Χ.Α: Μόνον ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι κανείς από την ποιότητα της ανόδου (12.8.2020)

Με κέρδη έκλεισε χθες το Χ.Α. και ο τραπεζικός δείκτης, αν και είναι αλήθεια πως μόνο ευχαριστημένος δε μπορεί να είναι κανείς από την ποιότητα της ανόδου, ειδικά την ώρα που στις διεθνείς αγορές (ακόμη και τις πιο μικρές του νότου) είχαμε party.

Ο τραπεζικός δείκτης λοιπόν έκλεισε στις 306,84 μονάδες, με άνοδο 2,77%. Και αν κρατάμε κάτι, αυτό είναι πως μετά τη νέα μεγάλη πτώση της Δευτέρας (στη σκιά των ελληνοτουρκικών), η προσοχή στρέφεται και πάλι στις σημαντικές στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 295 – 300 μονάδων.

  • Αν και η συνολική τάση παραμένει αρνητική, όσο η αγορά δε χάνει τουλάχιστον αυτές τις στηρίξεις, αισιοδοξούμε πως ο τραπεζικός δείκτης θα αντιδράσει και θα επιστρέψει υψηλότερα των επόμενων ισχυρών αντιστάσεων στις 325 – 330 και 340 – 345 μονάδες διαδοχικά.

Διπλή διάσπαση, η οποία επαναφέρει το θετικό σενάριο για τις τράπεζες και την αγορά, αν και σίγουρα σε αυτή τη φάση η πρώτη προτεραιότητα είναι να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

  • Τώρα στο πιθανό αρνητικό σενάριο της απώλειας των 295 – 300 μονάδων; Τα πράγματα θα γίνουνε ακόμη πιο άσχημα, με μια περαιτέρω πτώση που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε νέα ιστορικά χαμηλά, στα επίπεδα των 255 – 260 μονάδων!!!

Φυσικά, ένα πολύ αρνητικό σενάριο για τις τραπεζικές μετοχές, με ότι αυτό σημαίνει για όλη την αγορά.

Τραπεζικός Δείκτης

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html
Αποποίηση Ευθύνης

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).