι την επόμενη φορά… καλό μήνα!
..

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.