Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (11&12 Απριλίου 2021)

Ξεκινάμε με μερικά πιπεράτα σχόλια για την αγορά και για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας:

 • Τα ωραία δεν τελειώνουν στην Εθνική Τράπεζα!
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής υπολογίζουμε ότι το CVC μπορεί να κάνει απόσβεση των χρημάτων του ακόμα και σε δύο χρόνια, άνετα και σίγουρα…
 • Μια με το μέρισμα στον αγοραστή…
 • Μία με το ότι ο ασφαλιστικός κίνδυνος του παλιού χαρτοφυλακίου υγείας κατανέμεται σε 22,5% για τον αγοραστή και 77,5% για την ΕΤΕ
 • Κι άλλη μία με το δάνειο που θα δώσει τελικά, μήπως η Τράπεζα πληρώσει κιόλας για να ξεφορτωθεί το βαρίδι των 80 εκατ.κερδών ετησίως και 1 δις ίδιων κεφαλαίων!!!
 • Άλλωστε, είναι και παγκόσμιο κίνητρο για να έρθουν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές για άλλες εταιρείες.

Το τις αγοράζεις και όσο θες πληρώνεις, είναι δίκαιο και γίνεται πράξη!

 • Υπάρχει πλέον πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλες αυτές τις εταιρείες που της χαρίζουν κυριολεκτικά

 • Όλα ωραία στον Ελλάκτωρα…
Από την μία οι Ολλανδοί με τις μετοχές πληρωμένες, από την άλλη η Greenhill και ο Καλλιτσάντσης με τις μετοχές ενεχυριασμένες. Και στη μέση το Farallon που θέλει τα λεφτά του. Εσείς, ποιός λέτε να επικρατήσει;
 • Θυμάστε ένα παιχνίδι που το παίζανε στους δρόμους σε χαρτόκουτα επάνω και λέγανε εδώ παπάς εκεί παπάς πού είναι ο παπάς, άντε να δούμε….
 • ΚΑΙ φαίνεται, ότι νομίζουν ότι ξεχάσαμε και την άλλη απίστευτη περίπτωση της ΠΑΝΓΑΙΑ (νυν PRODEA)

 • Ποιο είναι το β’ μεγαλύτερο οικιστικό project στην Αττική μετά το Ελληνικό;
Και αν καθυστερήσει κανένα χρόνο ακόμα το Ελληνικό, ίσως ξεκινήσουν ταυτόχρονα. Θυμάμαι μία πολύ πετυχημένη διαφήμιση της δεκαετίας του 80 που έλεγε ψωμί τυρί ρύζι γάλα……..Κ

 • Της μόδας έχουν γίνει τελευταία τα μετοχοδανεια. Λέτε να είναι σημαδιακό;
Άλλωστε, η πρώην Λαϊκή μετά από τα μετοχοδάνεια της MIG άρχισε να τρίζει. Θυμάστε, τότε που πανηγύριζαν όλοι και λέγανε ότι είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος της χώρας;
Τώρα είναι στο μηδέν και τα μετοχοδάνεια έχουνε σκάσει εδώ και πολύ καιρό. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο πράγμα με άλλη μία εισηγμένη, που το έχει τερματίσει με τα μετοχοδάνεια. Ένα όνομα, δύο λέξεις…

 • Μπα σε καλό μου, τώρα θυμήθηκα και την πώληση της Τεχνικής Ολυμπιακής…
Μεγάλη επιτυχία για τον Σαββίδη. Αγόρασε όλο το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς και πλήρωσε!!!!! κάτι ψίχουλα σε ευρώ. Θυμάμαι επί Τσίπρα, η Τεχνική Ολυμπιακή είχε αποτιμήσει το συγκρότημα 400 εκατ.ευρώ. Μπράβο στον αγοραστή που μάλλον δεν πλήρωσε για να το πάρει.

 • Τώρα κι όσον αφορά στα δικά μας… 
Η πιο υποτιμημένη τράπεζα αυτή τη στιγμή είναι μακράν η Αlpha Βank και πιστεύουμε σύντομα θα την δούμε κοντά στα 2,5 δις κεφαλαιοποίηση, εφόσον και η Eurobank όπως έχουμε πει εδώ και μερικές εβδομάδες θα επανέλθει στο Μsci και θα είναι κοντά στα 3.5 δισ. ευρώ κ/φσης.
Πέραν αυτού η Alphabank έχει ένα πολύ καλό outlook, ένα πολύ ισχυρό management, μία υποσχόμενη κερδοφορία και σύντομα μονοψήφιο δείκτη NPES. Πράγμα το οποίο, θα της δώσει την δυνατότητα να έχει μία πολύ καλή κερδοφορία χωρίς να χρειάζεται πλέον να παίρνει μεγάλες επισφάλειες.
Ένα μεγάλο μπράβο στην Ιntracom για τις συγκινήσεις που έδωσε στους επενδυτές και θυμηθήκαμε στιγμές μεγάλης Δόξας μιας και η εταιρεία έχει τον… αχόρταγο στο ταμπλό. Πιστεύω, ότι δεν έχει τελειώσει το χαρτί κι ότι είναι πάρα πολύ φτηνή και έχει αρκετό δρόμο ακόμα.
ΕΥΔΑΠ σίγουρα όμορφη και ωραία, με μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου χωρίς φόβο και πάθος… Αρκετά αμυντική εταιρεία, με υψηλό upside και με χαμηλό ρίσκο για τους επενδυτές.
Τελευταίο σχόλιο: Αυτή η εβδομάδα που πέρασε ήταν μία πολύ ήσυχη εβδομάδα με μία πλαγιοανοδική κίνηση η οποία ενδεχομένως να συνεχίσει. Αν δεν υπάρξουν τίποτα δυσάρεστες εξελίξεις από το εξωτερικό, αλλά χωρίς ειδησεογραφία και χωρίς μεγάλες συγκινήσεις εκτός εξαιρέσεων. Μένουμε σε αυτά, περιμένουμε τις 900 μονάδες και να δούμε με ποιο τρόπο θα τις σπάσει με τι όγκους και με τη δύναμη.
Ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους…

Αυτά για την ώρα…

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.