Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (29 Μαρτίου 2021)

Θα κάνουμε ένα σχόλιο μόνο για την τράπεζα Πειραιώς και αυτό είναι ότι πρόκειται περί του Tσίρκο Medrano. Όλες οι ανακοινώσεις που έβγαλε δείχνουν την προχειρότητα σχεδιασμού αλλά και το απολογητικό ύφος… Ό,τι θα βοηθήσει τάχα μου τους υφιστάμενους μετόχους να μη γίνουν πιο diluted.
 • Και όλα αυτά, την ώρα που έχει ξεσπάσει σκάνδαλο να την  κατηγορούν με μηνύσεις και όλοι μας να ψάχνουμε να βρούμε για ποιο λόγο το book building να γίνει στο 1 ευρώ δηλαδή στα 6 λεπτά.

Πώς είναι δυνατόν η διοίκηση της να βγάζει δελτίο τύπου την Παρασκευή το πρωί και να λέει ότι όλα αυτά θα ισχύουν μετά και εφόσον θα πάρουν την έγκριση το μεγαλομετόχων γιατί μέχρι εκείνη την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα με λίγα λόγια. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν.
Δηλαδή όλος ο σχεδιασμός γίνεται χωρίς την ενημέρωσή τους και ότι αν δεν εγκριθεί από τους μεγαλομετόχους δεν θα γίνει έτσι.
 • Με λίγα λόγια.
Μιλάμε για μία παγκόσμια πρωτοτυπία για ένα παγκόσμιο διασυρμό μιας ασόβαρης εταιρείας με έναν ασόβαρο management και μίας ασόβαρης κυβέρνησης. Δεν το περιμέναμε ποτέ από Κυριάκο Μητσοτάκη και τους κοντινούς του συμβούλους. Και όλα αυτά τα γράφουμε όχι από εμμονή αλλά γιατί δεν υπάρχει λογική……. Θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα πολλά αλλά σταματάμε εδώ, πραγματικά κρίμα.
 • Και τώρα ας μιλήσουμε για σοβαρές εταιρείες:
Από τις τράπεζες τα αποτελέσματα των τραπεζών Αλφα και Εθνική ήταν εξαιρετικά. Mε την Alpha Bank να δίνει ένα πολύ καλό outlook για το πώς θα φτάσει σε μονοψήφιο δείκτη Npes. Και την EΘNIKH TRAPEZA να βγάζει κέρδη εξωπραγματικά επιβεβαιώνοντας την αγορά.
Νομίζουμε, ότι η Εθνική όπως και η Eurobank σύντομα θα γράψουν νέα υψηλά, με τη Eurobank το Μάϊο να επανέρχεται στο δείκτη MSCI και όλα αυτά να τραβάνε και την ALPHA σε μία κεφαλαιοποίηση κοντά στα 2 με 2,2 δις. Μιας και αυτή τη στιγμή, η ΑΛΦΑ βρίσκεται σε ένα discount περίπου 40%.
 • Στις άλλες μετοχές:
ΟΤΕ: Το χουμε πει και θα το ξαναπούμε ότι μαζί με την Jumbo είναι οι καλύτερες μας επιλογές για τα ισχυρά χαρτοφυλάκια. Δύο δυνατές εταιρείες με υψηλά μερίσματα και που δεν έχει να τις φοβάται κανείς σε ένα γύρισμα της αγοράς.
 • Όμιλος Βιοχάλκο με οδηγό την Cenergy, έχουν αρχίσει να μπαίνουν  για τα καλά στο παιχνίδι έχοντας πλέον ποιοτικά στοιχεία για να τις δούμε ακόμη ψηλότερα.
 • Οι Intracom και Ιntrakat δύο πολύ καλές εταιρίες με πολύ καλά στοιχεία πάρα πολύ υποτιμημένες στο fair value. Η Ιντρακόμ είναι σε τρεις κλάδους οι οποίοι τα επόμενα δύο χρόνια θα πρωτοστατήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας: Κατασκευές (Ιντρακάτ), Πληροφορική (ιντρασόφτ) και αμυντικά συστήματα (Ιντρακόμ defence). Εδώ νομίζουμε ότι θα γίνουν εγκλήματα. Η συνέχεια στο ταμπλό.
Η ΜΟΤΟΡ OIL για άλλη μία φορά απόδειξε ότι με το νέο της ομόλογο έχει ισχυρό management που σέβεται τους επενδυτές της κι ότι έχει παρόν και μέλλον και για αυτό οι επενδυτές της την αντάμειψαν δίνοντάς της πέντε φορές τα λεφτά που ζητούσε με ένα ποσό ρεκόρ κάλυψης για την Ελλάδα . Το χαρτί χρειάζεται λίγο υπομονή να βελτιωθούν τα margins και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει…
Μας αρέσουν πολύ το έχουμε ξαναπεί ΕΥΔΑΠ, Πλαστικά Θράκης, ΟΤΟΕΛ…
 • Δεν μας αρέσει η ΔΕΗ γιατί θα αργήσει πάρα πολύ το business plan εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί έτσι ακριβώς όπως το λένε, προκειμένου να δούμε πραγματικά και ποιοτικά αποτελέσματα με μερίσματα.
Δεν μας αρέσει ο ΟΠΑΠ γιατί έχουν αρπάξει και τα πόμολα μέσα από την εταιρεία. Καθόλου καλό management.
Και τέλος μας αρέσει πολύ η αγορά, γιατί την βλέπουμε σύντομα στο 1000.
Καλή σας εβδομάδα
 • Ο φίλος σας ο…

Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.