Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (18&19 Απριλίου 2021)

 • Αυτές είναι οι σωστές αναλύσεις για τα σίγουρα κέρδη!

Η HSBC στις 5-11-2020 προβληματιζόταν αν η ΑΛΦΑ άξιζε τα 0,50 ευρώ. Σήμερα, μετά από 5 μήνες κάνει πρόταση αγοράς για Εθνική με στόχο τα 3,40 και Εurobank με στόχο το 1 ευρώ. Με την ΑΛΦΑ στα 1,1500!!! Ακολουθήστε την για σίγουρα κέρδη.

 • Και συνεχίζουμε με την Εθνική τράπεζα η οποία θα καλύψει και δάνειο 125 εκατ.ευρω της Εθνικής Ασφαλιστικής, για ποιο λόγο λέτε;
Μα φυσικά, για να μπορέσει η ασφαλιστική να δώσει επιστροφή κεφαλαίου στο CVC χωρίς να θίγεται η κεφαλαιακή της επάρκεια!!! 
 • Άρα, η άμεση εκταμίευση του CVC για την αγορά της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής δεν θα ξεπεράσει ούτε το το ποσό για αγορά ενός “διαμερίσματος”!!! Ντρεπόμαστε και να το αναφέρουμε.
Μπράβο και στη Βιοχάλκο!
 • Μέχρι τώρα έβαζε και έβγαζε τις θυγατρικές της από το χρηματιστήριο. Τώρα μεταφέρει τις θυγατρικές των εισηγμένων από την μία στην άλλη. Νέα κόλπα.

***Ελλάκτωρ:

 • Εμμονές παρατηρούμε ότι υπάρχουν από συγκεκριμένα site σχετικά με την κόντρα των 2 μετοχικών θέσεων στον όμιλο. Μόνιμα οι Ολλανδοί είναι οι κακοί και οι άλλοι οι καλοί.
Αναρωτιέμαι γιατί τόση φασαρία αφού οι μέτοχοι που έχουν πληρωμένες τις μετοχές τους θα αποφασίσουν για το μέλλον. Άραγε υπάρχει κάτι άλλο πιο προσοδοφόρο από αυτό;
***
Στα δικά μας τώρα
..
Δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα, αφού η αγορά αυτή την εβδομάδα ήταν κουραστική, βαρετή και αδιάφορη κοντά στις 900 μονάδες να μας ταλαιπωρεί περιμένοντας την διαφυγή.
Σε επιμέρους μετοχές δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, παρά μόνο για τους τίτλους που πιστεύουμε ότι έχουν ενδιαφέρον
***
Alpha Βank: Μακράν, η πιο υποτιμημένη τράπεζα και τζάμπα σε σύγκριση με την Πειραιώς που θα μπει στο ταμπλό μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τις νέες μετοχές. Αν μάλιστα δούμε ένα ράλι εκεί, τότε θα δούμε διπλό Rally στην Αlpha.
..
Και μιλάμε πάντα με όρους κεφαλαιοποίησης, μιας και είναι αδύνατο και δεν μπορεί να την περνάει σε κεφαλαιοποίηση η να είναι κοντά με την Αlpha Βank.

***

Η 11 Μαΐου είναι ημέρα κρίσης των τραπεζών. Θα περιμένουμε με μεγάλη χαρά την εισαγωγή της Eurobank στο δείκτη msci και όποια άλλη θα είναι έκπληξη και καλοδεχούμενη. Πάντως οι εισροές θα είναι μεγάλες.

 • Όλα αυτά που συνέβησαν με τον Κέκροπα τραυμάτισαν Ιντρακόμ και ΙΝΚΑΤ, όμως πιστεύουμε ότι ήταν άδικα και παροδικά, Οι ΙΝΤΚΑ και ΙΝΚΑΤ θα ξαναβρούν το δρόμο τους.
Για τους πολύ θαρραλέους η Frigoglass, αν έχει τελειώσει ο πωλητής είναι μία εταιρεία η οποία στέκεται σε αυτά τα επίπεδα και μελλοντικά θα μπορούσε να δώσει τρελές αποδόσεις, αν και εφόσον πάει καλά το business plan και δούμε τη λειτουργική κερδοφορία κοντά στα 75 εκατομμύρια όπως λέει η διοίκηση.
***
Για τον ΟΤΕ και την ΜΠΕΛΑ το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε: Μας αρέσουν και θα μας αρέσουν πάντα.
***
Για την ΕΥΔΑΠ τα είχαμε πει. Υπάρχει το ενδεχόμενο εκτός του περίπου 0,45 ευρώ μερίσματος να υπάρχει και άλλη γενναιόδωρη επιστροφή κεφαλαίου. Άλλωστε, καθαρό ταμείο χωρίς “ενδοιασμούς” 300 εκατ.ευρω δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σε άλλη εταιρεία (Πλην της απίστευτης ΚΑΡΕΛΙΑΣ).
***
Αλλά ξέχασα. Υπάρχει και η αδερφή ΕΥΑΠΣ, λίγο χειρότερη έκδοση της Ευδαπ, αφου τα μετρητά της εταιρείας είναι μόλις 80 εκατ.ευρω. Άραγε και εκεί θα έχουμε αντίστοιχη έκπληξη; Θα δούμε…
 • Βέβαια, αγαπητοί αναγνώστες έχετε υπόψιν σας ότι στο χρηματιστήριο όλα τα  χρόνια μέχρι και σήμερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως Μπέλα, Τιτάν, Μυτιληναίος και δύο η τριών άλλων ακόμη, συναλλαγές, πακέτα, placement και έντονες αυξομειώσεις τιμών έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μόνον οι εταιρείες που χρωστάνε από εκατοντάδες εκατομμύρια ως δισεκατομμύρια ευρώ.

Ίσως για αυτό το λόγο άλλωστε το Ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από μια δεκαετία εντυπωσιακών αποδόσεων στα χρηματιστήρια του πλανήτη, είναι ακόμη στις 900 μονάδες.

 • Μα θα μου πείτε πως είχαμε την περιπέτεια της χρεοκοπίας. Σαφώς επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Αλλά όμως συνέβαλε καθοριστικά η έλλειψη επενδυτικής κουλτούρας των  Ελλήνων επενδυτών συνέβαλε καθοριστικά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
Αυτά για σήμερα μέχρι την επόμενη φορά… καλή εβδομάδα!
..

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.