Χ.Α: Μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα – (29 Ιουνίου 2021)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Αν κάποιος σκεφτεί την Αγορά μεσοπρόθεσμα και με βάση τα δεδομένα και τα θετικά νέα που έχουμε να δούμε μπροστά μας, θα σπεύσει να τοποθετηθεί.

 • “Όσο πιο αργά και με πιο ομαλό τρόπο το βλέπουν οι Επενδυτές, τόσο πιο σταθερή είναι η ανοδική κίνηση. Ο φόβος για διόρθωση μόνο καλό κάνει στην Αγορά, που συνεχίζει να φτιάχνει αναχώματα σε κάθε επίπεδο που κατοχυρώνει. Αν τώρα κάποιος την δει σαν ‘αρπαχτή’, καλύτερα να ασχοληθεί με το Στοίχημα”!

BIOXAΛΚΟ@4,5000 ευρώ και κ/φση 1,17 δισ. ευρώ


ΤΙΤC: Η τελευταία έκθεση ήταν από την Wood με τους αναλυτές της να δίνουν νέα τιμή-στόχο στα 22,00 από 14,00 ευρώ για την μετοχή διατηρώντας την σύσταση ΑΓΟΡΑ. Η Wood εκτιμά ότι η εταιρία είναι στην εκκίνηση ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου με ώθηση από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

ΦΟΥΡΛΗΣ@4,4000 ευρώ και Κ/φση 229,2 εκατ. ευρώΓιώργος Κατικάς@www.bankingnews.gr 

ΑΓΟΡΑ: Κινήθηκε λίγο ανοδικά στο άνοιγμα και πήγε στις 910 μονάδες, αλλά γύρισε σε αρνητικό έδαφος και δεν ξαναδοκίμασε το συν. Οι 903 μονάδες που ορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς δοκιμάστηκαν. Στο τέλος κρατήθηκαν έστω και οριακά. Μικρή σημασία έχει…

 • Η συσσώρευση συνεχίζεται. Δε μας δείχνει κάτι διαφορετικό. Δε βλέπουμε διάθεση για πιο ψηλά, δεν το επιτρέπει και ο τζίρος, αλλά δε βλέπουμε και διαθέσεις να ρευστοποιήσουν θέσεις οι επενδυτές και να γυρίσουν χαμηλότερα την αγορά.

Στάση αναμονής και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις, άντε και κάποιες αναδιαρθρώσεις θέσεων. Χθες πάντως είχαμε σημαντικές απώλειες σε πολλές μετοχές και κυρίως στα μικρομεσαία.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έχουμε αναφερθεί στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν οι τιμές των πρώτων υλών και η αύξηση στα μεταφορικά κόστη. Πρέπει όμως να δούμε και το θέμα με τις τιμές του ρεύματος. Και εδώ υπάρχει αξιόλογος κίνδυνος. Τώρα για τη μετάλλαξη του ιού, τη λεγόμενη ΔΕΛΤΑ, ελπίζουμε να μην πάει πίσω την πορεία του τουρισμού.

AEGEAN: Μεγάλη η πτώση στη μετοχή. Τα 5,80 ευρώ αποτελούν μία σημαντική αντίσταση και φαίνεται πως ούτε αυτή τη φορά θα τη διασπάσει. Η μετοχή δεν έχει κάνει υψηλότερο από εκείνο στα τέλη Απριλίου (πάλι κοντά στα 5,80), τότε που αντιδρούσαν οι αγορές από τα χαμηλά τους. Απέχει δηλαδή από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Νομίζουμε πως είναι λογικό, γιατί χρειάστηκε αύξηση και κρατική ενίσχυση και κάποια ακόμα, για να κρατηθεί όρθια. Επίσης μέχρι πρόσφατα έκαιγε χρήμα και τώρα ουσιαστικά αυξάνεται η τουριστική ζήτηση. Η μετοχή έκλεισε στα 5,41 ευρώ και στο -6,56% με όγκο 86 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Κλείσιμο πάνω από τα 14,70 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έβγαλε αντίδραση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραμένει εξαιρετική η συμπεριφορά του.

ΕΥΔΑΠ: Ώρα μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

LAMDA: Δοκίμασε το πρωί να πάει προς τα 8 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 7,72 ευρώ με απώλειες 2,22%.

INTRALOT: Προφανώς η ανακοίνωση της εταιρείας, δεν ήταν αυτή που αναμενόταν, και μάλλον κινήθηκε χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης. Η μετοχή βέβαια είχε κάνει και ράλι και διόρθωσε. Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι και να δούμε τελικά τί όφελος προκύπτει. Στο -14,18% και στα 0,23 ευρώ με όγκο 807 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ: Βλέπουμε προς το παρόν ότι αν και ήταν κοντά σε διασπάσεις κάποιες μετοχές, πήγαν χαμηλότερα. ΕΧΑΕ, Centric, Μουζάκης, μεταξύ αυτών. Δούλεψαν λίγο την ανοδική διάσπαση αλλά προς το παρόν δεν έχουν ξεφύγει. Αντιθέτως, έφυγαν λίγο χαμηλότερα.

