Χ.Α (Μέρος1): Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (17 και 18 ΝΟΕ 2021)

ΜΕΡΟΣ 1 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο ΓΔΧΑ και στην χθεσινή συνεδρίαση, με διαφορετικούς ωστόσο πρωταγωνιστές στα ημερήσια κέρδη και ζημιές. Ανθεκτικές παραμένουν οι 900 μονάδες ΓΔΧΑ, αν και η συναλλακτική δραστηριότητα (με εξαίρεση τη ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες) δεν έχει δείξει σημαντική βελτίωση.

Ωστόσο, με σταθεροποιητικό το διεθνές κλίμα δεν αποκλείουμε μια νέα ανοδική προσπάθεια βραχυπρόθεσμα, καθώς υπάρχουν δεικτοβαρείς μετοχές με σημαντικά ανοδικά περιθώρια.

Μεσοπρόθεσμα όμως, η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων θα λειτουργήσει αρνητικά. Υπό σταθερή αξιολόγηση βρίσκονται τα εισερχόμενα μάκρο. Για σήμερα, μεταξύ άλλων, αναμένουμε την τελευταία μέτρηση για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου της Ευρωζώνης και τα στοιχεία αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εταιρικά αποτελέσματα των Αμερικανών retailers (Wallmart, Home Depot) ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων

ΣΧΟΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

  • ΤΕΝΕΡΓ: Συνεχίζει ασυγκράτητη σε καθημερινή σχεδόν βάση. Με αποτέλεσμα από τα προ μηνός χαμηλά των 11,3000 ευρώ να έχει προσθέσει δύο ολόκληρα και πλέον ευρώ. Ιδιαίτερου βάρους μετοχή, με το δικό της +18% (καθαρό) να ισοδυναμεί με το αντίστοιχο 100% μίας μικρής μετοχής.

ΑΠΟΡΙΕΣ: Να μην απορείτε με το Χ.Α. Μία αγορά είναι η εικόνα της ιδιοσυγκρασίας των ενασχολουμένων με αυτή. Τουτέστιν:-

  • Θεσμικοί επενδυτές,
  • ισχυρά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια,
  • ιδιώτες μικροεπενδυτές,
  • μεγαλομέτοχοι των εταιρειών της,
  • το θεσμικό πλαίσιο της,
  • η επενδυτική εκπαίδευση, μόρφωση και προσέγγιση του αντικειμένου της από τους προαναφερθέντες και
  • διάφορες επιμέρους παράμετροι.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ που έχουμε, τι αγορά περιμένατε;;;

  • ΦΥΣΙΚΑ, στην γενική εικόνα της, γιατί στην αντίστοιχη Ειδική το ελληνικό χρηματιστήριο απλά είναι … ΤΗΕ ΒΕST of ALL!
  • Μία εικόνα που δημιουργείται αποκλειστικά και μόνον από τους συνειδητοποιμένους επενδυτές και τα Θετικά στοιχεία μικρού αριθμού των προαναφερεισών κατηγοριών.

ΜΟΝΤΑ BAGNO: Πρέπει να χαίρεστε που δεν ανεβαίνει. Γιατί θα έρθει και η δική της ώρα…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μα είναι δυνατόν ο ΑΛΜΥ να αποτιμάται στα 70 εκατ. ευρώ και αυτή ούτε καν 50 εκατ. (!!). Και ο ΑΛΜΥ δεν λέμε ότι είναι ακριβός…

ΕΣΥΜΒ: Ο φάκελλος για την ΑΜΚ έχει κατατεθεί και αναμένεται η έγκριση του από τις αρμόδιες αρχές. Τα χθεσινά αλισβερίσια προφανώς προδικάζουν ότι υπάρχει στρατηγικός επενδυτής που αγόρασε ένα καλό κομμάτι της εταιρείας που του το παραχώρησαν οι insiders προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα και να εξασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους στην επικείμενη ΑΜΚ.

ΠΕΡΦ: Δηλαδή, μας διαβάζετε και μας ρωτάτε πράγματα χιλιογραμμένα; Ελεος…

ΕΣΥΜΒ: Το ποσό της ΑΜΚ πρέπει να είναι μεταξύ των 1,5 εκατ. με μάξιμουμ 2 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με την τιμή που θα γίνει αυτή. Θα εκδοθούν 3,7 εκατ. νέες μετοχές. Παραμένουμε θετικοί εδώ, με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σκέτη ρουλέτα… Μπορεί η τιμή να είναι στα 1,3000 αλλά η κ/φση βρίσκεται πλέον στα 450 με 455 εκατ. ευρώ.

ΠΑΙΡΗΣ, ΛΑΝΑΚ, ΛΟΓΟΣ: ΕΔΩ ΒΡΕ παιδιά, μία εταιρεία με καθαρό δανεισμό στο εξάμηνο στα 15,8 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 1,55 εκατ. ευρώ, ζημιογόνος βρέθηκε προχθές στο +18% με ανεκτέλεστο αγορών επειδή κάλυψε μετατρέψιμο ομολογιακό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και επειδή κυκλοφόρησαν φήμες για κούρεμα των δανείων της(!) και… αγχώνεστε για δαύτες; Κοιτάζουμε πρωτίστως τις αποτιμήσεις τους στο ταμπλό και δεν τοποθετούμε … ποτέ των ποτών κεφάλαια άνω των 2 χιλ. μάξιμουμ ανά περίπτωση.

REAL CONS: Τα δείγματα γραφής της είναι άκρως απογοητευτικά για την ώρα. Απλά, δείτε την κίνηση της στις 4 τελευταίες συνεδριάσεις της… Και θα καταλάβετε τι εννοούμε… Μακάρι να μας εκθέσουν, αλλά οι εντυπώσεις παραμένουν.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σε λίγο