Χ.Α: Mία υποψήφια turnaround περίπτωση για μικρά χαρτοφυλάκια

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
 • ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ: 0,3300 στο -3% με 225 χιλ. τμχ.
 • ΒΟΟΚ VALUE: 0,6270 ευρώ
 • ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με μεγάλες προοπτικές λόγω αντικειμένου
Διάστημα MIN ΜAX Μετ. %
7 ημερών 0,333 0,352 -2,58
30 ημερών 0,333 0,420 -15,00
3 μηνών 0,290 0,524 -10,53
6 μηνών 0,284 0,524 6,58
12 μηνών 0,255 0,524 -17,07
 • ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ κοινώς… “Χώνουν τον άμπακο” δίνεται η ευκαιρία.
 • ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 • ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ – ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ – χωρίς μεγάλο ρίσκο…
 • ΣΤΑΔΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, μάξιμουμ 1500 με 2000 ευρώ.
 • Και αν συνεχισθεί, ενισχύουμε κι άλλο την θέση μας…
 • Κ/ΦΣΗ: 5,16 εκατ. στα 0,3300 ευρώ.
 • ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: 9,8 εκατ. ευρώ
 • ΟΡΙΑΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 38 χιλ. ευρώ στο 6μηνο

Τά ίδια κεφάλαια του Ομίλου το Α’ εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν σε 9,81 εκατ. ευρώ. Από χρηματοοικονομική άποψη η θέση της εταιρίας παραμένει ικανοποιητική και η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια διαμορφώνεται σε 81%, ενώ αντίστοιχα η σχέση ιδίων προς συνολικά κεφάλαια σε 45%.

******

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ 

Πώς η κλιματική αλλαγή…ευνοεί τη Unibios-Στο επίκεντρο η αφαλάτωση

ΠΗΓΗ – https://www.economix.gr

Unibios – πρώην ΒΙΟΣΩΛ: Ποια είναι τα σχέδια του ομίλου που ολοκλήρωσε πρόσφατα ΑΜΚ. ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Η θυγατρική Watera που κατασκευάζει μονάδες αφαλάτωσης.

Η κακή ποιότητα του πόσιμου νερού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του πλανήτη, με την Παγκόσμια Τράπεζα να σημειώνει σε έκθεσή της ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και προηγμένα και πλούσια κράτη. Όπως ακόμη, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, η ποιότητα του νερού αποτελεί σύνθετη υπόθεση, με τις επιπτώσεις στην υγεία και σε άλλους τομείς να μην έχουν ακόμη, πλήρως, χαρτογραφηθεί, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο διαφέρει σε κάθε χώρα. Όλα αυτά όταν, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ρύποι που εντοπίζονται στο νερό προκαλούν επιπτώσεις, οι οποίες ήταν, μέχρι πρότινος, άγνωστες.

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Διαβάζοντας κάποιος πίσω από τις γραμμές των όσων αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, αντιλαμβάνεται ότι η δραστηριότητα διαχείρισης υδάτινων πόρων προσφέρει ένα σημαντικό επιχειρηματικό αντικείμενο. Στην Ελλάδα λιγοστές είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ απειροελάχιστες είναι όσες έχουν μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.  Υπό το πρίσμα αυτό, ξεχωρίζει ο όμιλος Unibios, o οποίος, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Watera, δραστηριοποιείται στην κατασκευή εργοστασίων αφαλάτωσης.

Το περασμένο καλοκαίρι η Unibios ολοκλήρωσε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, η οποία υπερκαλύφθηκε, με το κεφάλαιο κίνησης να σχεδιάζεται να κατευθυνθεί στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της. Ταυτόχρονα, στόχος είναι η αύξηση του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας Ebitda.

Λογότυπο Unibios
H Unibios ολοκλήρωσε, πρόσφατα, την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Η στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τα προβλήματα ανυδρίας που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε συνδυασμό με τις αυξημένες υδροδοτικές ανάγκες που εμφανίζουν τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, προμηνύουν καλύτερες ημέρες για εταιρείες, όπως η Unibios. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αμερική, οι μετοχές εταιρειών που κατασκευάζουν μονάδες αφαλάτωσης, όπως η Consolidated Water Co., βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Η Watera, σύμφωνα με πληροφορίες του Economix.gr, μετά την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου, ύψους 600.000 ευρώ, στον Αναπτυξιακό νόμο, δρομολογεί την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης της με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, επιφάνειας 6.000 τετραγωνικών μέτρων στο Βόλο και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της νέας μονάδας, σε έναν περίπου χρόνο, επιτρέποντας στην εταιρεία να εξυπηρετεί τις μεγάλες ανάγκες παραγωγής, που προέρχονται από την ενισχυμένη ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό για προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης.

Το καλοκαίρι του 2018 η Watera, που προσφέρει καθαρό νερό όχι μόνο για οικιακή αλλά και βιομηχανική ή ιατρική χρήση, εγκαινίασε ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης στο ακριτικό Καστελόριζο, έχοντας εγκαταστήσει μονάδες στα περισσότερα ελληνικά νησιά.

Ιστορικό

Η Watera, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ορφέα Μαυρίκιο, αποτελεί την μετεξέλιξη της εταιρείας – αποκλειστικής αντιπροσώπου της αμερικανικής εταιρείας επεξεργασίας νερού Culligan International, αποτελώντας την παλαιότερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα.  Ανήκει στις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής συστημάτων αφαλάτωσης-στην κατηγορία της- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σημειώνεται ότι η Unibios αποτελεί τη συνέχεια της ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε., που έλαβε την αρχική νομική της μορφή στις 16 Φεβρουαρίου 1940, ενώ η Watera δραστηριοποιείται στην αγορά επεξεργασίας νερού από το 1963.