CENTRIC: Τα 0,34 ευρώ αποτελούν σημαντική αντίσταση. Σήμερα φάνηκε πως οι πωλητές εκεί βγάζουν πολλά κομμάτια και δε θέλουν σπάσιμο της αντίστασης. Στα 0,3240 ευρώ και στο -5,81% με 152 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Με τέτοιους τζίρους στην αγορά, η διάσπαση δε μπορεί να γίνει. Το προσπάθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι αγοραστές, αλλά σήμερα απομακρύνθηκε περαιτέρω ο τίτλος.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ -ΛΑΠΠΑΣ: Κάπως «αγρίεψαν» οι αγοραστές. Ο όγκος και πάλι μεγάλος, γι΄αυτό που θέλουμε να δούμε και υπήρχαν αρκετά κομμάτια στους πωλητές κοντά στα επίπεδα του προηγούμενου κλεισίματος, τα οποία όμως μαζεύτηκαν με μία εντολή. Περιμένουμε και εδώ τη διάσπαση, αλλά κυρίως περιμένουμε να μάθουμε, αν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των μετόχων.

ΕΥΑΘ: Η αποκοπή του μερίσματος την πίεσε σήμερα και γύρισε κάτω από τα 5 ευρώ. Είχε καλή απόδοση το μέρισμα. Εμείς περιμέναμε βέβαια να μην το έχανε όλο, καθώς είναι φθηνή. Έχασε το περισσότερο και έκλεισε στα 4,95 ευρώ και στο -3,70%.

ΕΛΤΟΝ: Και εδώ το μέρισμα αντιστοιχούσε σε καλή απόδοση και πήγε καλύτερα. Δηλαδή, δεν το έχασε όλο, αλλά περίπου το μισό.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μπήκαν τα κομμάτια της αύξησης πιέστηκε η μετοχή, αλλά είδαμε και όγκο 83 χιλ. τεμάχια! Η αποτίμηση στα 7 εκατ. ευρώ περίπου.

REVOIL: Με χαμηλό όγκο υποχώρησε 5%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έβγαιναν αρκετά κομμάτια σήμερα και έμεινε και με πωλητές. Έκανε 100 χιλ. τεμάχια όγκο και έχασε 3,11%.

ΚΕΠΕΝΟΥ: Ξεχώρισε το +9,82% σήμερα.

REDS: Σπάει τα κοντέρ η μετοχή. Έφτασε η αποτίμηση 135 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Αύξηση κεφαλαίου στα θέματα της γενικής συνέλευσης. Με δικαίωμα στους παλιούς ή παραίτηση…

Γιώργος Κατικάς 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ

Από τις 30/7 θα διαπραγματεύεται χωρίς το μικτό μέρισμα των 0,24 ευρώ (καθαρό 0,228 ευρώ) η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (+1,15%), ενώ έχει αποφασιστεί και επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ, με το ΔΣ να καλείται να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής. Ο τίτλος κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, με τις πρώτες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 8,87 (ημερήσιο “stop short”), 9,00 και 9,52 ευρώ. Η όποια διόρθωση, δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 8,24 ευρώ.

 • Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, οι μετοχές της ΕΥΑΘ (-3,70%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2020, €0,223 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,21185 ανά μετοχή).

Από χθες οι μετοχές της Έλτον (-2,25%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2020, €0,08 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,076 ανά μετοχή).

 • Επίσης, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 1.524.000 νέες (ΚO) μετοχές της Τζιρακιάν (-6,56%) που προέκυψαν από την πρόσφατη Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 3.048.000. Διακινήθηκε ο υψηλότερος όγκος από τις 17/9/1999 (!)

Μάλλον δεν έφερε “κύματα ενθουσιασμού” η ανακοίνωση της Intralot (-14,18%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Doppler (+7,87%),  Fieratex (+1,20%),  Mermeren (+3,67%), Μινέρβα (+7,32%), Ιατρικό (+2,05%) και Δομική Κρήτης (+1,52%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις Reds (+4,44%) και Ικτίνος (+1,94%) ενώ η γ.σ. στις 16/7, στους Μύλους Κεπενού (+9,82%) καλείται να αποφασίσει την διανομή συνολικού μικτού μερίσματος 0,27 ευρώ. Η υψηλή μερισματική απόδοση, έφερε αγοραστές.

 • Χωρίς ουσιαστική μεταβολή, όσο δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 0,1968 ευρώ η Τρ. Αττικής (+2,50%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Τεχν. Ολυμπιακή (+2,26%), αύξησε συναλλαγές η MIG (+3,66%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Profile (+2,40%)

Σχετική αύξηση της κινητικότητας στην Medicon (+3,06%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Centric (-5,81%), CPI (-1,10%) και Frigoglass (-3,47%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 18/6 για την Ναύπακτο (-0,93%), παρουσία πωλητή σε Revoil (-5%), Cenergy (-2,29%), Πλ. Θράκης (-0,60%), Μαθιό (-5,08%), Μοτοδυναμική (-3,11%), Κυριακούλη (-2,84%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Κρι Κρι (+2,12%).

FILE PHOTO: The Charging Bull or Wall Street Bull is pictured in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., January 16, 2019. REUTERS/Carlo Allegri


Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq, με τον κλάδο της τεχνολογίας να πρωταγωνιστεί στην άνοδο με οδηγό το Facebook, ενώ ο Dow Jones έχασε περίπου 150 μονάδες καθώς η ενέργεια και ο κλάδος των μεταφορών βρέθηκαν υπό πίεση.


 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.