Χ.Α: Ο Βασιλιάς Δρακουμέλ είναι γυμνός! Κύριοι, αυτό είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο!

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένας βασιλιάς που ήθελε να εντυπωσιάζει, να μην υπολογίζει κανέναν και με τα πλούσια φανταχτερά του ρούχα να δείχνει  απαραίτητος.
  • Θεωρώντας ο βασιλιάς ότι με αυτό το τρόπο ότι η δύναμη πηγάζει από τα ρούχα και το λέγειν, διέταξε να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά για να δείξει έργο !
Προσποιούμενοι οι ράφτες ότι ράβουν τα καινούργια του σπάνια ρούχα και οι παρατρεχάμενοι αυλικοί τον διαβεβαίωναν πως είναι πανέμορφα, καταπληκτικά, μοναδικά καί του παρουσίαζαν ρούχα κατά φαντασία ντύνοντας τον γυμνό!
  • Ήρθε λοιπόν και η ώρα να τα φορέσει και να βγει στους δρόμους, για να τον καμαρώσουν οι υπήκοοι, παρόλο που και ο ίδιος δεν τα έβλεπε.
Ε, δεν μπορεί να λάθεψε το Κυβερνητικό επιτελείο; Και τι επιτελείο!!
Εδώ κατόρθωσε να κοροϊδέψει και να πείσει έναν ολόκληρο λαό πως μόνο όσοι είναι έξυπνοι μπορούν να τους καταλάβουν!
  • Άρχισαν τότε να επευφημούν το βασιλιά και «ζήτω του» και «μπράβο του» και «τι ωραία ρούχα του»!!
Μόνο ένα παιδάκι τόλμησε να φωνάξει την αλήθεια: «Κοιτάξτε!! Κοιτάξτε!! Ο βασιλιάς είναι γυμνός!!» Τότε, όλοι μαζί, σπάζοντας φόβο και ενοχές, είδαν την πραγματικότητα και τη φωνάξανε με θάρρος:  «Ο βασιλιάς μας είναι γυμνός!!»
  • Το νόημα και το ηθικό δίδαγμα του παραμυθιού
Η συγκεκριμένη  ιστορία μας προμηνύει στο γεγονός ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι εθελοτυφλούν μπροστά στη γύμνια και τη φτήνια της εξουσίας, καθώς κι εκείνων που την εκπροσωπούν, διότι αρνούνται να αντιληφθούν την αλήθεια της σκληρής πραγματικότητας, θεωρώντας πως συμβαίνει αυτό που επιθυμούν εκείνοι να συμβεί ή ότι απλά βολεύονται να βλέπουν αυτό που τους λένε οι άλλοι ότι πρέπει να δουν.
  • Διαθέτουν επιλεκτική μνήμη ερμηνείας συγκεκριμένων καταστάσεων, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις παρουσιάζουν με τον τρόπο που επιθυμούν οι ίδιοι.
Παράλληλα, όμως, αποτυπώνει και το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καθένας μας διαθέτει την δύναμη και το σθένος να υψώνει τη φωνή του απέναντι στην αδικία, την κατάχρηση και αλαζονεία της εξουσίας και με παραστατικό κι αλληγορικό τρόπο να λέει:
«Ο βασιλιάς είναι γυμνός!».
  • Κύριοι, αυτό είναι το Ελληνικό Χρηματιστήριο!
Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για τους επενδυτές και τους ρομαντικούς επαγγελματίες! Αργά η γρήγορα θα έρθει η ώρα που όλοι αυτοί οι κύριοι που απαξιώνουν το θεσμό με την εκπροσώπηση τους ( διορισμένοι από ερασιτέχνες κυβερνητικούς ) θα πληρώσουν το τίμημα με το ψήφο μας!
Συγχωρείς την αδιαφορία λόγο ανικανότητας και ασχετοσύνης, όμως δεν συγχωρείς το θράσος και την αλαζονεία!
