Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (30+31 Μαίου 2021)

Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

Και αφού πήγε η καρδιά μας στην κούλουρη όταν διέρρευσε ότι θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΛΦΑ και… αφού το επιβεβαίωσε μετά και αφού… μετά από το – 30% δραστηριοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις για να επανέλθει η τάξη, τα πράγματα ηρέμησαν και ξαναγύρισαν όλα στην κανονικότητα.
 • Βέβαια όλα αυτά συνέβησαν για κάτι το οποίο η Αlpha Βank είχε πει πως δεν θα κάνει. Δηλαδή, μας είχε πει κατηγορηματικά ότι δεν χρειάζεται να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν θα έκανε.
Το  Σαββατοκύριακο εκείνο μετά το μείον 30 μαθαίνω τα τηλέφωνα πέφτανε βροχή για να εξηγήσουν τα αδικαιολόγητα και να καθησυχάσουν όλα τα funds και τους μεγάλους επενδυτές λέγοντάς τους ότι η αύξηση θα γίνει κοντά στο 1 ευρώ. Γι’ αυτό και τη  Δευτέρα τα πράγματα ηρέμησαν και πήραν το δρόμο τους. Όμως το σημαντικότερο από όλα αυτά και το συμπέρασμα ειναι ότι η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται με αυτό τον τρόπο.
 • Τώρα στα δικά μας.
Για τις Τράπεζες είμαστε πολύ θετικοί.
 • Έχουμε μία ΑΛΦΑ που κάνει αύξηση κοντά στο 1 ευρώ και που όταν τελειώσει θα δει το 1.5 ευρώ βρέξει χιονίσει και αργά ή γρήγορα θα μπει και στον Μsci.
 • Έχουμε μία ΕΘΝΙΚΗ που με τα αποτελέσματα που έβγαλε επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση. Σε αυτή την τιμή είναι πολύ αδικημένη και πολύ σύντομα  θα σπάσει τα 3 ευρώ.
 • Έχουμε μία Eurobank, η οποία μπορεί να ταλαιπωρήθηκε πολύ παρ’ολο τον msci, αλλά το ένα 1 ευρώ το βλέπουμε μπροστά μας.
 • Και έχουμε και μία Πειραιώς η οποία μετά τα αποτελέσματα που έβγαλε δείχνει ότι έχει ακόμα αρκετή ταλαιπωρία και θέλει υπομονή. Όμως σε αυτά τα επίπεδα το ρίσκο είναι σχεδόν μηδέν.
ΟΤΕ και ΜΠΕΛΑ μακράν οι καλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο: σιγουριά, εγγύηση, ασφάλεια και κυρίως μέρισμα…δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα όπου και να αγοράσεις. Σαν long term investment είσαι πάντα κερδισμένος.
 • Τι να πούμε για τη ΔΕΗ που για άλλη μία φορά απογοήτευσε και εβγαλε ζημιές. Στα λειτουργικά κέρδη δύσκολο να πιάσει πάλι το στόχο και έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια φτάνοντας την τιμή 9 με 10 ευρώ χωρίς λόγο παρά μόνο με λόγια για ένα  business plan που λέει ότι θα θα θα θα θα θα θα …..κάνουμε. Πασοκατασταση και Ζήσε Μάη μου.
Τι να πούμε για τον ΟΠΑΠ γελάνε και οι πέτρες για μία εταιρεία που έβγαλε ζημιές το πρώτο τρίμηνο για πρώτη φορά στην ιστορία της και που ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα στα 0.55.  Μάλλον, βιάζονται πολύ να αρπάξουν ότι υπάρχει.
 • ΕΥΔΑΠ, ένα καλό χαρτί. Καλή εταιρεία, καλό μέρισμα, καλή προοπτική διαθέτει λεφτά στο ταμείο της την βλέπουμε στα 10 και πάνω, γιατί αυτό της αξίζει.
ΕΛΠΕ και Μotor Οil δυστυχώς ταλαιπωρούνται με αυτές  οικονομικές συγκυρίες μιας και τα margins δεν λένε να βελτιωθούν ιδιαίτερα και από την άλλη τα carbon emissions CO2 πάνε στο Θεό με αποτέλεσμα να περιορίζεται ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των εταιρειών. Νομίζουμε εκεί χρειάζεται υπομονή.
 • Ιντκα και Ινκατ έχουν δείξει χαρακτήρα θα τις δούμε ψηλότερα.
Τι να πούμε για την τράπεζα Αττικής– Την ρημαξανε πάει και αυτή.
 • ΟΛΘ και ΟΛΠ πολύ καλές εταιρίες, καλά μερίσματα, είναι φθηνές.
Από τα μικρά χαρτάκια, το ΦΡΙΓΟ έχει ξυπνήσει για τα καλά και υπόσχεται συγκινήσεις.

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.