Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (13.9.2021)

 • Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

OKTΩ χρόνια τρώνε απίστευτες φάπες, ξύλο αλύπητο. Οι ίδιες έχουν πτωχεύσει τρεις φορές, η μία μάλιστα εξ αυτών τέσσερις(!). Κατ’ άκολουθίαν, έχουν στραπατσαριστεί (3) τουλάχιστον φορές τα χαρτοφυλάκια των άρρωστων οπαδών τους. Και να τους έχεις καθημερινά να σου λένε, ότι θα έρθει και η δική τους σειρά για… Δικαίωση. ‘Ημαρτον, που λέμε. Και μη χειρότερα, να λες.

 • ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ οι αντιρρησίες, αμφισβητίες κλπ συνομοταξίες, ότι χούντα και φασισμός δεν περνάνε σε μία χρηματιστηριακή αγορά. Η Αγορά ανήκει σε όλους τους επενδυτές και κανείς δεν μπορεί να τους ποδηγετήσει. Το ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι ξέρουν και ασχολούνται με 10 και 15 το πολύ μετοχές, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει και οι υπόλοιποι να τους ακολουθούν προκειμένου να τους σχολιάζουν θετικά και να καταδέχονται να τους απαντούν. Ειρωνιούλες και λοιπές παιδικές αρρώστειες δεν κολλάνε στα υγιή μυαλά. Αϊ σιχτίρ πια με δαύτους. Με 5 λέξεις.

ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ στις 7 Μαϊου… << Για την Τράπεζα Αττικής τι να σας πούμε; Αποτελεί ντροπή για μια οργανωμένη αγορά να μην ξέρει κανείς πόσα λεφτά χρειάζεται, πως θα γίνει η αύξηση, με τι τιμή θα γίνει και τι dilution θα έχουν οι παλαιοί μέτοχοι. Στην αντίστοιχη περίπτωση της Πειραιώς όπου πάλι κανένας(;) δεν ήξερε, η μετοχή διαπραγματευόταν στο 1.00-1.30 και η αύξηση έγινε στο 0.06. Όποιος δεν έμαθε με την πρώτη, θα μάθει με τη δεύτερη; Οι ζημιές όλες δικές σας>>

 • ΔΩΣΤΕ τώρα βάση και σε αυτό

Το 49% του ΔΕΔΔΗΕ αποτιμήθηκε – πουλήθηκε (όχι τιμή στόχος κάποιου οίκου) 2,1 δίς ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ με:

 • Πελατολόγιο στον τομέα της ύδρευσης, περίπου 4.400.000 πελατών (2.160.000 συνδέσεις) και με μήκος αγωγών να ανέρχεται σε 14.000 χλμ.
 • Πελατολόγιο στον τομέα της αποχέτευσης περίπου 3.500.000 πελατών, και με μήκος αγωγών να ανέρχεται σε 9.500 χλμ.
 • Με καθαρό ταμείο περίπου 400 εκατομμύρια.
 • Με ολοκληρωμένη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την προμήθεια ακατέργαστου (αδιύλιστου) ύδατος, κατά τα επόμενα 20 χρόνια (2021-40).
 • Πόσο αποτιμάται τώρα; 863 εκατομμύρια;; Βρε πάμε καλά;

ΚΑΙ ολοκληρώνω σήμερα με την μετοχή της εποχής, ποια άλλη παρά την ΙΝΛΟΤ… Η συγκεκριμένη εταιρεία έβγαζε κάποτε 100 εκατ. κέρδη καθαρά την χρονιά. Και ο ΟΠΑΠ είχε μία συμμετοχή σε αυτά, όχι αυτά που διαβάζουμε. Προσωπικό στοίχημα του προέδρου, που έχει πιάσει το νόημα της Αμερικής που θα την απογειώσει… Δεν είναι μόνον η εισαγωγή της στην Wall Street… Αυτά είναι για τα μικρά παιδάκια. Αλλού βρίσκεται η φλέβα της δικής της πηγής.

 • Αυτά για σήμερα μέχρι την επόμενη φορά… Καλή εβδομάδα!

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ:
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.