(1) Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (14 Ιουνίου 2021)

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η χρήση του 2021 θα εκπλήξει θετικά και τον πλέον πιστό επενδυτή-μέτοχο του.

  • Υπενθυμίζουμε, ότι στο πρώτο τρίμηνο ο όμιλος έβγαλε κέρδη 1,8 εκατ. και στο +900% συγκριτικά με το περσινό του (0,2 εκατ.), οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σε 29 εκατ. (+34%) και μάλλον βαδίζουμε για πολλαπλασιαστή κερδών κάτω του 7 (ίσως και κάτω του 6!!)  , με την τρέχουσα αποτίμηση του ούτε καν στα 49 εκατ. ευρώ.
  • Στο +233% τα Ebidta στα 2,8 εκατ., με τον καθαρό δανεισμό του να συρρικνώνεται σε 10,3 εκατ. ευρώ.
  • Και διανομή μερίσματος €0,10 ανά μετοχή με την αποκοπή του στις 25 Ιουνίου.
  • Μόνον με τα αποτελέσματα 3μήνου διαμορφώνει P/e 27, Ev/ebitda 21,και δανειακή μόχλευση 0,21. Τα νούμερα που θα διαμορφωθούν στη λήξη της χρήσης, θα είναι τα καλύτερα ever σύμφωνα με έγκυρους παράγοντες του χώρου.

Και η πλάκα η μεγάλη είναι ότι κοιτώντας στο πίνακα διαβάζουμε…. ΝΙΚΑΣ 79,7 εκατ. ευρώ, ΑΛΜΥ 67,5 εκατ., ΑΒΕ 58,5 εκατ. ευρώ, ΦΡΙΓΟ 47 εκατ.ευρώ “ετσέτρα ετσέτρα”…

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ με τις εκθέσεις τους για τις 4 Συστημικές και τις τιμές στόχου που δίνουν, όλο τα ίδια και τα ίδια.

  • Ακόμη να πάρουν χαμπάρι το πόσον έχουν εκτεθεί και εξακολουθούν να εκτίθενται στα μάτια των επενδυτών που ξέρουν το αντικείμενο, αγνοώντας επί σειράν ετών τις πλέον επιτυχημένες των εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο  (QUEST HOLDINGS, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, AUTOHELLAS, KRI KRI, ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ, ΕΠΣΙΛΟΝ ΝΕΤ, PROFILE) και ας μην προχωρήσουμε παρακάτω (μικρομεσαίες) γιατί δεν είμαστε και τόσον… απαιτητικοί στο να τα γνωρίζουν, πόσο μάλλον να τα εκτιμήσουν – προβλέψουν. Κατάντημα διαρκείας, με μία λέξη.

ΕΚΕΙΝΟ δε που μας σπάει κυριολεκτικά την περιέργεια και ανεξήγητο κυριολεκτικά (σωπάτε καλέεεε, να μην μπορούμε να το εξηγήσουμε…) είναι η… ευκολία που δίνουν… δίκαιες τιμές προς τα κάτω σε μετοχές εταιρειών που φεύγουν από το ταμπλό (ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ) κι ακόμα περισσότερον η ευκολία που τις δίνουν – φυσικά προς τα πάνω – σε εκείνες που πατρονάρουν συστηματικά και προκλητικά!

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ σημαντικά η κατάσταση στην ΣΙΔΜΑ (έχει και ισχυρές προστατευτικές πλάτες, αλλά για την ώρα η άνοδος στο ΧΑ από τα χαμηλά της έχει πραγματοποιηθεί με ελάχιστα ευρώ, συγκεκριμένα με 200 χιλ. από την αρχή του 2021)

ΛΒΠ ή ΛΠΒ ή ΠΒΛ ή ΠΛΒ ή ΒΠΛ ή ΒΛΠ – Τα τρίο της Κόλασης και της Απόλαυσης…

Σήμερα γράφει για σας ο VKP, o μυστήριος “διακοπάρει” στο Αιγαίο

Αυτά για την ώρα…

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ:
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.