Χ.Α- 10/10: Οι επαγγελματίες δεν κρύβουν την ανησυχία για τους χαμηλούς τζίρους του

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους νέους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

  • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών** του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
  • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.
  • **ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ για το 2019: 10.100 ημερησίως μοναδικοί αναγνώστες βάσει επίσημων στοιχείων της Google Analytics, που έχουν πλέον ξεπεράσει τις 15.000 αν κρίνουμε από το γεγονός ότι “Successfully sent a notification to 11513 recipients” αναγνώστες λαμβάνουν έπειτα από δικό τους αίτημα απ’ευθείας on time κάθε δημοσίευση που αφορά την ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
  • Που φαίνεται ότι είναι πολύ της μόδας, αν και ουσιαστικά δεν προσφέρει στο τέλος του απολογισμού κάτι θετικό. Και δεν θέλω αντιρρήσεις, ελάχιστοι είναι οι κερδισμένοι στον τερματισμό τους.

X.A. – Τζίρος

Σίγουρα κάθε συνεδρίαση που το Χ.Α. δεν πέφτει και ανεβαίνει όπως χθες, με άνοδο 0,95%. Δεν είναι αρνητική. Ωστόσο οι επαγγελματίες της αγοράς, όπως και εμείς, δεν κρύβουνε την ανησυχία για τους χαμηλούς τζίρους, με το χθεσινό να είναι 41εκ ευρώ. Θυμίζουμε πως στη χθεσινή προχθεσινή ήτανε 55εκ ευρώ και στην προχθεσινή μόλις 30εκ ευρώ. Χαμηλοί ήτανε οι τζίροι και κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος για το Χ.Α. παραμένουνε οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων. Βέβαια να προσεγγιστούνε αυτά τα επίπεδα είναι εφικτό. Τώρα να διασπαστούνε με τζίρους 40εκ ευρώ όπως χθες το βλέπουμε δύσκολο. Η συνέχεια στο ταμπλό, με τα βλέμματα φυσικά στραμμένα στην πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες στην παρούσα φάση δίνουνε την τάση στο Χ.Α.

Road show

Να μην ξεχνάμε πως σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το 2ο ATHEX Small Cap Conference που διοργανώνει ο Όμιλος ΕΧΑΕ με τη συμμετοχή 15 εταιρειών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, στο 2ο ATHEX Small Cap Conference έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι εταιρείες AlphaTrust, CNL Capital, Δρομέας, Entersoft, Epsilon Net, Foodlink, Intercontinental ΑΕΕΑΠ, Μύλοι Λούλη, MLS, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Πετρόπουλος, Profile Software, Revoil και Trastor.

  • Η ημερίδα θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι συμμετέχουσες εισηγμένες εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με χρηματιστηριακούς αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές. Στελέχη του Ομίλου ΕΧΑΕ έχουν αναφέρει πως συμμετοχή στο Small Cap Conference αναμένεται από το σύνολο των θεσμικών επενδυτών, ενώ συμμετοχή θα υπάρξει και από ξένους οίκου, με one – one συναντήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Στα 2,708 ευρώ, +3,04%, έκλεισε χθες η μετοχή της Πειραιώς. Και αν υπάρχει ένας μεγάλος στόχος για να επιστρέψει και πάλι η μετοχή υψηλότερα των 3,00 ευρώ και να μιλήσουμε για πλήρως θετική εικόνα, είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα 2,86 – 2,87 και 2,98 – 2,99 ευρώ.

Ελλάδος

Καθηλωμένη κάτω από τα 14,00 ευρώ συνεχίζει να είναι η μετοχή της Ελλάδος, η οποία χθες έκλεισε στα 13,88 ευρώ, +1,31%. Θυμίζουμε πως στόχος των αντιστάσεων στα 14,00 – 14,10 και 14,30 ευρώ βάζει τη μετοχή σε ένα νέο ανοδικό trend!

http://www.greekfinanceforum.com