Για ποιο Ελληνικό Χρηματιστήριο γίνεται συζήτηση εφόσον δεν υπάρχει; Για ποιες μετοχικές ευκαιρίες γίνεται συζήτηση, εφόσον φροντίζουν να διώξουν του τελευταίους ;
Όμως τη γύμνια του βασιλιά την αντιμετωπίζουμε και σέ άλλους τομείς όπως το ενεργειακό!
Θέλαμε να δείξουμε έργο και αποτελεσματικότητα κλείνοντας λιγνιτικές μονάδες χωρίς να έχουμε ωριμάσει στα ΑΠΕ και τώρα επαναφέρουν τη λειτουργία του λιγνίτη ως απαραίτητο ενεργειακό αγαθό!
  • Το ίδιο έργο τα ξένα κράτη!
Δυο πράγματα συμβαίνουν, όπου στο ένα θα πρέπει να ανησυχούμε αν πρόκειται για κυβερνητικές αστοχίες ή έχουμε εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει λογική καί τώρα τους γύρισε μπούμερανγκ
Η ΔΕΗ στα 10€ φαντάζει την καλύτερη μετοχή του ΧΑΑ με τιμές στόχους 14€ με προσδοκίες μερισμάτων και σήμερα (όλοι αυτοί οι κύριοι εννοείται εξαφανισμένοι) η μετοχή να ταξιδεύει στο πέλαγος του 5.45€ χωρίς πυξίδα  χωρίς βαρύγδουπες εκθέσεις και να μην υπάρχει ένας να ξεκαθαρίζει την πραγματική της αξία!
Είναι για Αγορά η Πώληση σε αυτά τα επίπεδα; Τι λένε όλοι οι επιστήμονες που κάποτε την επευφημούσαν;
  • Άκρα του τάφου σιγή!
Ευτυχώς που οι παλαιότεροι και σοφότεροι δίδαξαν ότι όταν υπάρχει τρομοκρατία και τα ποντίκια δεν ψελλίζουν κουβέντα, η μετοχή που παρακολουθείς είναι για Αγορά!
Όταν ακούς χαρές προτροπές, ταμπούρλα και ζουρνάδες πάντα να βγαίνεις πωλητής!
Αν εξαιρέσεις τις γνωστές και προβλέψιμες Τράπεζες με το ρητό μακριά και αγαπημένοι πιστεύω ότι καλές  επιλογές είναι οι εταιρείες ενέργειας και ακινήτων! Ειδικά εκείνες που μοιράζουν μέρισμα !
Ανθεκτικές σε πληθωρισμό, εκλογές, και ενός θερμού επεισοδίου που το συζητάμε εδώ και 25 χρόνια και ακόμα να έρθει! Όλοι είναι σίγουροι ότι κάτι θα γίνει σπέρνοντας  φόβο όμως από την Ελλάδα δεν φεύγουν για να σωθούν!
  • Όταν αγοράζεις μετοχές  χρειάζεται επιμονή και υπομονή!
Η παράταση καί η αναμονή καλών ειδήσεων των Τενεργ και Cenergy δίνει αφορμή τοποθετήσεων και συνάμα ο όμιλος ξεκινώντας από τη μαμά Βιοχάλκο να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών!
Εταιρείες ακινήτων, όποια και να αγοράσεις σίγουρα τοποθετείσαι με ενα discount 18-30% PREMIA, BRIQ, LAΜDA.
Άξιο προσοχής η ΓΕΒΚΑ ενώ ΟΠΑΠ , ΟΤΕ και ΜΟΗ σώζουν ένα μικρό κομμάτι από την χαμένη αξιοπρέπεια του ΧΑΑ.
Τέλος…
  • Να μη ξεχνάμε ότι οι στρεβλώσεις έχουν ημερομηνία λήξης και να μην παρασυρόμαστε από το φόβο και την ηττοπάθεια που σπέρνουν, ώστε να μας πάρουν το χαρτοφυλάκιο μας σε εξευτελιστικά επίπεδα !
Εις τό επανιδείν !

Μεθοδικός Σερίφης ⭐️