Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (26 Απριλίου 2021)

Τις πιο πολλές φορές στη ζωή μας οι εκπλήξεις είναι αρνητικές, ελάχιστες φορές συμβαίνει να μας εκπλήσσουν θετικά. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, χαιρόμαστε πάρα πολύ και μας κάνει να ξεχνάμε όλες τις προηγούμενες αρνητικές εκπλήξεις.
 • Αυτή λοιπόν η καλοδεχούμενη και αναπάντεχη αναβάθμιση βάζει το χρηματιστήριο σε άλλο επίπεδο, βάζει άλλες βάσεις, δημιουργεί χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον και περιμένουμε όλοι να δούμε το τετραψήφιο νούμερο…
Και εκεί που κοιμόμουν βλέπω ένα όνειρο που έλεγε θα δούμε την Αlpha Βank 1.5 + την Eurobank 0.90+ και την ΕΤΕ 3+. Πάντως την Παρασκευή ήρθε η δικαίωση όσων γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Η HSBC έβγαλε νέο report για την ΑΛΦΑ με τιμή στόχο το 1.2 ευρώ. Όσο είναι στο ταμπλό δηλαδή. Μάλλον μας διαβάζουν, εκεί στην HSBC.
 • Για να δούμε λοιπόν και τα μερίσματα, άσχετα αν αυτά ενδιαφέρουν ελάχιστους επενδυτές. Ευδαπ 0,47 – Ευαπς 0.22 – Ολθ 1.42. Απλά και σίγουρα.
Ιδιαίτερα η Ευαπς,  παρά την μείωση κατά περίπου 20% που εμφάνισε στα κέρδη, νομίζουμε οτι είναι  από τις φθηνότερες μετοχές του Χρηματιστηρίου και σαφώς η τωρινή τιμή την αδικεί. Θα δούμε αν θα δικαιωθούμε και εκεί.

ΟΤΕ και Μπελα μέρισμα κερδοφορία ασφάλεια εγγύηση. Απλά, τις αγαπάμε.

Κέκροπας- Πριν από 22 χρόνια οι τρεις τους, Κόκκαλης, Ψυχάρης και Περιστέρης πίστευαν ότι είναι θέμα χρόνου και σωστών δικαστικών κινήσεων για να δικαιωθούν και να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Ψυχικού. Τώρα που θα χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια ,ποιος από τους τρεις θα μπορέσει να κάνει την αξιοποίηση τους; Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα η μετοχή έχει απαξιώσει πλήρως την εμπειρία των Καζίνο.
 • Πόσα μετοχοδανεια μπορεί να δώσει μια τράπεζα; Η απάντηση προσεχώς….
Στη  ΔΕΗ φάνηκε η αλλαγή σελίδας της εταιρείας; Γιατί διαβάζουμε κέρδη 36 εκατ. ευρω από αναστροφή πρόβλεψης. Είναι σίγουρα στο σωστό δρόμο; Πόσα προ φόρων θα έβγαζε η ΔΕΗ χωρίς αυτά τα έκτακτα από δημιουργική λογιστική; Μηδέν. Ζημιές 100 εκατομμύρια.

 • Η Πειραιώς τελικά τι έκανε; Ιδιωτική τοποθέτηση, αύξηση υπέρ παλιών μετόχων, αύξηση υπέρ του Πόλσον , ή  δημόσια προσφορά. Όποιος κατάλαβε ας το πει. Για το  Στοίχημα η περίπτωση της. Άλλωστε γιατί να πληρώνει ο ΟΠΑΠ τις ομάδες όταν έχει πλήθος επιλογών από τα τεκταινόμενα στο αθάνατο ελληνικό χρηματιστήριο; Δείγμα ότι η ελληνική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προστατεύει όπως πάντα τους μικροεπενδυτές.

Ούτε η Μοτορ Οιλ δίνει μέρισμα φέτος. Για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια, είναι εν μέρει φυσιολογικό καθότι  περισυ για τις εταιρείες του κλάδου ήταν μια απογοητευτική χρονιά. Θα μπορούσε όμως να δώσει κάποια μικρή  επιστροφή κεφαλαίου. Αναγνωρίζουμε το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας κυρίως στην πράσινη ενέργεια, αλλά περιμένουμε λόγω και της καλυτέρευσης των συνθηκών του κλάδου προσεχώς μέσα στο χρόνο κάποια ανταμοιβή των μετόχων.

 • Εκεί στην Ιντραλοτ τι γίνεται με την πρόταση στους ομολογιούχους; Μας ακούει κανείς;
Τα γράψαμε την περασμένη εβδομάδα για τον Ελλάκτωρα. Οι μέτοχοι που έχουν τις μετοχές τους πληρωμένες έβγαλαν τη σωστή για το μέλλον της εταιρείας απόφαση. Νομίζουμε, ότι η πραγματική δικαίωση θα έρθει μετά την αύξηση. Τόσο για τον Ελλάκτωρα, όσο και για την θυγατρική Reds. Είδωμεν.
 • Τέλος τα… εύσημα για άλλη μια φορά στην Τεχνική Ολυμπιακή. Η πώληση του Πόρτο Καρράς μετά από ένα χρόνο δεν έχει ολοκληρωθεί και κάνουν ακόμα έλεγχο. Και μιλάμε για ξενοδοχείο στην Ελλάδα και όχι για καμιά πολυεθνική με εκατοντάδες θυγατρικές. Εύγε!!!
Φίλοι μου επενδυτές θα ήθελα να σας πω κάτι τελευταίο πολύ σημαντικό.
 • Μιας και η αγορά θα δει το 1000 και μιας και έχει αρχίσει να δίνει πολλά και σημαντικά κέρδη, καλό θα ήταν σιγά-σιγά να παίρνουμε τα κέρδη μας γιατί τώρα πάνω στο πάρτυ που τσουγκριζονται τα ποτά μας, μπορεί και να μεθύσουμε και να κάνουμε λάθη.
Γιατί πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι σήμερα μπορεί να είναι μία καλή μέρα και αύριο ίσως  μία καλύτερη αλλά μπορεί να είναι και μία χειρότερη………και πολύ χειρότερη.
 • Έχοντας πάντα στο νου σας αυτό, μπορεί να έχετε λιγότερα κέρδη από κάποιον άλλον, αλλά τουλάχιστον θα έχετε κέρδη.
Αυτά για σήμερα μέχρι την επόμενη φορά… καλή εβδομάδα!
..

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.