Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου (10 Μαίου 2021)

Χ.Α: Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

Για την ΕΥΑΘ τα έχουμε πει. Μάλλον η συσσώρευση τελειώνει για τη φθηνότερη μετοχή με βάση το EV/EBITDA στο ελληνικό χρηματιστήριο.

  • Μετά τα ωραία στην Πειραιώς, τώρα έχουμε ακόμα καλύτερα με την Αττικής. Πόση αύξηση θα κάνει, πως θα την κάνει, με ομόλογα ή με μετρητά, θα μπουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι ή όχι, θα κρατικοποιηθει ή θα μπει στρατηγικός επενδυτής.
Ποικιλία αποριών για μια Τράπεζα που υποτίθεται ότι εποπτεύεται από την τράπεζα της Ελλάδος. Βέβαια τα ερωτήματα που θέτουμε δεν αποσχολούν διόλου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία θεωρείται ότι προστατεύει τους μικροεπενδυτές από την κερδοσκοπία και την εσωτερική πληροφόρηση. Νεότερα προσεχώς.
  • Από τις τράπεζες πλέον έχει ενδιαφέρον η Πειραιώς μιας και προσφέρει τεράστιο trading με αρκετές συγκινήσεις στους επενδυτές. Από την άλλη μεριά η Εθνική σαν να ξύπνησε, ενώ η Eurobank στις 11 Μαΐου θα μπει στον msci. Και άρα πλέον το 0.90 το έχει εύκολο. Φυσικά την Άλφα – η οποία είναι πολύ υποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες – περιμένουμε να την δούμε πολύ ψηλότερα.
Τι να πούμε για τον ΟΤΕ και το Jumbo τα χουμε πει και θα τα ξαναλέμε…. Πάρε κόσμε!
Τα ΕΛΠΕ όπως και ΜΟΗ βρίσκονται σε ένα σημείο πού με το transformation που κάνουν σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως στο κομμάτι του business (ΑΠΕ) και μιας και το πετρέλαιο έχει αρχίσει να ανεβαίνει σίγουρα θα δούμε καλύτερες τιμές
  • Μπαίνει η δεύτερη εβδομάδα που η ΕΥΔΑΠ ακόμα δεν ανακοινώνει ότι η παράταση της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο είναι τυπικού χαρακτήρα και  όχι ουσιαστικού. Καλά τόση αδιαφορία για την σωστή ενημέρωση;
Αυτό το placement της Ελβαλχαλκορ τελικά που πήγε; Σε Έλληνες η ξένους επενδυτές; Η και στους δύο; Έγκαιρη ενημέρωση από την Βιοχάλκο, όπως πάντα άλλωστε….
  • Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του MSCI για τις πιθανές εισαγωγές ελληνικών μετοχών. Για να δούμε…
Για την Reds νομίζουμε ότι σάς τα είπαμε πρώτοι. Με αξία ακινήτων στα 180 εκατομμύρια ευρώ το 2 μπροστά είναι θέμα χρόνου. Μετά τα υπόλοιπα…
  • Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι εταιρίες μικρές, με ανύπαρκτη ιστορικά μετοχική εμπορεύσιμοτητα και με αποτελέσματα πενιχρά τα προηγούμενα χρόνια , ξαφνικά έδειξαν κέρδη που εξέπληξαν. Καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτές τις εταιρίες, καθώς στο παρελθόν όταν τελείωνε το πάρτι, πολλές έφευγαν….από το ταμπλό.

Με προσοχή και σύνεση και πάντα έχοντας στο μυαλό μας την επόμενη μέρα… Πούλα και μετάνιωνε!

Αυτά για σήμερα μέχρι την επόμενη φορά… Καλή εβδομάδα!
..

Ο φίλος σας ο…


Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.