Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (3 Ιανουαρίου 2022)

Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

Ξεκινάει μια νέα χρονιά και δεν λέω καλή χρονιά, δεν έχει σημασία να το λέμε εθυμοτυπικα. Σημασία έχει αυτήν την χρονιά να γίνουν αλλαγές σε όλα τα μήκη και πλάτη του χρηματιστηρίου, δομικές αλλαγές πραγματικές που  θα οδηγήσουν την αγορά σε μία καλύτερη πορεία και όχι σαν αυτή που έχουμε δει τα τελευταία 10 χρόνια.
  • Από την άλλη μεριά, καλή χρονιά για τον κάθε ένα από μας ξεχωριστά σημαίνει να έχει μία καλή απόδοση στο χαρτοφυλάκιό του και να έχει κάνει σωστές επιλογές διαβάζοντας καλά την αγορά, βλέποντας τις προοπτικές των εταιρειών, συγκρίνοντας στοιχεία, διαβάζοντας ισολογισμούς και βάζοντας κάτω όλες τις συνισταμένες που θα του δημιουργήσουν μία επιτυχή και καλή χρονιά.
Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και θα πρέπει να λειτουργούμε με επενδυτική σκέψη και κάπου-κάπου και με κερδοσκοπική. Φέτος λοιπόν νομίζω ότι θα είναι η χρονιά των τραπεζών.
  • Μετά από μεγάλο  διάστημα αβεβαιότητας, μετά από τρικυμίες, λάθη και παραλείψεις οι τράπεζες βγαίνουν μπροστά, καθαρίζουν τους  ισολογισμούς τους, πάνε για μερίσματα και  είναι ο κλάδος που θα οδηγήσει το χρηματιστήριο ψηλότερα.

ΟΤΕ all time weather μετοχή, με υψηλές μερισματικές αποδόσεις και με πολύ καλή προοπτική αποδόσης σε σχέση με το ρίσκο που παίρνει κανείς.

  • Το Jumbo το 2022 θα είναι η χρονιά του ίσως με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στα βαριά χαρτιά με μεγάλη μερισματική απόδοση.
  • Θα μπορούσαμε να δούμε τη Frigoglass σαν ένα ωραίο turnaround story με αποδόσεις τύπου intralot.
ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ως την εταιρεία που μπορεί να πουληθεί σε διπλάσια τιμή σχεδόν!
  • Και φυσικά νομίζουμε πως ο όμιλος Στασινόπουλου Βιοχάλκο Cynergy και EΛXA θα είναι στο προσκήνιο.
Εύχομαι σε όλους,
Καλή χρονιά, Καλές επενδύσεις και Καλά κέρδη.
Ο φίλος σας ο…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.