Χ.Α.: «Mία από τα ίδια»- Ξεκινάει καλά και στην πορεία μένει από καύσιμα…

Χ.Α.

Η γνωστή φράση που κατά καιρούς χρησιμοποιούμε, «μια από τα ίδια» κολλάει απόλυτα για τη χθεσινή συνεδρίαση. Ναι μεν κέρδη 0,72% στις 644,20 μονάδες, αλλά…

 • Ωστόσο η αγορά για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να συγχρονιστεί με τις διεθνείς αγορές δίνοντας μια πραγματικά καλή συνεδρίαση, δείχνοντας ξανά μια μίζερη εικόνα. Μια αγορά η οποία μέχρι νεοτέρας παραμένει άρρωστη.

Και κάπως έτσι, η γνωστή και βαρετή πλέον κίνηση του ΓΔ στα όρια των 630 – 640 μονάδων συνεχίζεται, με το δείκτη πάντως να κλείνει χθες οριακά υψηλότερα, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα έχουμε την υπέρβαση.

Ξεκινάει καλά …..

Και να κάνουμε και ένα άλλο σχόλιο για το Χ.Α. ….. Ότι στις περισσότερες από τις τελευταίες συνεδριάσεις των τελευταίων εβδομάδων, η αγορά ξεκινάει αρκετά πιο «κεφάτη» και στην πορεία μένει από καύσιμα.

 • Και δε χρειάζεται να το κουράζουμε πολύ.
 • Δε χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
 • Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
 • Το χρηματιστήριο είναι ένα προϊόν.
 • Και όπως κάθε προϊόν έχει πελάτες που ενδιαφέρονται για το προϊόν.
 • Και δυστυχώς αυτήν την περίοδο το ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει πελάτες.
 • Να τα λέμε όλα.
 • Με το ελληνικό χρηματιστήριο να είναι λίγο πολύ στα αζήτητα.
 • Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Χρηματιστηριακές 

Και σε σχέση με τα παραπάνω και όσον αφορά τον πολύπαθο χρηματιστηριακό κλάδο. Μέσα σε όλη αυτήν την μιζέρια, γνωρίζουμε πως δύο ακόμη μικρές χρηματιστηριακές ετοιμάζονται να κατεβάσουνε ρολά. Για την ακρίβεια, η μια να προχωρήσει στην ελεγχόμενη διακοπή των υπηρεσιών της. Και η δεύτερη να μετατραπεί από χρηματιστηριακή σε ΑΕΠΕΥ. Και η αλήθεια είναι πως με τέτοιους τζίρους στην αγορά και μετά από 10 χρόνια κρίσης, μόνο εντύπωση δε μας κάνει αυτό!!!

Το πιο δυσάρεστο ….

Και το πιο δυσάρεστο στην αγορά μας είναι πως έχει χάσει όλο το ράλι των διεθνών αγορών. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό ράλι, με ιστορικά υψηλά για τους 2 από τους 3 βασικούς αμερικανικούς δείκτες …

 • Και τον DAX να είναι αρκετά κοντά στα ιστορικά του υψηλά, με νέα μεγάλα κέρδη χθες (περίπου 2%). Και την ώρα που συμβαίνει αυτό, το δικό μας χρηματιστήριο βρίσκεται μέσα σε μια non-stop μιζέρια.

  Η αλήθεια είναι πως το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο έχει τη δική του μαγεία κατά καιρούς, έχει δείξει πως μπορεί να αυτονομείται.

Ωστόσο κάπου εδώ υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος.

 • Μετά το μεγάλο ράλι να υπάρξει μια σχετική διόρθωση στις διεθνείς αγορές, στην οποία δυστυχώς και θα μπορούσε αυτή τη φορά να συγχρονιστεί η δική μας ρηχή και προβληματική τον τελευταίο καιρό αγορά.

Lamda Development

Και να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ η οποία είναι αλήθεια πως έχει κουράσει αρκετούς επενδυτές, αν και σίγουρα η πορεία έχει σχέση με τη συνολική μιζέρια της αγοράς.

Η μετοχή λοιπόν έκλεισε χθες στα 5,71 ευρώ, +1,96%, δείχνοντας κάτι μετά από καιρό. Και εν συντομία να αναφέρουμε πως όσο η μετοχή μένει, τουλάχιστον χαμηλότερα των 5,70 – 5,80 ευρώ, η τάση είναι πλήρως αρνητική, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να έχουμε έναν νέο κύκλο πτώσης. Ας έχουμε λοιπόν μια επιστροφή υψηλότερα των 5,70 – 5,80 ευρώ για αρχή και εν συνεχεία βλέπουμε.